Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
mamina42
asi aj hej:)
aby som to trosku vysvetlil, tak dlhsie som chodil k neurologicke s diagnozou "vysunuta platnicka" (utlak sedacieho nervu, bolest vystrelovala do pravej nohy)... mal som kludovy rezim, dorsiflex, elektroliecbu na krize, no povedzme ze to az tak nezabralo, tak som bol poslany na CT a odtial som prisiel uz s diagnozou "hernia discu"... doktorka povedala ze to tam je deformovane a tlaci mi t ona ten sedaci nerv.
no a na tomto fore, uz v nazve sa hernia stotoznuje s vysunutou platnickou, tak som chcel pocut aj iny nazor, ze ako to vlastne vyzera (napr. co konkretne znamena ta lamela do 7mm - platnicka s prasklinou 7mm?)
btw. cakam na ozon, tak dufam ze to zaberie, vkladam do toho velke nadeje, lebo by som rad behaval po prirode s batohom na chrbte a obcas rekreacne zasportoval
vsetci sa drzte a bojujte!!!
...ahojte,chcela by som radu od niekoho kto podstúpil ozonovú terapiu,mám obavy či je to veľmi bolestivé? a aká je doba rekoval.?...dakujem
spagat, zistil si na tej stranke co si chcel? ja idem buduci tyzden na liecenie po operacii platnicky, tak mi dzte palce, aby sa mi tam nepohorsilo
mamina42... dakujem:)
spagat, pozri si toto: www.ozonoterapia.biz
Ahojte platničkári,
ja mámproblémy po operácii krčnej chrbtice. Operovali ma minulý rok na Kramároch, výmena platničiek C5/6 a C6/7. Problémy sa prejavovali bolesťami v šiji a vpravej ruke. Po prvej MR mi diagnostikovali sekvester o rozmere 5x7mm a edém koreňa C6. Po druhom MR to bolo tak isto popísané, len dopísali, že platnička je mierne dorzálne zalomená a má užší medzistavcový priestor. Bolesti mám stále, čaká ma reoperácia krčnej chrbtice, ale už zo zadného prístupu. Chcem sa spýtať, má niekto podobný problém?Lebo údajne ma operatér nazval ojedinelým prípadom, lebo všetci po operácii makajú ako diví. Prosím ozvite sa mi niekto, kto je po operácii krčnej chrbtice, že ako sa cítite.Ďakujem.
ahojte ptatnickary,,kto my poradi,co ma caka.uz som po ,,inf,,,10 x...a stav sa nezlepsil.teraz berem lieky,,,cordius..a..artrotec,,no a v zavere mam,,,LIS 1x s koren syml L5-S1 diskogenes coxartrosis bilat 2 stup.a v pravej nohe velke bolesty,,o mesiac mam ist na kontrolu,ale mesiac lezat?poradte mi prosim ,,dak.
ahojte,uz som po .inf..10x...stav sa mi nezlepsil....kto mi poradi...zaver mam...LIS 1x dx s koren syml..LS-S1 diskogenes coxartrozis bilat gr 2 stup.teraz berem lieky.cc.cordius,,, a ..artrotec,,, a bolesti v pravej nohe...neviem co ma caka,,dik.....
ahojte,uz som po .inf..10x...stav sa mi nezlepsil....kto mi poradi...zaver mam...LIS 1x dx s koren syml..LS-S1 diskogenes coxartrozis bilat gr 2 stup.teraz berem lieky.cc.cordius,,, a ..artrotec,,, a bolesti v pravej nohe...neviem co ma caka,,dik.....
ahojte vie mi niekto vysvetlit toto:
hernia discu, s lamelou 7mm a infiltraciou duralneho vaku?
dakujem za vase odpovede, lebo hernia sa tu stotoznovala s vysunutou platnickou a ci sa za tym neskryva viac