Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ahojte, vidím že tu mám menovkyňu tak som sa očíslovala :o). 29.7. som bola na operácii v NZ. Odvtedy nemám bolesti (musím si zaklopať). Len si môžem nadávať sama na seba že som roky odkladala operáciu. Už dávno som mohla mať pokoj. Držte palce nech mi to aj vydrží.
Ahojte! Tiez mam problemy s krizovou chrbticou ako vy. V minulosti mi pomohli v jednom vojenskom zariadeni inverznou metodou. Su tomu uz 3 roky a teraz sa bolesti opakuju. Tak som zhanal na nete inverznu domacu lavicu. Dala sa zohnat len v zahranici a tu zrazu v jednej bratislavskej fit predajni som na nu natrafil a stala necelych 6000,- Sk. Hned ako som sa doma zavesil, pocul som po chvili jemne puknutie v krizovej chrbtici a lava noha uz tak neelektrizuje. Tesim sa na dalsie zavesenia. Tu je ich mail:predajnaba@fitplus.sk.
bola som na konzultácii v RK a tam mi lekár povedal, že ked vyrežu tu platničku, ktorá trčí a robi problémy, tak že potom dávaju medzi stavce nejaku guličku, aby sa nespojili. Je to tak pri každej operácii ?
vlado, neviem ci som po operacii zmenil svoj zivotny postoj spravnym smerom. urcite som ho zmenil v tom, ze od operacie (december 2007) som vynechal mozno 5x cvicenie, proste som nemal kedy cvicit. inac cvicim rano a vecer dennodenne - vecer brnenska zostava, rano cviky, ktore nahovoril p. Chudik - cviky podobne ako v brnenskej zostave.
vedome sa snazim zohynat sa spravnym sposobom, dvihat veci spravnym sposobom.
preto som chcel vediet, ci nemate niekto skusenost napr. s hypoterapiou v suvislosti s takouto diagnozou, resp. co by ste mi vedeli odporucit ako alternativne cvicenia napr. k tej spominanej brnenskej zostave.
vlado a este otazka, moj neurolog ani rehab doktorka mi to nevedeli komplexne podat. Je nejaky "manual" alebo "prirucka" ako viest ten spravny sposob zivota s takouto diagnozou?
dakujem.
jaz.
genesis:)
ved ja bojujem kazdy den-kazdodennym cvicenim. Ale bojujem za to, aby sa mi to uz nevratilo, to je pre mna dolezitejsie ako vsetok pohyb. Ja, ako mlady clovek som sa z toho dostala napodiv celkom dobre. Nemam ziadne nasledky, len si proste musim davat pozor na pohyby a nerobit nieco, co mi moze ublizit. Ale to sa uz stalo mojou sucastou, je to vo mne zakorenene...co mozem robit a co nemozem. Lebo viem, co som si prezila a nechcem sa tam vratit spat.
Co sa tyka pohybu, samozrejme mi chyba v tej aktivnej forme, ale vynahradzam si to cviceniami doma. Aspon nieco. Popri tom chodim plavat, zacala som korculovat...nemam sa na co stazovat. A kedze viem, ze vrcholovy sportovec uz zo mna nebude, hladam si ine cesticky.
Takze vidis, ja bojujem kazdy den sama za seba. Myslim, ze aj ty. Kazdy bojuje po svojom :)
genesis:) aj ja som chcela, ale teraz som rada ze chodim. Ja som sa musela uplne vzdat sportu-teda moj sport bola hadzana a to uz je samozrejme nepredstavitelne v mojom stave pokracovat v tomto tvrdom sporte. Takze teraz zacinam znovu korculovat a v zime som sa postavila znovu na lyze. Pomaly ale isto sa vraciam do predchadzajucej kondicie, ale uz to nebude take ako predtym. No verim, ze v tvojom pripade nebude nutna operacia a dostanes sa z toho bez nasledkov. Drzim palce
takze uz som po ,skoncilo rozhodovanie a teraz len cvicit drzat
vlado vdaka za povzbudenie. termín mám už o dva týždne. priznám sa po tom videu som veľmi váhala . aj som všeličo o tom počula, jeden to hovori tak , druhy onak. prajem všetko naj.