Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

lea

toto nie je sranda, v nemocnici som sa zoznamila s jednou panou, ktora ako vysvitlo, robila sex po telefone a mala tuto diagnozu. hovorila, ze je to ok, pracuje z domu

cica

raduška daj tip na najakú prácu v posteli.Ten doktor ti mal poradiť,o akú prácu ide.Ozaj je to zlé nájsť si prácu na polovičný úvazek,nemajú prácu úplne zdravý a čo my chorý,ktorý vieme ako je ťažké dlho sedieť,stáť,cestovať.Zatial sa mi nedarí nájsť ideálnu prácu,ktorú by som vykonávala s takouto diagnózou.Poraďte niečo!

lea

a este jednu vec som zabudla: praca na polovicny uvazok. ked som robila na cely, kazdu chvilu ma seklo, takto je to v pohode, rano nemam stres a nemusim sa nikam ponahlat - lebo prudke pohyby velmi skodia

lea

ahojte, dobra sprava, ze hernia sa po urcitom case vstreba, mne sa to vstrebalo po 1,5 roku bolesti, mala som 5 mm L4/5, teraz uz takmer bolesti necitim. takze sa to da i bez operacie. nezufajte, ja som si myslela, ze je to najhorsie co ma mohlo postihnut (tie strasne bolesti), ale potom som mala problemy s hlavou(podozrenie na nador) a vtedy som zistila, ze chrbtica je este v pohode diagnoza. drzim palce vsetkym. podla mojho nazoru najlepsim liecitelom je cas a cvicenie.

raduška

adriana mne lekár v nemocnici povedal, že si mám nájsť prácu ktorá sa dá vykonávať v posteli.Ja mám prehodnotenie v novembri a myslím že mi dajú tiež len polovičný ID aj napriek trvalým následkom. A inak mám tiež problémy už aj s krčnou chrbticou bolí ma ruka mám ju viac menej na ozdobu ale to som už asi celá.

adriana

Ja idem tiez na prehodnotenie, uz na minulom posudeni mi posudkova povedala, ze tento rok mi da uz len polovičny invalidny dôchodok a pritom zdravotny stav mam rovnaky. Ako to môze takto rok popredu vediet ako sa budem mat. Asi nemam inu moznost ako si najst pracu na čiastočny uväzok, len neviem aku ked nemôzem sediet, chvilku chodit, menit polohy, nič dvíhat. Neviem ake povolanie vlastne pre mna je.

raduška

adriana, ja som tiež po 2 operáciách
teraz som bola na preliečení v nemocnici a robili mi PRT domov som prišla v strašných bolestiach nemohla som ani chodiť teraz chodím na infúzie k nám na neurológiu a zatiaľ aspoň lepšie chodím. Mám 35 so na plnom ID v novembri idem po roku znova na posúdenie v papieroch mám napísané trvalé následky. Máš pravdu do staroby veľmi ďaleko.

cica

je fajn že si môžme takto podávať skúsenosti.ten počítač je dobrá vec.Adriana ďakujem a aj ja tebe prajem menej bolestí.cica