Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

monika h

anetka,
cvičenie by malo pomôcť, len to všetko dlho trvá, musíš mať trpezlivosť. Ja som mala vysunutú o 10 mm, najprv mi dávali infuzky ambulantne, potom 3 týždne v nemocnici (pomohli len trochu) potom rok cvičenia s rehabilitačnou (sukromnou), medzitým 3x ozón a teraz som v pohode, som viac menej bez bolestí (bolesti mám, len ak si sama spôsobím problém - nesprávne sedenie, nosenie ťažkých vecí a pod), normálne robím, chodím 3x týždenne do posilovne. Ale ten prvý rok bol dosť bolestivý a zlepšenie išlo pomaly - ale oplatilo sa - takže prajem hlavne veľa trpezlivosti - PS: cvič pod odborným dohľadom, sama si môžeš ublížiť

anetka00

ahojte vsetci....aj ja patrim medzi vas aj ked mne zatial operaciu neodporucili,idem na konzultaciu do nemocnice za odbornym neurologom pretoze mi zistili na RTG a CT degeneraciu disku L5S1 a platnicku mam vysunutu o 11 mm tak by som chcela vediet ci nema niekto skusenost s podobnym pripadom a ci mi pomoze len cvicenie pripadne hospitalizacia na infuziach,ktorej sa nevyhnem.....alebo je predsa len lepsia operacia....??? mam 27 a problemy uz davno...tiez ma liecili len elektrikou tak som cvicila sama ale nespravne a kedze v praci musim v jednom kuse nieco zdvihat som si len pomohla....dohnala som to k silnym bolestiam a problemom s nohou....ale uz aj s vlastnych skusenosti viem ze nie je DOKTOR AKO DOKTOR.....dakujem a pravem vam vela stastia

raduška

Glória prepáč omylom som to poplietla a Mjanikovy odkazujem nech sa nad sebou zamysli . Prajem mu nech aspoň jemu to pomôže .

gloria

Raduška, ďakujem, ale mala si to adresovať Mjaníkovi, ktorý tvrdí, že akupunktúra túto diagnózu úplne vylieči.

mariana

Nataluška, ja som tiež mlada. Ale u mna sa to skoncilo operaciou. Mala som 19, teraz mam 21. Citim sa super, staram sa o telo a davam si na seba nesmierny pozor, ale nikdy v zivote by som to uz nechcela zazit. Bola som liecena vsetkymi moznymi liecbami. Ci uz to boli lieky, infuzie, alebo ozon, no nic nepomohlo pretoze som mala rozsiahly nalez. Podla mna ozon nebol vobec taky hrozny ako to tu niektory opisovali. Doktor ti pichne inekciu do postihnuteho miesta a potom budes mat hodinku, dve uplne strpnutu nohu-teda ak ti to bude pichat do toho nervu co vedie do nohy. A potom pojdes normalne domov. Neboj sa toho, ber to tak, ze ti to moze pomoct. Drzkaj sa a potom napis ako si dopadla. Drzim palce