Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ja som chodila na trakcie na RHB oddelenie,na odporučenie neurologa/PB/
Pre tych ktory sa boja ozonoterapie: Tie injekcie na znecitlivenie bolia viac ako jedna s ozonom.Cize ak by ste vydrzali injekcie na znecitlivneie - mozno aj 4, tak to radsej jednu s ozonom....
Nieje to take strasne ako to vyzera na videu.Bolest je skor psychicka ako skutocna.Ale proti gustu .....
mopo: dole v tatracentre v salone - je tam aj kadernictvo, kozmetika a dane maserske studio.
noele, kde maju to lozko v BA? diky
ahojte,
no mne teraz dva dni dozadu dal jeden doktor obstrek do chrbtice. sice nohy ma stale bolia, trpnu mi a vsetko, ale som ohyblivejsia v krizoch (hernia L5/S1 a protruzia L4/L5). aspon daco. a dufam ze to vydrzi dlhodobo, a nie ze ma to po 3 dnoch prejde.
a idem skusit trakcie na tom inverznom lozku (budem lezat dole hlavou). nasla som jedno studio, kde to maju v BA, ale poznam jedno aj vo ZV.
vela zdravia a drzte sa! :)
Lmanito, ja mam o nieco viac 28, skúste, ak máte výsledky z CT a magnetickej objednať sa k neurochirom ,poradí či je vhodný PRT, alebo ozón, či je vhodné a vôbec dobre s blesťami sedieť doma, niekdy sa môže aj ublížiť, bolesť je príznakom, že to neni OK.
Katka,teba kde operovali?O akú platničku išlo? Mám obrovský strach z operácie.Držím palce pri uzdavovaní.
Ahoj tina dakujem za odpoved , Moja dcera ma problemi už 3.roky Ma len 26.rokov ale tento rok ma už velke bolesti a ma zasebou MR CT a kopec vyšetreni a nikdo jej nepovie čo dalej , Niekedy mi je zle stych našich lekarov špatne. Hlavne ked vidim jak trpi a nevedia jej pomocť . preto hladame nejaku alternativu tak zatial čau a skore uzdravenie
Katka keď ja sa po tých operáciach už všetkého bojím. Druhú operáciu som mala vo februári a stále mi niekde cviklo nerv doktor vravel že mám byť trpezlivá to sa do roka upraví a teraz som bola za ním už som mala problémy z chôdzou tuhol mi sval atď.Idem na CT lebo na MR mi napíšu že zdôvodu kovových artefaktou /ja mám titán/ nedá sa nič vidieď a pod CT je to ako tak vidieť len sa musia tam s tým troška pobaviť. Ak by si mala záujem napíš mi aké máš Ty problémy ale lepšie to bude súkromne na p.radka@zoznam.sk
niky278,stav po operácií má každý pacient individuálny,ja som len 5 týždnov po nej,nečakám ešte veľké zázraky,no niekedy mám stavy aké som mávala pred operáciou,uvidím čo mi prinesie čas.ZDRAVÍČKO VŠETKÝM !!!