Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
raduška, aj mna operovali v RK, porad mi, coho sa mám v kupeloch vyvarovať, čo ti robilo zle? kde si bola? ja idem do Kováčovej
Mila Ikuk zo začiatku ma bolela len jedna noha a minulí rok sa pridala aj druhá nohy ma boleli či som chodila alebo ležala a cítila som bolesť v bedr.kĺboch a išlo to až do malíčka na nohe chodila som divne raz som bola naklonená dopredu niekedy ma zase krivilo do strán a pri chôdzi som krívala až v RK mi lekár vysvetlil podľa MRI ,že L4 tlačí na jednu nohu a L5 na druhú a po prebudení z narkózy po prvej operácií si pamätám strašne ľahké nohy a pocit , že ma nič neťahá.
dobry den vsetkym "pocinajuca chondroza disku L5/S1" to mi vyslo v rtg no a este aj ine chcem sa opytat ci to uz je hernia disku alebo to este len ide k tomu.. zajtra idem na Magneticku rezonaniciu sa dozviem viac tak este napisem:)
Mamina42 s tými kúpeľmi je to asi tak ,že aj mňa upozorňovali na to ,že mám lekárovi povedať že mám bolesti a že mi to nerobí a odpoveď znela na čo sú lieky od bolesti aj teraz po druhej operácii mám vypísané papiere , ale nikdy viac povedala som to aj lekárovi plne s tým súhlasil , ale na druhej strane som si tam veľmi psychicky oddýchla .Keď som ležala v RK po druhej operácii bola tam na preliečenie tiež jedna kočka ktorej sa stav zhoršil po kúpeloch tak si dávaj veľký pozor možno budeš mať šťatie .
Raduška, píšeš že si za sebou ťahala nohy. To ťa nohy boleli? Aj mňa bolia kríže, nohy, slabosť v nohách. EMG vyš. potvrdilo že mi platnička tlačí na nerv ale a MRI som sa zatiaľ nedostala. Všetci hovoria len o bolesti jednej nohy, môže byť bolesť i oboch nôh?
dakujem vám všetakým za radu a podporu. Ešte ma čaká liečenie a potom si skusim vybavovať čiastoč.dôchodok.
Raaduška počula som, že niektorým kupele pohorsia a toho sa aj ja obavam.Lekár mi povedal, že niekomu to pomože ale ze niekomu aj zhoarsí stav. vraj akonáhle sa budem citit horšie, mám hned prerušiť liečbu. tak uvidím.
Ahojte platničkári!Som po druhej operácii platničiek mám 35 rokov pred rokom mi v Ružomberku dávali dve titánové platničky L4/l5 S1 operovali ma cez brucho rekonvalescencia bola dlhá , ale na to , že som pred tým ťahala za sebou nohy tak to bolo super po operácii som začala športovať aj bicyklovať a všetko bolo dobré kým ma neposlali do kúpeľov do Piešťan tam ma celkom dobabrali a po návrate a kontrole ma čakala v novembri ďalšia operácia kde mi platničky zošraubovali . Teraz mi nieje ešte celkom dobre nemôžem toho veľa robiť . Som doma na plnom invalidnom dôchodku a z roboty ma museli prepustiť . Polovičný invalidný dôchodok má nárok každý po operácií platničiek tak mi to aspoň povedal posudkový lekár , ale .musím povedať , že nič ponižujúcejšie som nezažila ako bolo priznanie dôchodku
vôbec nie je podmienka byť na PN a vraj rok, to bývalo kedysi,podstatná je diagnoza a ano, aby bol dobre napísaný návrh pre posudkovú
Mamina42, ja som po operácii L5-S1. Absolvovala som aj kúpelnú liečbu, ktorá mi stav ešte zhoršila. Mám priznaný čiastočný invalid 45% a mám len 27 rokov, takže by ti ho priznať mali, hlavne ak máš pridružené ešte iné diagnózy. Mne tiež brali do úvahy aj SLE, čo je autoimunitné ochorenie. Ale obávam sa, že podmienkou priznania dôchodku je ročná PN. Aspoň mne to tak povedali. Ale ako tu píše aj Raduška, fakt nie je nič ponižujúcejšie, ako ked sa na teba pozerajú ako na simulanta. A ked pôjdeš na komisiu, daj si pozor, aby ti neurológ, alebo obvodný lekár napísal dobrý posudok. A velmi záleží aj na posudkovom lekárovi, ku ktorému sa dostaneš. Držím ti palce a v každom prípade by si to mala vyskúšať.
Dodes, vytlačila som si cviky, ktoré si tu popísal. Myslíš, že ich môžem cvičiť? z platničky mi zobrali vraj dosť veľa a aj zvnutra stavca mi obrusili aby sa uvoľnil priechod. tak mi to všetko okomentoval doktor, že som dostala strach každého prudšieho pohybu asi, preto sa bojím robiť cviky s predklonom.