Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Pre Triniti13:
ak mi napíšeš svoju mailovú adresu, tak ti dám kontakt,kde lordózne opierky sú a všetky info okolo. sem to nechcem písať, aby ma niekto neobvinil, že robím reklamu. dobre? Rada ti vysvetlím, čo a ako funguje, nakoľko s tým pracujem...
Čo sa týka fasetovej blokády, ešte som nepočula a pokiaľ viem, tak táto blokáda sa nerobí preto, aby sa určilo odkiaľ sa bude operovať. je to jedna z miniinvazívnych metód na ovplyvnenie bolesti a jej ústupu.
Ja ešte čakám na ďalšie MR, robili mi onkomarkery a niečo im vyšlo (nechcú mi povedať, zatiaľ), tak vraj pôjdem na Hajdúkovú v BA (neviem, či sa to tak píše, nie som z BA) na onkológiu a urobia mi celotelový Pet scan. Z MR je zatiaľ jasné, že mám herniu disku L4-L5-S1 a diskopatiu dvoch posledných hrudných stavcov Th11 a Th12. Ako mi však bolo povedané a na základe RTG a iných problémov, lekári očakávajú nález aj v krčnej a hrudnej chrbtici. tak som zatiaľ i naďalej čakateľka.
Myslím na vás, držte sa a píšte. Pa pa
ahoj trinity.dik za nakopnutie.pokusam sa spojit aj s lekarom v Martine,ci by sa to tam nedalo skorej.v pondelok idem na ten obstrek,a este sa ho pokusim spytat v tej ziline,ci by sa to nedalo skor.je to uz o nervy,len som si sadla a je to v tahu,ale ja nemozem 3 mes.lezat!moja chodza sa zacala menit na taku kackovitu,a stale presuvam vahu na pravu stranu.uvidim co sa bude diat.ospravedlnte ma za toto slovo ale chce sa mi uz z toho vracat.ahojky,a dik za podporu.
MAKARONKA
zabudla som ti napisat. bola som u svojej neurologicky a chcela som si dat predpisat tu opierku chrbta. povedala mi, ze o nej este nepocula. sla som aj do zdravot. potrieb a dostala som rovnaku odpoved. je to mozne?:) nasla som akurat anatomicky vankus s lezanim na boku za 36eur. na chrbate ani nemali...ale aspon som zistila, ze ho moze predpisat neurolog, rehabilitacny a ortoped. je to inac dost smutne...
mam pocit, akoby lekari davali zo svojho. to maju na mesiac urcene kolko toho moze predpisat? lebo sam o sebe ti ho nik nedoporuci...to len ked sa nahodou na nejakej stranke dozvies, co si mozes kupit, aby ti bolo lepsie...
Mrska
ty by si podla mna mala hladat dalsich lekarov a necakat kedy si ta nahodou vsimnu. tym padom len vyckavas a nevies sa zbavit bolesti. uz si davno mala niekam zavolat, alebo ist za svojou lekarkou, aby ti pomohla. ak nema zaujem, vymenim ju. teraz budes do novembra cakat a trpiet. ja ta inac dost obdivujem...zvlast preto, ze viem, co su to za bolesti. ved je to tvoje zdravie...
desire
ty mas uz po operacii? vsetci tu mame nejake skusenosti s ignoraciou lekarov.. ale to mas vsade. niekedy trafis, niekedy smola...
ahoj desire.tak šup sem s pomocou,ja sa uz trapim 8 mes.a neako sa to iba zhorsuje.za posledne dva-tri tyzdne mi velmi oslabli nohy hlavne lava,a sedenie je pre mna utrpenie,aj statie,ale neviem si predstavit ako budem fungovat do novembra,ci budem len lezat.tak to asi prirastiem k posteli.nemozem nic robit,ledva navarim.ako sa to rano zacne tak do vecera uz skoro nechodim iba sa suchtam.a aj to lezanie nieje bohvie co.ked sa daju boliet krize tak neviem co robit.vcera som sa rozrevala ako male decko,ze som taka nevladna.ta noha uz je stale drevena,a v stredu mi na chvilu akokeby ochrnula,museli ma dat na postel,nemohla som sa ani s nej zdvihnut,uplne tie nohy neposluchali.tak ak mas neake rady,alebo aspon nieco povzbudzujuce,alebo vtipne sem s tym.mne deti povedali ze som Pinocio,ked som povedala ze mam tu nohu drevenu.tak cauko.
Zdravím Mršku,
čítam tieto riadky o hernii už 7 mesiacov
dnes som sa zaregistrovala. Chcela by som
všetkým trpiacim pomôcť.Od januara som preživala peklo a viem čo je bolest, nezaujem lekarov, dlhé čakanie a uľava žiadna. Bola som na dne, myslela som ze sa zblaznim od bolesti.
ahojte.aj mne sa to zda dlho cakat.maju to plne.ten fasetovy obstrek mi idu robit,aspon ja som to tak pochopila aby presne urcili co budu operovat,lekar hovoril ze este nevie ci budu aj menit platnicku.momentalne ledva sedim,tak len napisem a bezim lezat.a to som len sedela v aute,a valala sa pri bazene,a mam pocit ze sa rozpadam.ahojky.
Facetovu blokadu Ti mozno budu robit aj dôvodu, aby zistili vpichmi, ktory nerv ti robi najvačši problem. Tiez sa mi to zda velmi dlha čakacia doba, obvykle je tak 6 tyzdnov. Nahodou na ambulancii chronickej bolesti si nebola? Tam podavaju kostrčove obstreky trocha ine ako na neurologii, tie by ta môhli zbavit bolesti.
MRSKA
to mas termin operacie az v 11/09? to maju tak preplnene? fuuha to je dost dlho...neskusala si inu nemocnicu, kde by to urobili skor? mozno by si mala skusit, aby si nemala tolko bolesti.ak ich budes mat, to si teda pekne uzijes...ja by som urcite zhanala nieco dalsie.
tebe tu fasetovu idu preco robit? nepovedali ti?
MAKARONKA
dufam, ze tebe sa polavilo aspon trocha. povedali ti co dalej? v tej BA je to OK?
myslim na Vas...