Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
pre tina
Od konzultácie po stanovený termín operácie asi 3 týždne.Na konzultáciu som čakal 2 týždne. Budú ma operovať na ortopédii a nie na neurochirurgii. Bol som na konzultácii aj v RK, tam je čakacia doba cca 3-4 mesiace. A na konzultáciu som čakal mesiac. Ochorenie mám už od roku 2006 a už vtedy to bolo na operáciu.
Mohykan,
ja som tiež bola operovaná v NZ. Ako píše aj Mariana, tie bolesti po operácii nie sú väčšie, ako pred ňou. A okrem toho ti v NZ budú dávať injekcie proti bolesti podla potreby. Takže ak by boli bolesti velké, môžeš požiadať o injekciu aj častejšie. Oni ti už povedia, ako sa často sa môžu brať. Držím ti palce a žiadny strach. Potom napíš, ako to dopadlo.
Mohykan,
ja som bola operovana L5-S1 a bolesti po operacii som nemala skoro ziadne. Jedinu bolest som citila ked mi prestala ucinkovat narkoza ale to mi hned dali lieky. Ale aj tak skoro ziadne bolesti. Toho sa neboj. To po operacii sa neda ani porovnat s tymi bolestami pred operaciou. Drzim ti palce a neboj sa!
Mohykan ja som po 2 operáciach ale v RK. Podľa mňa to nieje až také strašné , všetko závisí aj od toho ako človek znáša bolesť celkovo. Keď budeš mať potom budeš sa tešiť s toho , že to máš za sebou a na bolesť sú lieky . Prvá moja operácia bola veľmi ťažká a nemala som veľké bolesti po prebudení z narkózy a druhá operácia bola menšia a po prebudení som mala veľké bolesti ale hneť mi niečo pichli od bolesti a potom už bolo dobre . Ale sú to len moje skúsenosti každý sme iný , ale všetko sa dá vydržať .
Na budúci týždeň ma čaká operácia hernie L4-L5 v N. Zámkoch. Dosť sa bojím bolesti po operácii. Napíšte Vaše skúsenosti hneď v prvých dňoch po operácií. ďakujem.
Ahojte,som po OP.platničky.Operovali ma v NZ MuDr Dušan Kollár na ortopedii.Som dva týždne po operacii.Cítim sa fejn nemala som bolesti,musím len cvičit.MuDr Kollár, je naj.lekár akého som spoznala.Výborný operatér,skvelý človek odporúčam.Má ambulanciu aj v šuranoch utorok a štvrtok.Držím vám palce.
Ahojte,
velmi pekne dakujem ze ste sa mi ozvali.....lebo je lepsie vediet viac nazorov ako pocut len jeden a hned konat....no neviem moj neurolog mi zatial operaciu vylucil ale niekedy ma napadne taky strach ze sa nakoniec tej operacii nevyhnem....ale zatial mozem normalne fungovat,bolesti si tlmim tabletkami co mi dal dr.....ak dlho nesedim alebo nestojim alebo nespim tak je to vydrzatelne....az na to ze nemozem zdvihnut nohu a poriadne sa zohnut....skusali mi davat aj trakciu ale ta pomohla len na chvilku...o obstrekoch (3krat) ani nehovorim....ale asi vsetko ma svoj cas :-)
anetka, ja presne ako ty L5S1, 10 mm, strpnuta lava noha, po konzultacii na NCH v NZ mi doporucili operaciu, teraz som 3 mesiace po.
Bolesti ziadne, poctivo cvicim rano a vecer rehabilitacne cviky, ktore ma naucili v nemocnici, pomedzi to chodim raz tyzdene plavat a 4x posilovna.
orgovan, viem Ti poradit, ale na adresu, ktoru uvadzas, mi meil nepresiel.Skus to Ty-duratnakatka@zoznam.sk