Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Wlcik, pri tejto diagnoze je vsetko dost individualne, niekto uz pri 5 mm hernii krici od bolesti a niekto bolesti nema ani pri 10 mm. ale tych tvojich 12 mm je fakt vela. kamaratku operovali na Kramaroch, mala 9 mm herniu a od bolesti lezala na zemi, ale operacia sa moc nepodarila, pooperacne MR ukazalo herniu 6 mm. kazdopadne, ak uvazujes nad operaciou, vsetci si pochvaluju Nove Zamky. na Kramaroch sa specializuju na mozgy, chrbtice su druhorade. odporucam v tvojej situacii dat si predpisat ortopedicky pas na krize, mne velmi pomohol, nosim ho skoro vsade, pod oblecenim ho ani nevidiet.
wlcik a ake to mas zamestnanie, ze musis robit kotrmelce? Hadam nie artista? ja mam problemy s platnickou uz 2 roky, musela som razne zmenit zivotny styl ale da sa s tym zit, takmer bez bolesti. no velmi mi vadi ten pocit, ze si treba stale strazit kazdy pohyb,lebo hrozi neprijemne seknutie a PN
zuzanka63: no ja bolesti uz ako take nemam. Aspon nie pri beznych pohyboch a aj ked su nejake tak niesu take co by ma obmedzovali. Ale obvodna doktorka a neurochirurg vzhladom na robotu nechcu riskovat. Vraj pri skakani alebo kotrmelsoch mi to moze vyskocit este horsie. Ale tak ja cvicim doma po troskach aj ked obvodna lekarka nedoporucovala a citim ze kazdym dno som ohybnejsi. Tak neviem ako. Oto je pre mna horsie sa rozhodnut ci ist na operaciu. Keby som to mal akutne alebo ze by bolest neustupovala ak by to bolo pre mna jednoduchsie sa rozhodnut. Nuze ako to napisal Shakespeare?? "Byt ci nebyt"?
wlcik: tu herniu som myslela 13,5mm. Chiropraktik bolo prve co mi neurolog a primar RHB zakazali. Viem o pripade ked pacient zomrel, teda to neudporucam. Mne pri bolestiach velmi pomohla Bowenova masaz, tlmila bolest, nie na dlho ale pomohla dost. Teraz ma ucia cvicenia podla Brunkovej a Pilates. Noha je sice slabsia ale treba trpezlivost. Neurologicka mi radila Wobenzym, ale pocula som uz rozne nazory na jeho ucinky, skor ze je to bez ucinkov. Tvrdila mi ze je to dobre na odstranenie zapalu ktory tvori opuch platnicky a utlak nervu. Ja uzivam mlady jacmen a je to lepsie. No a zakaz dvihania tazkych predmetov a rotacne pohyby uz vobec nie.
Mno po vzhiadnuti niektorych videi na youtube.com tiez myslim ze to nieje rozumne. Co sa tyka starsich prispevkov je toto forum neprehladne. Ak by sa niekto pridal mozme spachat daco prehladnejsie. mam na mysli diskusne forum. Virtualnych poradni je tu dost ale co sa tyka informacii sa najviac dozvie clovek z fora od "spolubojovnikov a bojovniciek". Tak kocky ak mate nejake navrhy sem snimi. email mam v profile az to tu nepohltujeme prispevkami o niecom inom.
ahojte spolutrpiaci, no neviem, ja by som tiež vyskúšala čo sa dalo, ale chiropraktika som jednoznačne vylúčila...to radšej nie...niekto to na tomto fóre už písal, že chiroprkatik viac uškodil ako pomohol...
wlcik: ahoj tak si myslim, ze s herniou som to tromfla, ja mam vysunutie L5/S1 sice ako ty, ale L4/5 az 1305 mm. Som zatial bez operacie, aj ked s poskodenym nervom na lavej nohe. Momentalne chodim na rehabilitaciu, ale zamestnanie som veru zmenila. Dvihanie tazkych veci uz je minulostou.:-)))