Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
este dopisem jednu podstatnu wec :
moja hernia ne nasledkom pracovneho urazu
co mi poitovna odmietla vyplatit s odovodnenim ze ide o osteoproduktivne zmeny,co je absurdne a
poziadal som o invalid.dochodok
socialna poistovna ma obodobavala na
35% telesneho poskodenia co je dalsia haluz s odovodnenim ze nemozem pracovat v sede a v stoji ,asik si mam lahnut pod auto a robit automechanika ,,
napisal som odvolanie,snad to precitaju
priznali niekomu inv.doch.dakujem za radu
este dopisem jednu podstatnu wec :
moja hernia ne nasledkom pracovneho urazu
co mi poitovna odmietla vyplatit s odovodnenim ze ide o osteoproduktivne zmeny,co je absurdne a
poziadal som o invalid.dochodok
socialna poistovna ma obodobavala na
35% telesneho poskodenia co je dalsia haluz s odovodnenim ze nemozem pracovat v sede a v stoji ,asik si mam lahnut pod auto a robit automechanika ,,
napisal som odvolanie,snad to precitaju
priznali niekomu inv.doch.dakujem za radu
terda / ahoj,tiez som objednany do NZ na konzultaciu 17.3. mam 28 r.herniu L5/S1 doprava s vyraznou kompresiou duralneho vaku. este jedna protruzia L4/5
behom 6 mesiacov 3 -krat ozon,doktor vravi ze bez vyraznej zmeny,chvylu je dobre ale potom sa vrati bolest,bez pirul sa to neda,plavam ,cvicit nemozem
vravite tu setci o operacii formou obrezania,nasledkom su vsak vysokopravdepodobne vyrastky behom 5 rokov a nasledna operacia,stav horsi ako predtym ,
zamyslam sa nad komplet vymenou za titanovu platnicku,ma niekto s tymto skusenost,operuje sa to od chrbta ?
nieje to lepsie reisenie nez riskantne obrezavanie s opakovanymi komplikaciami.
dakujem pekne za reakcie
@:matino30@azet.sk
stastko12, chcela by som sa opýtať, ako dlho si mala pred operáciou problémy ? začali už skôr, alebo sa to stalo po pôrode ? teda ako to prebiehalo u teba ? pretože tiež mám podobné problémy, ale detičky ešte nemám a je jasné,že by som chcela raz určite mať...dík a prajem,aby to vydržalo čo najdlhšie....
terda : ahoj, velmi dobre ta chapem, tiez som s tym presla, nie som z NZ, som z Levic, operoval ma MUDr. Koleják, operacia cez chrbat, odstranili mi co bolo von, bez nahrady. Tiez som skusila vsetko pred operaciou, injekcie, infuzie, rehab., ozon a nic nepomohlo. Prajem vela zdravia.
Stastko12:chystam se na konzultaci do NZ,mam L5/S1 10 mm,mela jsem komplet ochrnutou pravou nohu,po 15 dnech v nemocnici a kapackach je lepsi,ale porad to neni ono a asi uz ani nikdy nebude.Ted jsem 2 mesice rehabilitovala a od stredy opet bolesti a vystreluji mi zase do leve nohy.Taky jsem se operace branila,ale opet mam stav horsi,reha nepomaha a doma mam 20 mesicniho syna,o ktereho se nemuzu absolutne starat.
Chtela jsem se te zeptat zda jsi z NZ nebo odjinud a kdo te tam operoval a jakou operaci ti provedli?Zda odstranili celou platnicku nebo jen tu cast co byla venku,nedostala jsi nahradu?Dekuji moc za odpoved
Stastko12:chystam se na konzultaci do NZ,mam L5/S1 10 mm,mela jsem komplet ochrnutou pravou nohu,po 15 dnech v nemocnici a kapackach je lepsi,ale porad to neni ono a asi uz ani nikdy nebude.Ted jsem 2 mesice rehabilitovala a od stredy opet bolesti a vystreluji mi zase do leve nohy.Taky jsem se operace branila,ale opet mam stav horsi,reha nepomaha a doma mam 20 mesicniho syna,o ktereho se nemuzu absolutne starat.
Chtela jsem se te zeptat zda jsi z NZ nebo odjinud a kdo te tam operoval a jakou operaci ti provedli?Zda odstranili celou platnicku nebo jen tu cast co byla venku,nedostala jsi nahradu?Dekuji moc za odpoved
Ahojte, uz dlhsie sledujem vasu diskusiu na temu kto ma "viac", tak ja sa pridavam, hernia disku L5-S1 15 mm, to znamena ze skoro cela vonku. Operovali ma v NZ 04/2008, uzasny odbornici, je mi super, nevzala som jednu tabletku od operacie, mam dozivotne poskodeny nerv na lavej nohe, ale som stastna ze to skoncilo iba takto. Mam doma 2 rocne krasne dievcatko, ktore potrebuje maminu na 100 percent. Mam este herniu disku L4-L5 7 mm, a este L3-L4 4 mm, ale tie mi zatial nesposobuju ziadne problemy. Nie som zastanca operacie ale niektore poskodenia chrbtice byvaju trvale, preto si velmi dobre rozmyslite. Mne na konzultacii v NZ povedali ze som mala byt operovana uz vcera, suhlasila som hned, mala som nenormalne bolesti, a lavu nohu skoro necitlivu. Prajem vam vela zdravia.
wlcik: konzultuj viacerych neurochirurgov, neponahlaj sa tak s tou operaciou, ak nemas vyrazne problemy. Po operacii nebudes ohybnejsi, prave naopak. Nove Zamky su spickove pracovisko, skus sa tam dohodnut na konzultaciu. Poznam len velmi malo ludi co by im problemy po operacii ustupili uplne, prave naopak vacsina by sa znova operovat nedala. S cvicenim to moc neprehanaj aj ked sa citis lepsie. Zameraj sa hlavne na spevnenie chrbtovych svalov. Su na to specialne cviky, potom budes mat mensie problemy.