Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mrska

ahoj makaronka.to ti teda nezavidim,a drzim ti palce.mne to idu robit len raz,ale iba rengenovat,vraj aby vedeli co maju operovat.doktor vravel ze operovat sa bude.tak neviem.neviem ci sa to robieva aj pred operaciami,hovoril ze uvidi ci mi daju novu platnicku alebo nieco ine budu operovat.a teba preco nezoperuju?tak dufam ze to vydrzim.tak sa maj a hlavne sa drz,drzim ti moc palce.ahojky.

makaronka123

Ahoj Mrska,
ja som bola na fasetovej blokáde, už som o tom písala. môžeš pozrieť. Počas zákroku sa to dá vydržat, resp. ak to dobre pichne. Mne to robili 3x vždy každý druhý deň. a na tú tretiu som mala zlú reakciu, zle sa to pichlo a trápila som sa štyri dni. čo sa týka úspešnosti liečby, ja som zostala bez efektu. ale hovoria, že pacienti zvyčajne na to reaguju dobre, tak držím palce.

Ja už dva týždne ležím v BA na neurológii a prišlo sa na nejaké nové skutočnosti, ale ešte to nie je uzavreté. Všetkým držím palce.

mrska

ahojte.tak dnes som bola na neurochirurgii,najblizši termin mi mohli dat 19.11,v pondelok mi ide ten lekar robit neaky fazetovy obstrek pod rengenom.este nevie ci mi budu menit celu platnicku,to asi uvidi az po tom fazetovom RTG.aj vam to niekomu robili?podla mna je to dost neskoro,ak budem mavat stale take bolesti,tak ma klepne.aj vy ste tak dlho cakali,vraj to je kvoli poistovni.tak uvidime.majte sa fajn.

triniti13

Caute baby,
nepozerali ste dnes televizne noviny? bolo tam, ze v zeleznicnej nemocnici v KE dokazu liecit novou metodou klby (vstrekuju nejake serum z vlastnej krvi) daju sa tym liecit aj ine dg. aj chrbtice. sice to vyeralo hrozostrasne, take dlhe ihly brr, ale vraj to je uspesna liecba. videla som to uz druhykrat, tusim treba vybrat 7 davok. nieco podobne pisali v plus7 minulotyzdnovej, ze by sa to mohlo vyuzivat miesto nahrad platniciek. dobre ze ? :)

bosulka

a ty mas nahradu? dokonca 2?to preto mas asi ten krk taky.uz to chapem. myslela som ze to bolo len nieco male.

makaronka

skus si zistit o tej kosickej nemocnici.mozno toto by bolo nieco pre teba. urcite su na nete

bosulka

mrska

ja som mala pricvaknutý nerv v ľavom rameni oficiálne od nárazu (medzi 4 očami, ortopéd a ja dopomohol mi k tomu chirurg), ja som mala hrozné bolesti v tej ruke a brala som obstrek za obstrekom, tŕpli mi prsty najskôr na ľavej ruke, kde som mala úraz ale neskoršie aj na pravej a bola som tak blbá, že som sa to hanbila povedať doktorke, lebo som mala pocit, že si chirurg myslí, že si vymýšlam, ten mi sluboval, že pôjdem do práce už v januári, až po druhej MR v marci keď tá ruka stále bolela zistili, že mám vysunuté 3 platničky na krčnej chrbtici a to mi tlačí na ten nerv, bolesti krku som pri tom rameni nevnímala, boleli ma aj kríže ale po operácii to prešlo, zostalo tŕpnuť len lýtko, možno mi to z krku tlačilo dolu na nejaký koreň miechy neviem, nechcem to zakríknuť, som rada, že môžem ležať na chrbte s vystretými nohami, ale bola som v stredu ešte na CT bedrovej chrbtice, tak som zvedavá
teraz mi vymieňali len dve platničky a v septembri keď pôjdem na kontrolu na neurochirurgiu tak mi povedia čo s tou ďalšou, okrem toho mám zúžený spinálny kanál na 9mm, normál je 18 -12mm a vraj je to len otázka času kedy mi to začne tlačiť na miechu, predpokladám, že mňa bolesti ešte čakajú
rozhodne sa operácie neboj

mrska

ahojte.ano bola som u dr.Bacinskeho.ja si vzdy poviem ze nic nejdem robit,ale ked potom vidim co dokazu moji ludkovia narobit v kuchyni,a stale hundru to nejde,to sa neda,tak zakrocim.a potom samozrejme dostanem bolestia lezim v obyvacke uplne nepohnuto a ticho ako mys.ja asi nemam take velke hernie,neviem ani mi nikto nepovedal ake su velke,ale mam stale bolesti v tej nohe,najhorsia je ta slabost a tahanie.nevladzem chodit hore schodmi,a sedenie to je horor,a bolievaju ma hnusne krize.niekedy si myslim ze neudrzim pas a zlomim sa,vtedy si musim okamzite lahnut.ja tam mam utlak duralneho vaku,aj kontaktovania korenov a cierne diskyL4-L5-S1,a popraskane.tebe sa kde vysunuli platnicky bosulka?tiez si mala korenove problemy?ako sa ti chodilo,mne otrasne,a mavala si hrozne bolesti alebo aj take ze sa to dalo?fuha to je otazok.ja len dufam ze to dopadne ok.ahojky.

bosulka

mrska

ty si nečítala čo mi napísala trinity keď som spomenula zavárnie? :-)
ja viem, je to ľúto, keď manžel zaváral prvú várku, tak som mu čo to pritom pomohla,keď priniesol ďalšie, tak ma sám vyhodil z kuchyne a len sem tam som mu prišla do toho kecnúť, naozaj to nestojí za to, ja som sa šetrila asi viac pred operáciou, lebo som mala platničky v takom stave, že stačil prudší pohyb a mohli mi vyletieť, aspoň tak mi to vysvetlil lekár, preto to prosím ťa už vydrž

mrska

ahojte trinity a bosulka.21.7 idem len s tymi dynamickym RTG,lekar hovoril ze to potrebuje na to aby vedel odkial sa to bude operovat ci od brucha alewbo od chrbta.operovat ma budu v Ziline.ale bola by som rada keby to uz bolo co najskor,mavam uz casto bolesti a ta noha je stale drevena.aj preto aby boli doma deti,a nieco mi pomohli.vcera sme zavarali broskyne,samozrejme za pomoci deti,ale som viac postala tak som si lahla a zaspala,ale ked som sa zobudila tak som mala bolesti ze som sa bala aj pohnut,a dnes to je uz od rana na figu.trochu som upratala,a kaslem na to.no som doma nepouzitelna.tak sa majte krasne a pekny vikend.

triniti13

MRSKA

jaaj mrska to uspanie je fakt nic, neboj zaspis, aj sa prebudis, ani nebudes vediet ako :)
to mas 21.7. uz operaciu? a kam to ides?

uvidis ako sa ti ulavi, len to chce klud a dobru psychicku pohodu. ty by si sa mala tesit, konecne sa zbavis bolesti :)