Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte!
ňmám 37 rokov a mám diagnózu hernia disku.robili mi ozóno terapiu,magnetickú rezonáciu a vybrala som 29 infúzii no bolesti neustúpili.prosím vás nemohli by ste mi poradiť nejaké uvoľňovacie cviky?alebo nejakú stránku kde sú podrobne ukázené?ďakujem
Je tak ako napísala ema.Na CT sa musí objednať.Ja som prvé CT absolvovala na počkanie,no ale to som ležala v nemocnici na infúzkach.To bolo v 5/2007.Na ďalšie CT som už čakala dva a pol mesiaca.Ak je to vážne a bolesti sú veľké,tak Dr.nariadia vyšetriť skôr.Ja som musela pre stupňujúce sa bolesti dlho maródovať,aj pre diagnózu požiadať sociálku o invalidný.Moja profesia si žiadala dlhé státie na nohách.
Ahoj všetci platničkári moc vás zdravím akurát som na takejto PN a už neviem či som blázon ja alebo doktori.Navyše mám robotu kde potrebujem kríže a som často vonku. Mám diskopatiu rethrolisthesis a za dva mesiace mi boli schopný dať len veral a elektoliečbu s parafínom. Je toto normálny postup? A kolko sa prosím čaká na CT? Bolesti mám už rok a chce sa mi smiať ked sa stále pýtajú -bolí vás to? Pekný nový rok. MAJA 37. PB
PRE CAKY: aj si niečo zistil o tej klinike v Brne?Ak áno daj prosím vedieť.
Na susednom fóre „Hernia disku“ Illienka dala odkaz na stránky, kde sú cvičenia pri bolesti sedacieho nervu (ischias = sciatica). Zaujímavá a pre mňa nová bola z toho informácia, že cviky sú rozdelené do siedmich skupín, podľa toho, čo je príčinou bolesti:
1- Hernia Disc
2- Spinal Stenosis (zúžený miechový kanál)
3- Degeneritive Disc
4- Spondylolisthesis (skĺznutie posledného bedrového stavca po krížovej kosti)
5- Piriformis syndrom (syndróm hruškovitého svalu)
6- Sacroiliac Joint Dysfunction (nefunkčnosť krížovo –bedrového kĺbu)
7- Hamstring (zadný stehenný sval)
Cvikov je spolu 23 a mne najlepšie robia č. 17-20, ktoré naťahujú hruškovitý sval. Tento sval je vodorovný, umiestnený pod sedacím svalom a dotýka sa sedacieho nervu. Je náchylný na skrátenie (napr. pri bolestiach a tých som si už užila dosť). Keď je skrátený, zväčší objem a tlačí na nerv. To môže byť príčina, prečo mi zatiaľ neprešlo stŕpnutie nohy.
Tu sú odkazy na jednotlivé skupiny cvičení:
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
www.spine-health.com
Ema123 spomenula si akupunktúru.Ja som bola na akup..a môžem povedať že bolesti sa mi zmiernili.No tlak na nerv stále trvá.Samozrejme absolvovala som viac sedení.Cítila som sa potom lepšie,no bolo to v letných mesiacoch.Teraz toto zimné obdobie musíme nejako pretrpieť.Ja mám momentálne také bolesti,Dr. ma objednala na infúznu liečbu.Ak tá bolesť neustúpi,tak ma druhá operácia neminie.
Upresním to: skúšam všetko o čom si myslím, že by mohlo pomôcť, ak tomu rozumiem a zdá sa mi to logické. Nezdá sa mi však, žeby akupunktúra mohla odstrániť tlak na nerv, preto som ju zatiaľ neskúsila. Ak budem mať výsledok z CT, kde budem mať potvrdené, že mi na nerv nič netlačí a bolesť (stŕpnutie) má iný pôvod, tak ju budem zvažovať a hľadať informácie.
ema123 samozrejme máš pravdu, človek hľadá rôzne informácie a pomôcky, aby si uľahčil to svoje trápenie...a akupunktúru si skušala ?...ak áno, ako to hodnotíš ?...ja už som zúfala zo všetkých tých informácii okolo, jeden lekár povie tak, druhý onak....ešte aj fyzioterapeutky,ktoré má cvičili,tak každá hovorila iné...človek už nevie čo robí dobre, čo nie...