Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahoj Katka 123 pri prvej operácii mi dávali titanové platničky a vzhľadom na môj vek mi ich nešrubovali aby mi zanechali hybnosť potom som išla do kúpeľov do Piešťan a tam som mala procedúry skoro všetky v 40C vode a voda tam uvoľňuje všetky kĺby a po 2 týždňoch som mala veľké bolesti. Po návrate domov som išla do RK a doktor podľa opísania bolesti mi hneď povedal ,že ma musia znova operovať a teraz mi platničky fixovali.Neboj nestáva sa to každému všetko bude dobré uvidíš. Držím palec.
Ahoj Katka 123 pri prvej operácii mi dávali titanové platničky a vzhľadom na môj vek mi ich nešrubovali aby mi zanechali hybnosť potom som išla do kúpeľov do Piešťan a tam som mala procedúry skoro všetky v 40C vode a voda tam uvoľňuje všetky kĺby a po 2 týždňoch som mala veľké bolesti. Po návrate domov som išla do RK a doktor podľa opísania bolesti mi hneď povedal ,že ma musia znova operovať a teraz mi platničky fixovali.Neboj nestáva sa to každému všetko bude dobré uvidíš. Držím palec.
Ahojte,raduška pišeš,že ťa dvakrat operovali,prečo?Mam par dní pred operaciou L5-S1,psychika pomali v háji:),a mna začala ešte teraz bolieť aj oblasť krčnej chrbtice,no nie je to na porazenie?Príjemný den všetkým.
Ahoj Erva,
ked som ja mala poskodenu platnicku L5/S1, tak mi tiez nezaberali ziadne lieky. Myslim, ze by si mala vyskusat liecbu ozonom, ako tu uz bolo pisane. Ale to smie vykonavat iba lekar. No neviem, ci v Anglicku robia tiez tuto liecbu. Presne viem ako sa citis a moc ti drzim palce aby sa ti co naskor vyliecilo. Ja som skusala vsetky dostupne liecby od liekov, infuzii aj ozonu, no u mna nic nezabralo. Takze mi pomohla jedine operacia. Ale teraz som v poriadku. Ale neber ma ako odstrasujuci pripad, ze to musi koncit operaciou. Poznam mnoho ludi, ktorym pomohol ozon. Aj tu ich vela pisalo. Musis s tym zacat nieco robit, aby sa ti to nezhorsovalo. Vyhybaj sa vlhkemu prostrediu a pokus si postihnute miesto nahrievat teplnym uterakom alebo niecim podobnym. Musis si to chranit a drzat v teple. Moc moc ti budem drzat palce. Bud silna a drz sa...a keby si mala este nejake otazky tak kludne napis na mail.
Vela zdravia
ahoj maru, ozon mi davali v spiskej novej vsi,ozon mi zabral po 5-6tich tyzdnoch,v SNVsi mi po konzultacii a posudeni mojich bolesti povedal lekar,ze dalsia davka ozonu nie je potrebna-kontrolu mi dal podla potreby,to ak by sa to zhorsilo.Dnes som uz bol v praci zatial to bolo v pohode,ak som este nieco nenapisal pytaj sa-zatial ahoj
Ahojte,mam uz bolesti viac ako 3 mesiace a urcili mi diagnozu L3/L4 lahke dorzalne oplostenie disku,L4/L5cirkularna protruzia disku na predny okraj,nalez je stranovo symetricky a L5/S1 hernia disku s tlakom na koren L5 vel.1.4x0.8cm a S1 v rozsahu 1.2cm.
Dostala som nejake lieky od booesti,ktore mi vobec nepomahaju. Zijem v anglicku a starostlivost tu je na tej najhorsiej uroni. Dnes ma odporucili na fyzioterapiu. Mam bolesti chrbtice, praveho klbu a celej pravej nohy, ktoru mam strpnutu. Mam problemi s chodenim,so stolicou, so vsetkym kde treba napinat svalstvo.Neviem co mam robit, aby sa to zlepsilo. Vie mi niekto poradit, kto mal podobne problemi a bolesti. Budem rada, dakujem a drzim vsetkym palce, aby sa cim skor vyzdraveli.
pre tinu a maru.Po ozone som bol po 5-tich tyzdnoch na kontrolu,tam po konzultacii-chvalabohu ozon zabral,dali mi este tablety Arthrotec Forte a Guajacuran.Zajtra už skusim ist do prace-dufam že to nebude prvoaprilovy žart a že to zvladnem -ahojte-držim prsty vsetkym a hlavne vela zdravia