Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

lenccok

vratila som sa s RTG, vysledky budem mat v stredu, ale zevraj pojde najskor o nejaky vyrastok, ma to nieco spolocne s HD?

ema123

Mrska, ja mám prečítanú celú túto diskusiu, ale o zuboch sa nikto nezmienil. Tŕpnutie a bolesti ruky by mohli súvisieť s chrbticou, so stavcami resp. platničkami vo vrchnej časti, okolo krku. Tŕpnutie a bolesti nohy sú od hernie v bedrovej a krížovej oblasti. Po MR ti lekárka určite viac povie.

mrska

ahoj,vie niekto ci mozu boliet zuby pri hernii disku,trpne mi aj lava ruka a toci sa mi hlava,vsetko sa jedna o lavu stranu,mam ju neaku celu doriadenu...dik za pomoc..

monika h

lenccok, možes ist ešte týžden po skoncení. Je to kvôli ochrane vaječníkov, pri ženách, ktoré chcú mať ešte deti.

ema123

lenccok, napadla ma možná súvislosť, aby ťa neožiarili v prípade tehotenstva, hlavne ak sa jedná o RTG bedrovej oblasti. Je to len úvaha.

lenccok

a mam este jednu otazocku, pani na RTG mi povedala, te na rtg mozem ist len ked mam menzes,ze nato treba dbat, prosim vas pocujem to prvy krat, je to vobec pravda, mne sa to akosi nezda,men.som dostala strvtok, dnes mi uz konci a zajtra mam ist...

mrska

ahoj vsetci.aj mne diagnostikovali herniu disku,doktorka nevedela kolko ani nepovedala ktory disk,bola som v nemoc.12 dní-12 infuziek a nič.problemy mam od 10/2008,mam mierne bolesti križov ale najhorsia je na tom moja lava noha,stale v nej brni,sklbe,trha,trpne a rozne,sediet mozem len malo,zacala mi trpnut aj lava ruka,a bolie zuby- na lavej strane,neviem ci tie zuby s tym suvisia.zacala ma viac boliet lava strana sedacej casti,okolo bedier.uz som z tej nohy unavena.3.2 idem na MR,poradí niektpreco je cela lava strana neaka zosypana?DIK.

ema123

Lenccok: Ak máš bolesť len v chrbte a nevystreluje ti do končatiny, tak ťa všeobecný lekár pošle za ortopédom a dá spraviť RNG. S tým vystrelovaním do končatiny (hornej alebo dolnej) je to záležitosť pre neurológa a ten ti dá spraviť CT alebo mag. rezonanciu (vyšetrenie mäkkých tkanív). Až po vyšetrení a popísaní výsledkov vyšetrenia sa ti k tomu môže lekár poriadne vyjadriť.

ema123

Najčastejšie sekvester vznikne, keď vytečené jadro platničky stvrdne. Nevstrebe sa do tkaniva, ale zostane tam a môže tlačiť na nerv alebo sa posúvať.