Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahoj veronique,
odbornik na platnicky je neurolog. Potom uz ak ti to budu operovat, tak neurochirurg. Neviem ako to bude s tym tvojim tancom, ak budes operovana. Ja mam 21, hravala som hadzanu ale teraz po operacii uz nemozem. No neber ma ako jediny priklad, videla som video o majsterke sveta v aerobiku, ktora mala operovanu platnicku, takze to vela zavisi od toho, ako sa citis a ako sa
budes starat o chrbticu po operacii.
Drzim ti palce nech ti pomozu a aby si mohla v tanci pokracovat aj nadalej
mariaa a danuška. ste moja "krvná skupina". prežívam presne to isté ako vy. ja mám 44, mám protruziu l 3-4, 4-5. a ak si pomyslím, že nám dochodkový vek zvyšili na 62 rokov,- a možno to ešte nie je konečné- a už teraz mám obrovské problémy v práci, tak neviem si predsataviť čo bude o rok o dva... asi nám neostáva nič iné len takto sa navzájom povzbudzovať a vymienať si skusenosti, poradiť čo komu zabralo, pomohlo.
mám dvadsať rokov a vysunutú platničku 3,6 mm.. už dvanásť rokov tancujem.. čakám len na sedenie s lekárom a diagnózu.. chcela by som vedieť, či ma budú operovať, pretože tancu sa chcem naďalej venovať.. a nejaky odbornik priamo na platnicky je??
zacala som chodit teraz do prace...a :0(((.......hned sa mi niektore veci zdr.zacali zhorsovat...a to nepisem o vsetkom,lebo sa mi tu nechce vypisovat...asi je nas velmi vela,co takto trpime...ja som raz pozeralaTV a tam bola zena ktora bola na vozicku a nedali jej ziaden inv.dochodok,muz ju vozi na urad prace aby sa podpisala...a to bolo nedavno ...v TV....neviem ako ty,ale mne ked niekto nevidi vysledky z chrbt.emg atd.tak mi povie,ze nevyzeram vazne chora...no co ti budem pisat...:0(((..........a mala som aj take problemi,ze som sa ledva postavila na nohy...a mohLA fungovat...
danuska,len tak som tu nakukla,a mam tiez probl.zdrav.a nemozem ani vela sediet ani vela stat,ani vela chodit ani vela lezat-CLOVEK SI PRIPADA AKO NEVYSTATY-A VIDIM,ZE AJ TY MAS TEN PROBLEM...tiez mam problem si najst taku pracu...mam 40-dcat rokov...a mne lekarka povedala,ze ani nemam narok na inv.doch.
Som 42 ročná matka 3 detí,pred 8 rokmi som bola operovaná/L5- S1 v NZ,úspešne.Do práce som po operácií nastúpila po 2 mesiacoch,čo bola velká chyba/zdr, sestra/.Najprv bolo všetko ok,cvičila som ,bola v kúpeloch,tlmila bolest s liekmi.Nič ma nezaujímalo len práca,tešila som sa ,že možem zasa chodit velké vzdialenosti.Od 2006 nastala zmena,krče noch,bolest rúk,celej polovice tela,chodit možem,max 30 minút,nemožem dlho sediet,stát,nastali problémy aj iné zvýšený cukor,reuma,stále zápaly moč.ciest,šIroké protrúzie C3-4,C6/7,L5,S1.Zatial ma operovat nebudú,lebo by som sa mohla mat horšie.Dávajú mi asi 1-2 roky do operácie.Mám sa šetrit,nepracovat.Som na liekoch,dali mi čiast. ind. doch./od sep.2007/.Idem požiadat o plný,uvidím či mi ho schvália.Neviem ,ale nerozumiem podla čoho dávajú plný inv. dochodok,Ked mi povedali ,že mám si hladat prácu,kde možem menit polohy tela,nepoznám takú, kde možem a 1 hod. ležat.
Som 42 ročná matka 3 detí,pred 8 rokmi som bola operovaná/L5- S1 v NZ,úspešne.Do práce som po operácií nastúpila po 2 mesiacoch,čo bola velká chyba/zdr, sestra/.Najprv bolo všetko ok,cvičila som ,bola v kúpeloch,tlmila bolest s liekmi.Nič ma nezaujímalo len práca,tešila som sa ,že možem zasa chodit velké vzdialenosti.Od 2006 nastala zmena,krče noch,bolest rúk,celej polovice tela,chodit možem,max 30 minút,nemožem dlho sediet,stát,nastali problémy aj iné zvýšený cukor,reuma,stále zápaly moč.ciest,šIroké protrúzie C3-4,C6/7,L5,S1.Zatial ma operovat nebudú,lebo by som sa mohla mat horšie.Dávajú mi asi 1-2 roky do operácie.Mám sa šetrit,nepracovat.Som na liekoch,dali mi čiast. ind. doch./od sep.2007/.Idem požiadat o plný,uvidím či mi ho schvália.Neviem ,ale nerozumiem podla čoho dávajú plný inv. dochodok,Ked mi povedali ,že mám si hladat prácu,kde možem menit polohy tela,nepoznám takú, kde možem a 1 hod. ležat.
lurika, aj ja mám slabé nohy. Na MRI ešte len idem ale na EMG mi povedali že mi platnička tlačí na nerv a preto tie nohy. No a tie nohy. Ach jaj. Bolia ma kríže, slabé nohy... no katastrofa. A to som tiež mladá baba a nie nejaká starká.
Ahoj raduška,Ty vieš tak fajn povzbudiť až mi je ľuto,že tam ešte neležím :)),operovať ma majú koncom apríla.Nech Ti ta kontrola dopadne dobre,držím Ti druhý palec.
mjanik mas to nahnute.