Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
dakujem vam vsetkym za rady,vlialo mi to vela sily,a rozhodnutie ze budem kusok sebecka a netrapit sa nad nezmyselnostami co som este mohla urobit. dakujem a prajem vela sily a zdravia.
hyacint, aj ja mám podobnú skúsenosť s CT - ukázalo,že mám len vysunutú jednu platničku a ked bolesť neprechádzala, lekár už krútil hlavou,že po 5 dávke ozonu mi je rovnako,tak až potom ma poslal na MR a tam to už bolo oveľa horšie...jedna hernia a 2 protrúzie.....
Lea 21,necháp ma ako bojovníčku proti tabletkám.Moja skúsenosť-po CT nález nevyzeral až tak zle ale bolesti boli poriadne,tak som pracovala akoby nič,brala lieky aké mi predpisovali,asi som vraj citlivá na bolesť.Po pol roku bol nález na MR už veľmi zlý,bolesti taktiež a lieky...možno trochu tlmili ale ak sa to dá zniesť tak ich nejem.
mila mrska,zbytočne sa nepremáhaj iba si pohoršíš,oddychuj-domáce práce prenechaj manželovi a deťom, a vobec si nevyčítaj,že nestíhaš alebo nepodávaš výkon ako predtým.Som podobná,vlastne som bola podobná ako ty a pred 10 rokami keď som mala iné vážne ochorenie a zožierala som sa pocitom,že som na ťarchu rodine,že to nemá východisko a až keď to došlo skoro k fatálnemu koncu vzbúrila som sa a bojovala.Mala som malé deti a trvalo to pár rokov.Odvtedy si vážim každý deň,verím,že človek može svojím postojom veľmi ovplyvniť vývoj každej svojej choroby.Viem,že pri urputných bolestiach sa nedá ani čítať,ani pliesť ani smiať,/čierny humor je dovolený a pomáha/Ak ešte vyjdeš hore schodmi tak to nemáš až na maxime,ale neber lieky aby si dokázala robiť-bolesť je signál pozor!ak ho umlčíš tak nevieš pokiaľ ano a viac už nie-a bude to horšie.Proste ak si bola doteraz veľmi aktívna buď pasívna a možno budeš prekvapená ako všetko tvoja rodina zvládne a životná skúška dopadne dobre.drž sa
hyacint, aj ja som mala strasne bolesti pred 2 rokmi ked mi tieto problemy zacali. zdalo sa mi, ze takto sa neda zit. ale osud akoby mi chcel ukazat, ze problemy s chrbticou vobec nie su to najhorsie co ma moze postihnut, prisli problemy s hlavou a podozrenie na nalez na mozgu. nastastie to bola len chyba lekara, ale pocas tych 2 mesiacov, kym sa na to neprislo, sa mi zdali problemy s chrbticou nieco uplne zanedbatelne. lebo ked mate problemy chrbticou, tazko sa vam pohybuje, ale pri problemoch s hlavou sa neda robit uplne nic - chodit, rozmyslat, strasne sa mi tocila hlava cele dni. potom to preslo. ale zase na chrbticu si davam stale pozor, hlavne netreba robit veci cez bolest, bolest je tu na to, aby nam povedala, ktore pohyby pre nas nie su vhodne. a tiez si myslim, ze taky zivot s neustalou bolestou za vela nestoji, hlavne ak sa da tlmit, tak preco si nepomoct liekmi? ale z osobnej skusenosti mozem povedat, ze zabera najma pravidelne kazdodenne cvicenie, niekedy rehabilitujem aj 2 hod. denne. Mam 28 rokov.
Mrska, mne celkom pomahal od bolesti Zaldiar. tak skus si ho dat predpisat. ale brala som ho len v akutnej bolesti, lebo posobi aj na psychiku - po 2 tabletkach pride naladicka a nechcela som si na nieco take zvykat.
ahoj hyacint.vidim ze nie som sama,dakujem za povzbudenie,vcera som mala hrozny den,bolesti v krizoch a nohe,a dnes to nezacalo tiez dobre.ta noha je uplne slaba a ledva som sa vydriapala hore schodmi,nieco som porobila a oddychujem,celkovo som slaba,mna to velmi ubija tento pocit nemohucnost,som velmi energicky clovek,cvicila som,piekla,chodila do prace,a teraz som asi k nicomu.mam 33,skolopovinne deti,a kopu prace a ja si na to nemozem zvyknut,dost sa premaham,aby to nikto nepocitil ze to nieje tak ako predtym.muz mi zakazuje robit,ale ja sa potom citim blbo.sedim iba doma nevladzem nikam ist.tak aspon trocha som sa tu vyspovedala.dik moc za radu.
Ahojte...chcela som sa spýtať...Som 2 roky po operácii platničiek a zostala som tehotná...začali ma zase bolieť kríže no nenormálne..Máte niekto skúsenosť po operácii s tehotenstvom???Aké ste mali problémy ak ste nejaké mali a aké lieky ste mohli papat...ja nemôžem nič lebo vraj je všetko silné a paralen mi nepomôže...