Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
danina, takze naozaj uz vysoke topanky ani v buducnosti asi nehrozia :-( skoda, lebo predtym som ich nosila stale stale, este aj doma.. no asi aj preto tie hernie diskov.. mlady clovek si neda povedat. ja mam 1,76 cm, ale od vysokych opatkov som bola doslova zavisla. teraz je to opacny extrem. stale nosim tenisky a bedrovy pas, uz 2 roky. bez toho mam fobiu, ze spravim zly pohyb a zase do toho spadnem. sukne ani saty uz vobec nenosim :-(( aj vy prosimvas nosite bedrovy pas tak dlhodobo?
LEA - tak ja som opatky nadobro zrusila (topanky som zbalila a dala prec) - aj ked ja pri mojej vyske 173 cm az tak na vysoke opatky opatky nie som, zopar topanok som mala. Zatial nosim cizmy 3 cm opatkom ale budem nosit poltopanky 3-4 cm vysoke aj k sukniam. Hlavne aby boli pohodlne a citila som sa v nich dobre.
Vcera som bola prvykrat v sukr.centre na vysetreni - celkom sa mi to pozdavalo, doktor sa nezameral len na problemovu cast chrbtice ale chrbticu ako celok, svalstvo, takze mi treba napr. dat dokopy aj krcnu cast - kedze jednotlive casti na seba nadvazuju,upravit skratene svaly stehna a chrbta... Dnes idem prvykrat na rehabilitaciu-cvicenie.
DAFNE - ja cvicim momentalne 2x denne 40-60 min - Brunkovej cviky, posilnovanie brucha, chrbta a autotrakcie(som PN tak sa to da) ale udajne ked sa da clovek celkom doporiadku, tak potom staci 10 minut rano udrziavacie cviky vytvorene na mieru (vcera som sa dozvedela)
dafne..Bol som na fore o hernii disku a prečítal som si že si bola na ozone,
tak sa chcem niečo spýtať. Ja mám ísť na ozonovú terapiu do
Dunajskej Stredy lebo sa chcem vyhnúť operácii. Vedela by si mi
povedať, že či si to pacient platí sám alebo to platí poisťovňa,
lebo to je vedené ako nadštandartná liečba. Moja diagnoza je hernia
disku - L4/5 s vysunutím 3,2 mm. Zatial dakujem.
ahojko všetci, ako asi dlho denne cvičite ???
ema123.dakujem za nazornu ukazku,uz som pozerala hocico,ale co je to presne neuroforamen som nevedela.dik aj tebe zuzanka63,dufam ze sa dame doporiadku a mam aj tieto problemy co ty lebo mam utlak na dva nervy.ahojte vsetci.krasny den.
ja mam taku prakticku otazku pre zeny, ktore podstupili operaciu chrbtice a uz su ako-tak v poriadku: ake topanky teraz nosite? uz nikdy nie vysoke opatky? ani pri spolocenskych prilezitostiach? ja viem, ze tym, co maju akutne bolesti sa to moze zdat banalne, vtedy som bola vobec rada, ze chodim, ale teraz,2 roky co sa trapim s platnickami, chodim stale v teniskach a nemozem si dat saty ani suknu - vy to ako robite?
mrska: nerv moze odumriet, ak intenzivne je utlacany, coho symptomom su prave bolesti. Poskodenie, teda jeho velkost ti moze ukazat EMG vysetrenie. Ja mam poskodenu dolnu cast nervu, chodim, ale nepostavim sa na spicky, teda len s pomocou druhej nohy. Nedokazem rychlo chodit a slabost nohy citim pri chodeni do schodov. Ale nerv ma regeneracne schopnost, tak treba verit. Inak, chodim na rehabilitaciu, kde ma ucia Brunkovej cviky a nieco aj na fitlopte z pilatesu. Drzim palce, nech sa da noha do poriadku, ja sa trapim uz od novembra. Ci bude na 100% niekedy, to je otazne.
Moje bolesti (hernia 5,5 mm L5/S1) boli od začiatku decembra 2008. Bolesti v krížovej chrbtici prešli po infúziách už v decembri, ale nerv v nohe bolel ešte do konca januára a to veľmi intenzívne. Celý február bol už veľmi dobrý, čo malo za následok poľavenie v cvičení. O poslednom víkende som písala nižšie. Poučila som sa na vlastnej chybe. :-(
Z popisu MR pôjde u teba zrejme o zúženie otvorov u stavcov, kade idú nervy. Pozri: www.smallincisionsbigresults.com
Ja som len pacient a môj výklad by bol, že zrejme je platnička už veľmi sploštená, opotrebovaná (degenerovaná). Tvoje bolesti nervu musia znamenať, že je stále dráždený. Neviem, či môže odumrieť za tri mesiace. Chodíš stále k tomu istému neurológovi? Ak ti nevie pomôcť, ja by som skúsila iného.