Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

genesis

mariana:) Ale ja chcem stále športovať, ale nie tak ako pred tým dvojfázovo a žiaden relax...Proste pre mňa je šport skoro všetko..preto verím, že sa to upraví a budem ok. Držím aj tebe palce:)

Dodes

niky278, už po 4 týždňoch od operácie som začal špekulovať s robotou.Po druhej som už vydržal 4 mesiace, a zatiaľ je to dobré.

mariana

Genesis,

mas presne ten isty problem aky som mala ja pred presne dvoma rokmi. Teraz mam 21 a pred dvoma rokmi ma operovali na herniu. Tiez som robila vrcholovy šport, ale odvtedy som rada ze mozem aspon bezbolestne chodit. Co sa tyka tohto, som stastna ze mozem chodit...ale ziaden sport odvtedy. Jedine tak plavanie...a to mi nic nehovori. No to uz teraz pre mna nie je dolezite. A presne na toto bola moja choroba dobra-zamyslela som sa nad svojim telom a svojim zaobchadzanim s nim. Takze mas pravdu...vsetko zle je na nieco dobre.
Drz sa a vela sil a zdravia ti prajem

genesis

ahojte:) Mám 20 rokov.Herniu mi zistili pred rokom. Bol som vrcholový športovec a môj problém začal už asi v mladšom veku, kedže ma často bolel chrbát. Lekár ma v tom veku napravil a bol som na pol roka v poriadku. Športovať som však neprestal a dopadlo to tak, že som skončil s diagnózou L4/L5 Mediálna hernia disku 8mm, L5/S1 Medioparamedilálna hernia disku 6mm. Avšak Hernie mi našťastie nevystrelovali do nohy, idem vyskúšať ozónoterapiu a uvidím či mi to pomôže.....Mometálne som asi 4 mesiace nerobil žiaden šport iba rehabilitačné cvičenie každý deň..Môj názor, že táto choroba človeka postihuje preto, aby sa zamyslel nad svojím životom a začal spoznávať svoje telo.. Držím všetkým palce

genesis

ahojte:) Mám 20 rokov.Herniu mi zistili pred rokom. Bol som vrcholový športovec a môj problém začal už asi v mladšom veku, kedže ma často bolel chrbát. Lekár ma v tom veku napravil a bol som na pol roka v poriadku. Športovať som však neprestal a dopadlo to tak, že som skončil s diagnózou L4/L5 Mediálna hernia disku 8mm, L5/S1 Medioparamedilálna hernia disku 6mm. Avšak Hernie mi našťastie nevystrelovali do nohy, idem vyskúšať ozónoterapiu a uvidím či mi to pomôže.....Mometálne som asi 4 mesiace nerobil žiaden šport iba rehabilitačné cvičenie každý deň..Môj názor, že táto choroba človeka postihuje preto, aby sa zamyslel nad svojím životom a začal spoznávať svoje telo.. Držím všetkým palce

genesis

luba

AHOJ plotnickari,ake mate skúsenosti s uz spomínaným všimným pred operáciou? V akej výške sa phybuje?Chystám sa na operáciu a neviem kde sa mám pohybovať.