Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

monika h

zuzanka63
samozrejme ti cviky pošlem, pošli mi mailovu adresu. Mne na regeneraciu tiež dávali Lyricu. Ale vraj ju moc nechcú predpisovať, lebo že je drahá.

zuzanka63

ema123: na konecne vyjadrenie neurologa zatial len cakam, ak operaciu, tak platnicku co tlaci na nerv, mam to co ty, len s vacsim utlakom. Bolesti mam stale, a lytko nereagovalo na elektro drazdenie pri EMG, tam je poskodenie. Vraj ma telo schopnost sa zregenerovat, ale u mna to trva uz 3 mesiace. Tiez som si necitila nohu, slapu, take mravcenie az necitlivost. Pomohla som si Bowenovou masazou, vitaminami a elektrickym vankusom. Ziadne lieky mi neodporucili, len mi povedali ze musi odpuchnut platnicka, aby prestala tlacit nerv, kde dochadza vdaka tomu k poskodeniu.

ema123

Zuzanka63, operovať ti navrhovali tú 12 mm herniu alebo ten poškodený nerv? A lekár ti na regeneráciu nervu nič neodporučil? Skús popísať ako cítiš to poškodenie nervu.

Ja už mám výsledok z CT. Je to hernia disku L5/S1 5,5 mm s tlakom na koreň S1 vpravo. Bolesť v krížoch mám už len slabú (po 6 týždňoch), ale stále mám stŕpnuté chodidlo. Neurológ to nazval neuropatická bolesť (mravenčenie, pálenie, kŕče a rôzne iné nepríjemné pocity). Predpísal mi Lyricu a lymfodrenáž. Ak to zaberie, dám vám vedieť.

zuzanka63

Ahojte platnickari, mam herniu disku s extruziou 12 mm, a nerv na lavej nohe mi nedava vychutnavat si zivot uz 3 mesiac. Dnes som bola na EMG kde mi potvrdili poskodenie nervu, operaciu, no ak nemusim, nech pockam. Bolesti mavam stale, ale snazim sa existovat len na Ibalgine, myslim ze 2,5 mesiaca dopovania liekov bohate staci:-))). Viete mi niekto poradit co by mi pomohlo s regeneraciou nervu? Priznam sa, operaciu odkladam, beriem ju ako poslednu moznost. Ale ak by sa dalo pomoct s regeneraciou nervu, urobim pre to vsetko. Nohy v praci potrebujem, a veru ta lava mi dava jasne najavo ze sa mi odcudzila:-)). Ze nemozem vyssie topanky, to som uz ozelela:-)). Dakujem za akukolvek radu:-))) Odkaz pre moniku h: mozem poprosit tiez o rehabilitacne cviky? Dakujem

dafne

nepostrehla som,aby niekto spomínal dvd s týmito cvikmi...ak by niekto vedel, prosím dajte vedieť....a tieto cviky sa robia len po operácii ???

mamina42

ahoj Moni_ka, ja som uz rok po operácii platničky, predtým mi tiež nepomohli ani infuzie a ani ozon. Teraz nemám už velké problémy a myslím si, ze preto lebo pravidelne cvičím. Bola som na liečení v Kováčovej, ked ma fyzioterapeutka naučila Brunkowovej cviky a tieto mi velmi pomahaju. Je ich tažko vysvetlit, no niekto tu nedávno uverejnil stránku, kde sa da kupit DVD : www.beauty.bhlc.sk...

Moni_ka

ahojte!
ňmám 37 rokov a mám diagnózu hernia disku.robili mi ozóno terapiu,magnetickú rezonáciu a vybrala som 29 infúzii no bolesti neustúpili.prosím vás nemohli by ste mi poradiť nejaké uvoľňovacie cviky?alebo nejakú stránku kde sú podrobne ukázené?ďakujem

Moni_ka

ahojte!
ňmám 37 rokov a mám diagnózu hernia disku.robili mi ozóno terapiu,magnetickú rezonáciu a vybrala som 29 infúzii no bolesti neustúpili.prosím vás nemohli by ste mi poradiť nejaké uvoľňovacie cviky?alebo nejakú stránku kde sú podrobne ukázené?ďakujem

Moni_ka

ahojte!