Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
for ,,, Lea21 ,,
bedrovym pas oslabuje svalstvo/uz to tu pisane bolo/bolesti na hovado,dokonca som cvicil,nemohol som vstat,,prestal som
ozon,mi samozrejme ulavil od bolesti,treba odbornika,pr.Dun.Streda
3-krat idem 4-ty,myslim ze je to riesenie skor pre protruzie,ale u mna zabera u hernie,lepsie ako kapat doma v bolestiach,
operacia/ myslim tym titanovu nahradu ako riesenie problemu ,nie praktizujuce orezavanie /titanova nahrada,u tych ktorych sa to da,je to predsa velky zasah do organizmu,ale ma to svoju velku vyhodu ,
postavi ta na nohy,a mozes naplno zacat zit
PS:
setkym trpiacim //gordius 300mg ,overene
pre petulka : mne ten ozon dá sa povedať pomohol...6 dávok...prvá bola pod CT a ostatné z ruky...nakoľko som sa nemohla ani zohnúť...tak už je to v pohode...chodím do práce...denne si zacvičím min. 20 minút...idem si kúpiť bicykel...len mám ešte dráždenie nervu..tak neviem...ked to preženiem,tak mám samozrejme bolesti ako všetci...ale ked tu minimálne 90% ľudí hovorí o viac ako jednej operácii..tak načo zbytočne riskovať, pokiaľ to naozaj nie je nevyhnutné???..ak by to bolo aspon také, tak by som s tým dokázala žiť....predsa každý zásah do organizmu niečo znamená, je to už určité narušenie...ja by som šla na operáciu,len v prípade ak by mi lekár nedal už na výber...inač nie..ako tu už bolo toľkokrát popísané,na túto diagnozu treba hlavne čas....tiež som to nechcela pochopiť,ale už mi to došlo...pa pa majte sa krásne....
ahojte,aj ja si myslím,že operácia už len ako posledná možnosť...treba vyskúšať všetky dostupné možnosti...ved asi nie nadarmo lekári odhovárajú od operácie...aspon u mna to tak bolo...aj v tej relácii Medícína lekár hovoril, že neoperujú za každú cenu, ale vopred dobre zvážia každý prípad..a nie ako na páse..len,aby nás bolo čo najviac....toľko môj názor...
Ahojte platničkári.Určite to nie je na výške postavy,ja som nižšej postavy a športový tip a platničky mi odchádzajú.Bola som zvyknutá na pohyb každý deň,bývam v RD na dedine.Včera som bola na MR,tak idem až za týždeň na neurológiu,som dosť nervózna čo mi povie Dr. DRŽTE SA.
dafne...diky za informacie o ozone.Ja si myslim,ze mi to budu robit pod CT lebo lekar mi kazal aby som priniesol ziadanku na CT od neurologicky.Ja sa uz mesiac citim dobre preto som zrusil aj operaciu.Tebe pomohol ten ozon?Ja teraz denne cvicim tzv.brnensku zostavu asi 45 min.a je to v pohode.
ahoj danina a vsetci.dik za radu.ja som mala vcera velmi zly den,od rana som sa necitila moc dobre,bola som kupit mame kvety,ale vecer ma chytili take hrozne bolesti,neviem ci to bolo tou namahou,chodenim,ale bol to horor,lebo tieto bolesti ma dostali dva krat do nemocnice.no nemat lieky tak som siva ako holub,ja som si necitila celu labu,aj dnes to este pobolieva,ale som som zvedava co do vecera,dufam ze bude dobre.majte sa krasne.
ale inak zaujimave zistenie, ze sme tu vsetci taki vysoki - asi aj to ma vplyv na nase problemy s chrbticou
no a s tym bedrovym pasom- ortoped bol proti od zaciatku, ale neurologicka na tom nastojila. takze asi to zavisi od doktora. ja som si kupila pas od firmy Thuasne- jeden na bezne nosenie a jeden na sportove-je pevnejsi. velmi mi pomahaju. napriklad do MHD by som sa bez pasu neodvazila- tam hocikedy sofer prudko zabrzdi, trhne autobusom- zatazova situacia na chrbticu. tiez to pouzivam pri vsetkych tazsich domacich pracach, kde sa treba zohynat- vysavanie a pod. myslim teda,ze pas ma viac pozitiv ako negativ
ach, matino. si velmi mudry. na ozone som bola aj s kamoskou a uz nikdy viac. nielenze to nepomohlo ani jednej z nas, ale este mi doktor tou injekciou napichol nerv a nepraj si zazit tu bolest v stehne- pritom tam som nikdy bolesti nemavala.
a co sa tyka operacii- kamoska mala 2x operovany LS1 a stale ma problemy. a pritom sa to uz viackrat operovat neda.
takze myslim, ze cvicenie je to najspolahlivejsie co nam zostava.