Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

raduška

Ahoj Katka 123 pri prvej operácii mi dávali titanové platničky a vzhľadom na môj vek mi ich nešrubovali aby mi zanechali hybnosť potom som išla do kúpeľov do Piešťan a tam som mala procedúry skoro všetky v 40C vode a voda tam uvoľňuje všetky kĺby a po 2 týždňoch som mala veľké bolesti. Po návrate domov som išla do RK a doktor podľa opísania bolesti mi hneď povedal ,že ma musia znova operovať a teraz mi platničky fixovali.Neboj nestáva sa to každému všetko bude dobré uvidíš. Držím palec.

raduška

Ahoj Katka 123 pri prvej operácii mi dávali titanové platničky a vzhľadom na môj vek mi ich nešrubovali aby mi zanechali hybnosť potom som išla do kúpeľov do Piešťan a tam som mala procedúry skoro všetky v 40C vode a voda tam uvoľňuje všetky kĺby a po 2 týždňoch som mala veľké bolesti. Po návrate domov som išla do RK a doktor podľa opísania bolesti mi hneď povedal ,že ma musia znova operovať a teraz mi platničky fixovali.Neboj nestáva sa to každému všetko bude dobré uvidíš. Držím palec.

katka123

Ahojte,raduška pišeš,že ťa dvakrat operovali,prečo?Mam par dní pred operaciou L5-S1,psychika pomali v háji:),a mna začala ešte teraz bolieť aj oblasť krčnej chrbtice,no nie je to na porazenie?Príjemný den všetkým.

mariana

Ahoj Erva,
ked som ja mala poskodenu platnicku L5/S1, tak mi tiez nezaberali ziadne lieky. Myslim, ze by si mala vyskusat liecbu ozonom, ako tu uz bolo pisane. Ale to smie vykonavat iba lekar. No neviem, ci v Anglicku robia tiez tuto liecbu. Presne viem ako sa citis a moc ti drzim palce aby sa ti co naskor vyliecilo. Ja som skusala vsetky dostupne liecby od liekov, infuzii aj ozonu, no u mna nic nezabralo. Takze mi pomohla jedine operacia. Ale teraz som v poriadku. Ale neber ma ako odstrasujuci pripad, ze to musi koncit operaciou. Poznam mnoho ludi, ktorym pomohol ozon. Aj tu ich vela pisalo. Musis s tym zacat nieco robit, aby sa ti to nezhorsovalo. Vyhybaj sa vlhkemu prostrediu a pokus si postihnute miesto nahrievat teplnym uterakom alebo niecim podobnym. Musis si to chranit a drzat v teple. Moc moc ti budem drzat palce. Bud silna a drz sa...a keby si mala este nejake otazky tak kludne napis na mail.
Vela zdravia

jan.m

ahoj maru, ozon mi davali v spiskej novej vsi,ozon mi zabral po 5-6tich tyzdnoch,v SNVsi mi po konzultacii a posudeni mojich bolesti povedal lekar,ze dalsia davka ozonu nie je potrebna-kontrolu mi dal podla potreby,to ak by sa to zhorsilo.Dnes som uz bol v praci zatial to bolo v pohode,ak som este nieco nenapisal pytaj sa-zatial ahoj

erva

Ahojte,mam uz bolesti viac ako 3 mesiace a urcili mi diagnozu L3/L4 lahke dorzalne oplostenie disku,L4/L5cirkularna protruzia disku na predny okraj,nalez je stranovo symetricky a L5/S1 hernia disku s tlakom na koren L5 vel.1.4x0.8cm a S1 v rozsahu 1.2cm.
Dostala som nejake lieky od booesti,ktore mi vobec nepomahaju. Zijem v anglicku a starostlivost tu je na tej najhorsiej uroni. Dnes ma odporucili na fyzioterapiu. Mam bolesti chrbtice, praveho klbu a celej pravej nohy, ktoru mam strpnutu. Mam problemi s chodenim,so stolicou, so vsetkym kde treba napinat svalstvo.Neviem co mam robit, aby sa to zlepsilo. Vie mi niekto poradit, kto mal podobne problemi a bolesti. Budem rada, dakujem a drzim vsetkym palce, aby sa cim skor vyzdraveli.

maru

jan.m.kedy ti začal účinkovat ten ozon, lebo ja som už bola minulý týžden druhýkrát, ale stále mám ešte bolesti.
Na kontrole si bol kde? Tam kde ti pichali aj ozón?Z čoho pozostáva tá kontrola?Mne nič také nevraveli, že mám íst na kontrolu.

jan.m

pre tinu a maru.Po ozone som bol po 5-tich tyzdnoch na kontrolu,tam po konzultacii-chvalabohu ozon zabral,dali mi este tablety Arthrotec Forte a Guajacuran.Zajtra už skusim ist do prace-dufam že to nebude prvoaprilovy žart a že to zvladnem -ahojte-držim prsty vsetkym a hlavne vela zdravia