Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte trinity a bianka.ja som uz bola na konzultacii,lekar mi dal urobit RTG v predklone a zaklone,vraj odkial sa to bude operovat.tak tam s tym idem 21.7,bol mi dal aj skor ale maju dovolenky.ja som si myslela ze ma nebudu operovat,ale uz mam bolesti 8 mes.,a hlavne v tej nohe,nemam ju ani dobre pohyblivu,z drepu sa nepostavim,nevylozim ju na stolicku aj ked sedim a chcem si ju zdvihnut tak to nejde,nevladzem dlho chodit,a poslednu dobu mi vadi aj sedenie a statie,a ozvali sa poriadne aj krize,keby to bola len bolest,ale ta noha to je horor,bolieva,taha,sklbe,raz pali,raz mrazi a modraju mi nohy,a az teraz mi povedal neurochirurg ze tam je obmedzeny pritok krvy.a ja som s tym lezala na cievnom na infuzkach a dva krat denne mi davali injekcie do brucha na riedenie krvy,poslali ma aj do Blavy,a tam potvrdil co hovoril moj cievny,ze to nieje cievne ochorenie,a v nemocnici chudaci chodili okolo mna-ze taka mlada a cievy,aj v noci,bali sa aby som asi nedostala porazku.takze myslela som si ze to prejde,ale mat bolenie,kazdy den,minutu,za posledne 2 tyzdne horsie,a castejsie take ze musim iba lezat nieje zivot.tak mi drzte prsty.dam vediet co a ako.ked zacnem na to mysliet,ako ma uspia a ci sa zobudim.jojoj.ahojky.
Mrška, hej som po 2 operaciach, ale nie dobre. Skusila si ozonoterapiu? Ja uz by som sa operovat nedala, ale teraz mi začali problemy aj s krčnou chrbticou, a ked ma chytia z nej priserne bolesti hlavy, tak by som sa aj zoperovat dala:) Cloveka dlhotrvajuca bolest deptá, mne uz obyčajne analgeticka nezaberaju, z opiatov mi je zle, naučila som sa akosi žiť, ale priznam sa niekolkotyzdnovu neznesitelnu bolest by som uz nevydrzala, mam stavy ked sa mam zle, potom sa to zasa zlepši. Ked je zle, nasadim si nejake antireumatika, idem na pár masáží, zasa je chvilku lepšie. Ja som nespala normálne asi 2 roky pre bolesť, pokial som sa cez den hýbala dalo sa to prežiť, akonahle som zalahla, začalo peklo. Držim Vám všetkym palce.
MRSKA
a ty si uz bola na konzultacii?co s tebou vlastne teraz idu robit? mozno tie lieky proti bolestiam ti uz nezaberaju. organizmus uz na ne nemusi reagovat..ja som sa vyspala len pri polke novalginu a ibalginu.to mi zabralo.ale snazila som sa pchat to do seba len ked to bola katastrofa.
niekde davnejsie som tu citala nieco o lopuchovych listoch - obklady. skuste si ich natrhat, teraz rastu. ja sice neviem ci to pomaha, ale ktosi to tu pisal.
BIANKA117
ono tie bolesti maju asi rovnaky priebeh..je len ironia, ze popritom fakt ziadneho lekara nenapadne chrbtica, hoci dnes ma s nou problem skoro kazdy, aj ked na druhej strane aj ty aj mrska mate urobene ine vysetrenia. asi na to sli vylucovacou metodou...len cas uteka a zdravotny stav sa zhorsuje ked sa s tym nic nerobi...potom prejde dalsich par mesiacov, kedze najskor skusaju konzervativnu liecbu a clovek je fakt pripraveny na psychiatriu...
tak sa opatrujte baby...som rada, ze to mam skoro za sebou...
ahoj bianka.tak to ti verim,ze tie vysetrenia daju zabrat,mne zrengenovali lavu nohu,klby,chrbticu,MR mozgu,sono malej panvy,sono u gynekologa,vsetky mozne vysetrenia krvy,cievne vysetrenie v Blave,potom CT krizov aj MR krizov a tam sa ukazali hernie,utlak duralneho vaku a kontaktovanie nervovych korenov.ja keby som bola chytila ziarovku tak svieti.aj na psychiatrii som bola,tam mi lekar povedal ze je tam uzkost z dlhotrvajucich bolesti ale musia to riesit neurologovia.tak som si dnes polezala je to lepsie ako vcera,ale noha ta sa neda,robi si so mnou co chce.ty si bianka po operacii?a ako ti to dopadlo?ja mam uz bolesti 8 mesiacov,a su dni ked ani nemozem poriadne chodit,idem do kolien,alebo mam hnusne bolesti,ze by som revala.ale noha boli stale kazdy den,od rana do vecera,uzivam lieky na spanie aby som sa vyspala.21.7 idem na neurochirurgiu tak uvidim co dalej.tak sa maj fajn.
Mne začali bolesti tiez strielanim do podbruška, ani som netušila ze mam kríže alebo nohu. Pre ukrutne bolesti ma liečili na "zapal slepeho čreva" a potom mi robili na gynekologii laparoskopiu, ked nič nezistili poslali ma na kolnoskopiu, gastroskopiu, spirometriu,plucne,usg pečene, obličiek, žlčníka a stále nič, uz som bola pomaly vyhlasena za blazna, až som si sama po znamosti vybavila CT a tam mi zistili rozsiahlu herniu. Po rehabilitáciach ma brucho prestalo boliet a začali kríže. Po čase z krížov prešlo do nohy.... a potom dalšie trápenie.
ahojte.tak mam zasebou vcerajsi hnusny den bolesti,dostala som hroznu bolest,ani som nemohla dovarit,deti na mna pozerali zhrozene.do vecera som uz len lezala,a dnes boli aj noha aj krize,len dufam ze sa to nezhorsi.budem len tak oddychovat,ale uz ma to depta coraz viac.islo to aj vam tak hnusne do brucha?mne hej len do lavej strany aj do slabin,tam mavam casto bolest,a ta noha!keby som nemala urobene vsetky vysetrenia od zenskeho aj sono obliciek a malej panvy tak si myslim ze ma zoziera neaka choroba.a ked som isla na velku tak som si myslela ze mi oci vypadnu,lebo ked ma to tak zacalo boliet tak som citila taky tlak na creva,a uz to tu niekto spominal ze ma take problemy,a pisem to pre tych co zazivaju nieco taketo,vsetko je mozne od platniciek,uz tomu verim.majte sa vsetci krasne.
MAKARONKA:
dolezite, ze uz ides aj na tu MR a konecne sa to pohlo dalej. tak sa drz a mysli pozitivne :)
Ahojte, už ležím v BA a zatiaľ to vyzerá dobre, chystajú sa na mňa v pondelok (s tou lumbálkou). zatiaľ mám infúzie, vraj pôjdem ešte na MR krčnej chrbtici, hrudnej chrbtici a mozgu. Tak ešte ma čaká asi dlhší kolotoč.
Tak sa držte, pa
Mrska:
ty sa operacie vobec neboj,ulavi sa ti po nej. fakt sa to neda porovnat.
skus viac chodit ak sa da, a sediet menej, aby si nemala velku zataz na tu nohu.