Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mariana

Ahojte,
čo sa týka výberu tých kúpeľov. Ja som po operácii L5/S1 dva roky a po pol roku som bola v Rajeckých Tepliciach. Bolo tam naozaj výborne a veľmi mi to pomohlo...výborné procedúry a personál tiež. Takže keby som si mohla znova vybrať, tak idem tam.
Držte sa

1luba

mentilka...asi mám ten istý problém, som po operácii hernia L5-S1 a veľmi zvažujem po prečítaní príspevkov či vôbec absolvovať kúpeľnú liečbu a keď ano, tak kde. A je vôbec možnosť vybrať si kúpele? Veď tie prideľuje zdravotná poisťovňa.

karlos

Mentilke,ja som bol veľmi spokojný s Raj.Teplicami /som po OP L5S1/,je to tam veľmi slušné a a ko stvorené na rehabilitáciu a venovaniu sa iba svojmu problému.Veľmi mi to pomohlo.

karlos

AHOJ platničkári,už dlhšiu dobu sledujem diskusiu na tému ,,hernia disku". Som tiež jeden z tých, čo vie, aké peklo může spůsobiť vysunutá platnička. Vlani v januári som bol operovaný v NZ /he.di, extrúzia magna/ a tak ako vačšina z vás som zúfalo hľadal informácie, ako riešiť problém.Bol som v BA,TT a NZ, hľadal som optimálne riešenie.A práve absencia komplexnejšieho súboru info tohto druhu,možné riziká, ako po operácii ďalej, ako sa vyhnúť recidíve,mi vnukli myšlienku založiť občianske združenie hlavne tých,ktorí to zažili na vlastnej koži a ktorí sú ochotní pomocť druhým. Zaoberalo by sa hlavne komplexným poradenstvom v tejto ako som s hrůzou zistil, tak rozšírenej ,,chorobe".Čo poviete na to, kto má záujem alebo názor na túto myšlienku, ozvite sa prosím, mohli by sme sa pokúsiť urobiť pre seba ale aj pre druhých čosi naviac.Mimochodom, konzultoval som to aj s lekármi u nás v NZ, aj inde, a vítali takýto pokus.Chce to len zopár nadšencov.
Návrh stanov zašlem na konzultáciu tým čo o to požiadajú.

mamina42

mentilka, ja som bola na liečení na Kováčovej. mne tam velmi pomohli a aj moja známa tiež po operácii platničky si velmi pochvalovala. Len ťa chcem upozorniť, že tam je to podobne ako v nemocnici ( sestričky, vizita ), nie je tam ako v iných kupeloch. Niekotrým čo tam boli 1.krát sa im nepáčilo, pretože si mysleli že budú chodiť po večeroch zabaviť sa. ale toto je vážne len na liečbu. mne sa tam páčili procedúry a ak pojdem aj druhý krát, tak len TAM!!!! viem, že tí čo boli inde napr. v Piešťanoch, tak im to urobilo zle. A hlavne si dávaj pozor, aby si nemala horúce kúpele a pýtaj si plávanie. držím palce pri rozhodovaní

mentilka

ahojte platničkári, prosím o radu ake máte skusenosti s kupelnou liečbou po operácii. Ktoré kupele by ste mi doporučili a ktoré nie. Vdaka a prajem vela zdravička

muňita

Čaute platničkári,som po operácii štyri týždne a cítim sa dobre až na to,že si nejakú tú dobu nesadnem (poprvý krát si môžem sadnúť niekedy na začiatku septembra),vôbec sa nemusíte báť operácie,ja som ju odkladala štyri roky a som rada,že to mám za sebou.Bola som operovaná v BA-Kramáre.

monika h

mc kenzieho cviky som na nete nenašla, ale nejaký základ mi vysvetlili v žiline po ozone a tiež to vraj beru na vysokej škole fyzioterapeuti, takže základy by mal vedieť každý diplomovaný fyzioterapeut. Ale v podstate, ako písala adriana, ide o záklony (pozor vždy len po bolesť), ktorými postupne, ako sa zmenšuje vplyvom ozonu jadro platničky, tak si ju postupne zasúvaš späť medzi platničky (aspoň tak som to pochopila ja), ked pôjdeš na kontrolu po ozone, skús sa tam informovať. Možno by bolo dobré, ak by ste niekto vedeli podrobnejšie rozpísať konkrétne cviky, to sem spísať. Ešte aj teraz ked ma občas bolia kríže tak ich cvičím