Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

angelina_c

ahojte....no mna by to tiez zaujimalo pretoze deti este nemam a strasne chcem mat,ale ako vidim ma caka tvrda realita!!Aj ked musim este cakat zhruba pol roka,uz teraz sa na to pripravujem ze to nebude ruzove!Co sa tyka sexu ja som mala problemy len po operacii prve mesiace teraz je to uz lepsie,aj ked davame pozor-radsej!Clovek nikdy nevie!Mne orotped prikazal prve 3 mesiace byt "dolu" a potom opatrne skusat aj ine polohy....tak neviem,zasa nechcem ublizit nikomu,kazdy sa citi inak! :)

cica11

S manželom máme 2 deti.Aj sme uvažovali ešte nad jedným,no asi by som viac trpela bolesťou.tehotné ženy trpia na bolesť krížov,no s touto diagnózou je to dvakrát.Teraz nemôžem dvíhať ťažké veci a bábo má tiež nejakú váhu.Tak sme od toho ustúpili.Už budú až vnúčatá.

dafne

ahojte spolutrpiaci...chcela by som sa opýtať mamičiek, ktoré žijú s touto diagnozou či ju už mali pred tehotenstvom a ako prebiehalo a pod...dakujem a prajem čo najmenej bolestivých dní...

cica11

Ozaj je to ťažké s takouto diagnózou sa milovať.Aj keď ležím na chrbte,tak ma chití taký kŕč v krížoch,že sa nedokážem asi 2 minúty pohnúť.Sme len ľudia,mladý s chuťou na sex a ani takáto bolesť nás neodradí.No čo by potom robili naše polovičky,keby sme im sex odmietali len oreto že nás bolí chrbát.

karlos

správna otázka, dafne!Ja som sa tiež otvorene spýtal na toto hneď po OP, a lekár /primár rehabil.odd./ mi po vyšetrení povedal, že sa nemusím báť, že žiadne obmedzenia na mňa neplatia.V publikácii od Gutha doporučuje autor pre túto diagnózu polohu na spodu, čo nie je pre muža vždy to pravé,,orechové". Ale je tomu venovaná veľmi krátučká kapitolka.Myslím, že by to chcelo zbaviť sa ostychu a otvorene to pacientom vysvetliť. Alebo to niektorí doktori robia?

dafne

ahoj "kolegovia", chcem sa opýtať, čo naša diagnoza a sex. Aké máte skúsenosti ? Mne ortoped povedal, že si musím dávať pozor ?!

mh

zdravím všetkých spolutrpiacich, iba my vieme ako to bolí a strpčuje nám to život ja by som sa chcel opýtať či niekto z Vás alebo niekto koho poznáte má skúsenosti s Janom Pravdom, mám ísť k nemu dg. hernia disku L4-L5, ozvite sa prosímči niekomu pomohol dík.

matino30

dobry den ,
akosom pisal mam herniu discu L5/S1,s velmi uzkym spinalnym kanalom,kazdy pohyb bolest,mam 28 rokov,momentalne skusam alternativu ozonoterapiu,bojim sa podstupit chir.operaciu,koly pooperacnym a deformacnym vyrastkovym naslednym komplikaciamprosim chcem s niekym popisat kto tuto opraciu podstupil,alebo ci nieje ina metoda dostupna nez operacia, ozonotepia mi tlmi bolesti,ale jeden dokror tvrdi ze je mozne uplne uzdravenie a druhy ze nie,prosim popiste niekto a poradte,prisiel som o pracu a pracovat vobec,proste sa to neda,
dakujem za reakcie moc pekne na @ : matino30@azet.sk