Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
...čo je to inverzná lavička ? ako vyzerá ? ak je možnosť tak prosím o nejaký link...dík
Ahoj angelina.Ja mám vo februári 39 rokov.Pred operáciou som ležala v nemocnici na infúzkach,no stav sa mi natoľko zhoršil že som nemohla vôbec močiť a ľavá noha mi celá zdrevenela.Hneď ma previezli na Kramáre a operovali.Najhoršia bola rekonvalescencia,bolo mi každý deň do plaču,depky som mala.V kúpeloch som bola v Lúčkach.Teraz pri bolestiach skúšam akupunktúru a čiastočne pomáha.
ahojte, mne zasa všetci lekári odhovárajú od operácie, pokiaľ to samozrejme nie je v takom stave, že tlačí na miechu,necitlivosť,prepadávanie nohy a tak...že pokiaľ sa to dá, tak operácia určite nie...tí čo mi ju odporúčali boli všetko mladí lekári...teda dvaja....
ahoj cica11 :) no ja som mala operovanu L5S1 mala som ju vonku na 11mm,v zravotnej karte mam spomenuty aj zanik tak som pochopila ze je s nou koniec!Mala som vysunutu aj L4 ale to sa uz dalo do poriadku!Takze tebe robi zasa dalsia trampoty!!!aaach nie je nad to ked cloveka nic neboli,teraz uz verim kazdemu ake ma bolesti!Vies ja mam 27r a nikto mi neveril ze ma to boli az ked som kazdu noc plakala a nemohla som chodit,sediet a ku koncu ani lezat az potom mi znami a doma verili ze ich neklamem!!Aj ked som prisla neskoro,dali ma na stastie dokopy!Teraz chodim kazdy tyzden plavat,no bolesti mam len pri zmene pocasia a ked nieco prezeniem!Operovana som bola v maji 2008 v NZ!V aprili mam ist na MR ze ako ta platnicka vyzera!A ty mas kolko rokov?Vraj starsie rocniky to tazsie znasaju!!Aspon tak som pocula!A bola si aj v kupeloch?....tak pekny den prajem :)
Angelina zdravím ťa.Moje nové bolesti,teda tie po operácii sú spojené s platničkou.Operované som mala L5/S1 a teraz mám poškodenú L5/L4.Preto sa bojím ďaľšej operácie,čo bude potom.Toto vlastne nastalo ešte v októbri 2006,keď som narazila zadkom do dverí auta.Ty si mala čo operované?
Angelina dávaj si dobrí pozor na prudké,nekontrolované pohybi,aj pri hociakej práci.Ja som po operácii 5/2007 a bolo to lepšie.No v marci som mala znova väčšie bolesti a Dr.povedal ďalšia operácia.Bojím sa ďalšej op.a odkladám ju,keby človek dopredu vedel ako by dopadla.Teraz sa viacej šanujem,nedvíham nič ťažké,hlavne viac kontrolujem pohybi ktoré robím.Dávaj si pozor.