Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Mne ozón zabral asi za 4 tyzdne, postupne sa bolesti zmierňovali. Cvičila som poctivo McKenziho, hlavne ten záklon-zdvíhačka na rukách. Po ozone som išla este horšie ako predtým, tyzden som mala neznesitelne bolesti, uzívala som Tramal kvapky.
Musíte byť trpezliví, i ked sa mi to ľahko hovorí, ked človek nevie čo so sebou ked má bolesti. Ak tonezaberie hned na prvýkrát, skuste ozón viackrát a hlavne tie cviky!!!!!!!
Ahojte ozonisti. Vdaka za rady prišli naozaj vhod. Tiež som pracovala do " poslednej" moznej chvile. Chcem veriť tomu,že nakoniec ten ozon zaberie. Monika a su tie cviky aj na nete? Genesis ja som bola 19.8. a lieky ktoré doteraz zaberali nezaberaju. Snád o tie 4 týždne to už bude lepšie.
..tina.. áno aj ja som si doteraz myslela,že po necelom roku liečby bude operácia asi najlepšia možnosť a to pritom nemám až také bolesti ako tu niektorí opisujú - ešte stále pracujem,ale ked mi moja neurologička vysvetlila, že z dlhodobého štúdia vysledky ukazuju, že nie je veľký rozdiel medzi operovanými a neoperovanými - a ked som sa nad tým zamyslela asi bude niečo na tom pravdy,pretože ked si prečítaš celé forum, celých 1000 príspevkov, tak zistíš, že skoro každý tu hovorí "po druhej operácii", to znamená, že jedna asi nestačí... samozrejme existujú výnimky, ved aj ja mám suseda,ktorý bol operovaný raz a lieta si na motorke...ale prevažna väčšina je tých, ktorí majú po operácii komplikácie a možno aj väčšie...takže dám na slová lekárky a nebudem sa náhliť...ja idem ešte skusiť cvičenie a trakcie....a uvidím ako to dopadne....
ozonisti vydžte, neurologička povedala, že treba čakať aspon 5-6 týždňov, aby bol nejaký výsledok a taktiež,že po zákroku môže byť bolesť ostrejšia... ja mám za sebou už 5 dávku, a zlepšenie ??? ....malinke..ešte idem skusiť trakcie a cvičenie... :-))))
Ozonisti poradte. Som týžden po ozone a zatial ziadne zlepšenie. Ba naopak ,nevladzem sa pohybovať ani toľko čo predtým. Je to normálne , dostaví sa zlepšenie alebo skusiť z novu ozon? dakujem.
Ahoj platničkári, včera som sa rozprávala s mojou neurologičkou, ktorá mi celkom pekne vysvetlila, že operáciu mi naozaj odporúča až v tom krajnom prípade, pretože z dlhodobých štúdii vyplýva, že nie je skoro žiadny rozdiel medzi operovanými a neoperovanými, že skôr či neskôr aj u operovaných pacientov sa problémy vrátia. A ked máte preštudovaných celých 1005 príspevkov, alebo koľko ich tu je, tak zistíte, že každý tu opisuje min. 2 operácie, málokto bol na operácii 1x. Isteže sú výnimky, napr. môj sused bol raz a ešte si aj lieta na motorke ako keby mu nič nebolo...hlavne,že poberá dôchodok...ale nechcem na nikoho nič zlé...ja len toľko,že aby som skúsila všetko čo sa dá a operácia naozaj až ako posledná možnosť...
Ahojte. Som po ozonovej terapii. Pre všetkých čo maju strach ,ako ja som mala, je to všetko v pohode bez vačších bolestí. Prajem aj sebe aj ostatným aby to pomohlo.