Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

vlado

Pre tych ktory sa boja ozonoterapie: Tie injekcie na znecitlivenie bolia viac ako jedna s ozonom.Cize ak by ste vydrzali injekcie na znecitlivneie - mozno aj 4, tak to radsej jednu s ozonom....
Nieje to take strasne ako to vyzera na videu.Bolest je skor psychicka ako skutocna.Ale proti gustu .....

noele

ahojte,
no mne teraz dva dni dozadu dal jeden doktor obstrek do chrbtice. sice nohy ma stale bolia, trpnu mi a vsetko, ale som ohyblivejsia v krizoch (hernia L5/S1 a protruzia L4/L5). aspon daco. a dufam ze to vydrzi dlhodobo, a nie ze ma to po 3 dnoch prejde.
a idem skusit trakcie na tom inverznom lozku (budem lezat dole hlavou). nasla som jedno studio, kde to maju v BA, ale poznam jedno aj vo ZV.
vela zdravia a drzte sa! :)

tina

Lmanito, ja mam o nieco viac 28, skúste, ak máte výsledky z CT a magnetickej objednať sa k neurochirom ,poradí či je vhodný PRT, alebo ozón, či je vhodné a vôbec dobre s blesťami sedieť doma, niekdy sa môže aj ublížiť, bolesť je príznakom, že to neni OK.

niky278

Katka,teba kde operovali?O akú platničku išlo? Mám obrovský strach z operácie.Držím palce pri uzdavovaní.

lamanito

Ahoj tina dakujem za odpoved , Moja dcera ma problemi už 3.roky Ma len 26.rokov ale tento rok ma už velke bolesti a ma zasebou MR CT a kopec vyšetreni a nikdo jej nepovie čo dalej , Niekedy mi je zle stych našich lekarov špatne. Hlavne ked vidim jak trpi a nevedia jej pomocť . preto hladame nejaku alternativu tak zatial čau a skore uzdravenie

raduška

Katka keď ja sa po tých operáciach už všetkého bojím. Druhú operáciu som mala vo februári a stále mi niekde cviklo nerv doktor vravel že mám byť trpezlivá to sa do roka upraví a teraz som bola za ním už som mala problémy z chôdzou tuhol mi sval atď.Idem na CT lebo na MR mi napíšu že zdôvodu kovových artefaktou /ja mám titán/ nedá sa nič vidieď a pod CT je to ako tak vidieť len sa musia tam s tým troška pobaviť. Ak by si mala záujem napíš mi aké máš Ty problémy ale lepšie to bude súkromne na p.radka@zoznam.sk

katka123

niky278,stav po operácií má každý pacient individuálny,ja som len 5 týždnov po nej,nečakám ešte veľké zázraky,no niekedy mám stavy aké som mávala pred operáciou,uvidím čo mi prinesie čas.ZDRAVÍČKO VŠETKÝM !!!