Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj ema123.ako dlho si mala taketo problemy?ja ked ma seklo tak ma to drzalo mesiac,potom mesiac pokoj,a teraz uz treti mesiac s dvoma hospit. 20 inf. a kopec injekcii a liekov.a na MR popisal neuroforamen zuzene L4 vlavo a L5 bilat.-co by malo byt obojstranne,a mam pocit ze mi zacina sklbat.tahat a trpnut aj prava noha.je to mozne?ja sa nepostavim na lavu patu a rozne ine vraj zanikove sympt.to znamena ze ten nerv uz niekde odumrel?ak moze niekto nech mi poradi.majte sa krasne.
Ahojte. Tiež dám o sebe vedieť ako sa cítim. Bolesť nervu v nohe už žiadna. Nerv sem - tam zacítim len ako jemný trhavý pocit v chodidle. Cvičenie som posledný mesiac trochu zanedbala a vrátilo sa mi to v podobe bolestí svalov chrbta, po tomto víkende, keď som sa trochu pustila do upratovania. Korzet som mala, krížová časť chrbta je v pohode. Zrejme som však dostala na chrbtové svaly svalovicu, pretože som tri mesiace prakticky nič nerobila. Tie predchádzajúce rehab. cvičenia (v dec – jan) boli len také uvoľňovacie a chrbát (svaly v jeho hornej časti) úplne stratili kondíciu. Takže znovu som sa vrátila k cvičeniu a momentálne prezerám web a hľadám cviky na posilovanie chrbtových svalov.
Ahojte,
opat vas vsetkych zdravim. Ja som uz mesiac po rehabilitacnom pobyte v nemocnici. Doma stale poctivo cvicim 2 x denne a momentalne este chodim na ambulantnu rehabilitaciu. V nemocnici som chcela lieky vysadit, prvy den v pohode, druhy katastrofa, riadne bolesti, padala som dopredu, noha neposluchala - mozno to bolo vsetko rozdrazdene cvicenim, tak som lieky brala dalej. Momentalne som uz 2 tyzdne bez liekov, odvykacka bola narocnejsia - trvalo to asi 4dni ale momentalne aj ked mam bolesti najma rano, daju sa zvladnut. Ked sa rozhybem, som vcelku v pohode. Zajtra sa chystam do jedneho sukromneho centra, ktore sa zameriava prave na problemy s chrbticou. Tak dufam, ze sa posuniem zase dalej. Keby sa vsetko dobre vyvyjalo tak by som v aprili nastupila spat do prace. Vsetkym spolubojovnikom drzim palce, prajem vela trpezlivosti a tiez silu, nebat sa poziadat o pomoc a spolahnut sa na druhych.
Mrska, ja som si tiez myslela, ze to moji dvaja chlapi bezo mna nezvladnu (mam 3 rocneho syna), nakoniec som inu moznost nemala (bola som 2x2tyzdne v nemocnici, od polky novembra do vianoc som skoro nechodila)a oni to prezili a super zvladli.
ahoj wlcik.ja som tiez bola u neurochirurga a tiez to nie je na operaciu,ale mne to tlaci na nervy a mam dost blbe pocity v nohe,uz som bola dva krat od noveho roku v nemocnici,a le musim povedat ze mi tam pomohli hlavne od tej bolesti v nohe.krize ma bolievaju ale to je nic oproti tomu co bolo v tej nohe,teraz po dvojmesacnej intezivnej liecbe sa to dufam lepsi.mam uz zanikove symptomy,aj noha este drevenie ale hovoril mi primar ze to je dlhodoba liecba,ja mam 2 hernie,uzivam lyricu.a k tomu sexu-dobra rehabilitacia ale bez krkolomnych poloh.tak sa aj ty drz a liec si krize.ahoj.
Tak kocky nebol som tu par dni lebo uz nebolo casu. Zase som v pracovnom nasadeni. Neurochirurg vzhliadol snimky a usudil ze to nieje este na operaciu. Neprecnieva cela ale vycnieva z nej len taky kusok 12 mm dlhy takze je tam dost priestor pre nervy. sice to nechapem raz ked sa ma nieco posunut tak hadam cele a nie len taky uzky kustek. Co je to zelatina?? Tak mam si najst sport co mi vyhovuje a aj tych 12mm sa moze stat minulostou. Citim sa fajnovo. Ziadna bolest len sem tam stuhnuty chrbatik ale pomaly cvicievam ;0) len som sa ho zabudol opytat ci aj sex sa berie ako rehabilitacne cvicenie ;0)
1luba.ahoj,a mas pravdu,ale ja som mala taku doktorku ze ked som prisla s niecim novym tak mi povedala ze liecime predsa nohu a vy pridete s rukou!,a ked som sa zacala citit horsie po tej hospitalizacii,ze tam je nalez,ale ona videla uz aj horsie,ved to jej nikto neberie,a ked ma vysetrila tak som ledva vysla z ordinacie,ako s gumenym panakom.uz som ju vymenila tak uvidim.dik za povzbudenie.vela zdravia.
mrska...myslím si, že by si práveže mala lekárom povedať, že ťa tlačí obojstranne. Ja mám problémy s platničkou prakticky už 18 rokov, od pôrodu. Stále som sa liečila len liekami, kúpeľnou liečbou a takto som to ťahala až do júla, kedy už bola nevyhnutná operácia. Presnú diagnózu mi stanovili len pred siedmimi rokmi, dovtedy bolesti odôvodňovali všelijak. Spočiatku bola hernia vľavo, potom zas tvrdili že vpravo, potom mediálna...Posledné vyšetrenia ukázali herniu aj vpravo aj vľavo, operovaná som bola vpravo, lebo tá strana bola urgentná a urobili to tak, aby sa ľavá mohla stiahnuť späť. Preto si myslím, že lekárovi je potrebné povedať každú bolesť.
pre cicu.tak to je smutne ze to tak zanedbali,ja ked som sa stale stazovala na tu nohu tak na mna kukali ze ci simulujem,momentalne mam objednane EMG na 19.3 a potom ak bude pozit. tak zasa na neurochirurgiu.ale je zaujimave ze L5 mi tlaci obojstrnne a ja mam asi 2 mes. trhanie aj v pravej nohe,ale bojim sa to niekomu povedat,oni si asi pomyslia ze co stale vymyslam.uz som videla tolko doktorov za jeden mesiac ako niekto za cely zivot.L4 mi tlaci na lavo,tak lava je uz taka nafigu,len sa tak motam po dome,nikam nechodim,lebo nevladzem.no tak velmi dakujem za nazor,ak tu este nakuknes,napis ci ti operovali disky alebo ti iba ruvolnovali ten koren,alebo napis na mail:MRSKA92@azet.sk.este raz diky moc,vela zdravia.
Ešte som zabudla.Ja teraz cvičím len Brunkowej cviky.Zistila som že tieto mi robia najväčšiu úlavu.Cviky ktoré som cvičila od rehabilitačnej som úplne vypustila,viacej mňa po nich bolelo telo.Každý si musí nájsť tie cviky,ktoré mu robia najlepšie.
Pre mrsku:už ťa povzbudilo viacej platničkárov.Chcem sa k nim pridať,Ja mám tieto problémy s odumretým nervom na ľavej nohe od 2006.Po operácii sa to čiastočne upravilo,no od kolena dole mi noha zostala strnuta na bočnej a prednej strane.Dr.povedal na rovinu že viac sa nedalo ten nerv upraviť.Obmedzuje ma to vo všetkom,ale časom som to začala vnímať že ešte dobre že na tej nohe ustojím.Mám 38 rokov a nohu na nič.Vlastne aj bolaví chrbát.Niekedy mňa pochytí taká úzkosť,no vždy si poviem sú ľudia aj horšie na tom.Ozaj musíš sa naučiť vypnúť a nechať robiť aj ostatných.Uvidíš bude to fungovať.Drž sa.