Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

ema123

Ahoj Danina, je fajn čítať, že ti je lepšie. To, o tých bodoch na chodidlách je zaujímavá informácia. Ja sa už cítim veľmi dobre. Budúci týždeň idem znovu k neurológovi, zatiaľ stále beriem Lyriku. Ja som už v práci (nastúpila som cca po šiestich týždňoch od začiatku bolestí). Najprv to bolo s miernym krivkaním, teraz je to už úplne v pohode. Cvičím, sedím na fit lopte a na dynamickej podložke. Uvidím, ako to bude po vysadení Lyriky, ale som pozitívna, verím, že dobre. Už sa mi zdá, že tie ne skutočné bolesti som ani neprežívala ja, ale niekto iný.

Danina

Masany, Vilma, ... - to cvicenie je dobre konzultovat s fyzioterapeutom alebo rehab.doktorom - kazdy mame iny svalovy korzet, aj ked tu istu dg nie je to nikdy do iste - napr. ja sa momentalne zameriavam na hlboko ulozene svalstvo (panvove dno, brucho, chrbat) cviky su na pohlad nenarocne ale je potrebne spravne pri nich dychat a sama som prekvapena ze ma svaliky bolia - ale co mozem urcite doporucit je chodenie po kamienkoch resp. po takych spec. podlozkach. To nam vsetkym doporucovali - je velmi dolezite drazdit body na chodidlach.

Danina

Prajem vsetkym pekny den
Ema - prepac, ze som sa neozvala ale mali sme pokazeny pocitac. Som z BA, uz mam za sebou 2tyzdnovy pobyt na FRO (v piatok som prisla domov). Lezala som v Petrzalke na Antolskej. Ty chodis kde? Som rada, ze Ti lieky zabrali. Chodis normalne do prace? A ako to zvladas? A co vy ostatni co chodite do prace? Ste na liekoch alebo to zvladate bez nich? Ja som sa pokusila vysadit liek (doporucene na FRO postupne vysadit), no tie bolesti ma dost prekvapili. Takze zatial lieky stale beriem a buduci tyzden sa poradim s neurologickou. Inak ten pobyt bol vcelku fajn (aj ked tato dg je beh na dlhe trate a treba stale cvicit), nie som vsak uz nastastie povykrucana a dozvedela som sa co a ako mam robit. Pristupovali ku kazdemu individualne (lekarka super a rhb. pracovnik mohol byt aj lepsi)
Februar som urcite este PN a asi aj marec - ide to pomaly, cvicim 3 x denne a mam pokracovat v dennej rehabilitacii.

masany

ahojte vsetci.. mam medialnu herniu disku.. neviete mi prosim vas niekto na mail poslat nejake cviky,ktore pomahaju? dakujem velmi pekne..

ema123

Dnes je týždeň, čo beriem Lyriku. Konečne som začala v noci spávať, stŕpnutie a pálenie v nohe mi už v tom nebráni. Zároveň sa mi to stŕpnuté miesto na chodidle zmenšilo. :-)

dafne

.a ešte som sa chcela opýtať,či niekto má skúsenosti s Dormeo matracom....niekde som čítala,že nie je veľmi dobrý...len reklama ?!

dafne

Ahojte kolegovia, chcela by som otvoriť diskusiu k tejto téme a to ohľadom zdravotných matracov. Viem,že je taktiež dôležité pri našej diagnóze na akom matraci spíme. Mala by som záujem o kúpu,ale neviem aký si mám vybrať. Ak má niekto skúsenosti,prosím poradte aký matrac je najvhodnejší???? dík :-)))

Miskanr

Milá Vilma skúšala si už aloe vera freedom? Používa sa pri liečbe takýchto ochorení a pri problémoch s klbami. Tak tiež sa doporučuje pri masážach použiť aloe vera koncentrát alebo MSM gél priamo na postihnuté miesto. Krásne hojí a čistí okolo klbu alebo kostí. Ak by si chcela viac info píš na bencurikova1@gmail.com

vilma

ahojte mam herniu disku L5S1 7 mm s utlakom na duralny vak dva roky som vydrzala bez PN ale momentalne som doma a chodím na injekcie .Ked ma chytia bolesti celú ma to akosi vykrúti a s toho som nervozna na všetkých a na všetko okolo seba. Poradte nejake nenáročné cviky.