Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj makaronka.tak to mas teda dost znicenu chrbticu.ked mi bolo vcera tak zle tak som si pomyslela,ze musis ty vytrpiet,a vsetky tie vysetrenia,no des. pisala si ze si mala po tej fasetovej blokade bolesti.prosim ta aka by vlastne na to mala byt reakcia?ja som v noci spala asi 2 hod.,a dnes ma hnusne bolia krize,nohy mam strpnute,no horor.moc ti drzim palce.ak chces napis mi na MRSKA92@azet.sk,a ak tam mas urobeny profil tak si ma tam najdi,pod MRSKA92.mozes si pozriet aj moje foto.tak sa drz.zivot je boj.ahojky.
Ahojte. Včera som bola na MR krčnej a hrudnej chrbtice (minule lumbálna) a teraz mi povedali výsledok. Mám nález na krčnej - 3 stavce, preto bolesti hlavy a tŕpnutie rúk. a 4 stavce na hrudnej. Z toho Th11 a Th 12 diskopatia (degenerované stavce) a najhoršie je Th 9 a Th 10, vraj mám aj zhrubnutú kosť a to tlačí na miechu. zároveň to spôsobuje zápal a preto mi nasadia kortikoidy (vo febrári som z toho pribrala 7 kg za mesiac !!!). V lumbálnej časti mám herniu L4-L5 a mám nefunkčný S1 koreň. zajtra osobne primár nesie moju dokumentáciu na onkológiu kvôli celotelovému Pet scanu, tak uvidím, čo vymyslia. A to mám 29 rokov, nemala som úraz, len som v decembri umývala vaňu. Och joj. Ležím tu už 7 mesiacov a 2 týždne. Ale hlavne, že som mladá, zdravá a perspektívna:(
ahojte.dnes som bola na tom fasetovom obstreku.ale teda horor.ked mi pichol do tej lavej strany tak som nadskocila ako konik.no des.a teraz ma to boli ako blazna.citim sa ako by mi tam nechal tu ihlu,hlavne v tej pravej casti,a ta ma az tak nebolieva.ledva sedim.vie niekto aka ma byt spravna reakcia na ten obstrek?nemozem sa ani pohnut,ani si cupnut.tak toto som necakala.pekny den.ja idem rozmyslat co zo sebou.kam sa ulozit. ahoj.
bosulka:
Som na čiastočnom invalidnom, pretože 15.5 tohto roku posudkový lekár mi povedal: "Ste mladá, perspektívna a váš zdravotný stav sa vyvíja veľmi dobre."
Nakolko sa voči rozhodnutiu nedalo odvolat (to je na dlhšie vysvetlovanie, že prečo nie),tak som podala sťažnosť a teraz čakám na vyjadrenie.
Je to fakt príšerné.
ahoj makaronka.ohladom tej fasetovej blokady,mne to vysvetlil doktor tak ze sa obstreknu fasety,to su neake klbiky,a potom uvidi,alebo podla toho ci bolest ustupi,bude vediet,ci je to bolest od platniciek alebo tam tlacia tie klbiky,asi aby vedel ci bude menit platnicku alebo sa to bude orezavat.tak som to nasla aj na nete,vraj to je fasetovy syndrom.ale tebe to robili pod CT,mne to idu iba rengenovat.tak neviem ci to je rozdiel,mne to najskor pichne a potom ma zrengenuje.ked som sa ho spytala co mi budu operovat,povedal ze este uvidi ale operovat sa bude urcite,prosim ta nemal by to uz vediet?to akoze otvorime uvidime?no to ma podrz.ty sa opatruj.ahojky.
Bosulka:
Tiež mám neskutočné tlaky do hlavy, spočiatku som si myslela,že je to z dôvodu migrény, ktorú sporadicky mávam. To ma však talčilo za očami, prevažne. Poslednú dobu mám však bolesti, tlakové za ušami a bolí ma zadok hlavy. Ruky mám slabšie, ale tažko povedať, že z dôvodu chrbtice alebo z iného ochorenia, ktoré mám.
Ožiare rengenom sú najslabšie, na to sa to nevzťahuje. Najsilnejšie je na CT, potom na MR a ako posledný je RTG. Ja už toto ani nepočítam. Mám za sebou už 16 operácií a MR som mala robené viac než 30x, snímok mám cez 100. A to fakt nepreháňam. Takže naozaj neviem, prečo to nerobia naraz, pretože horšie ako to mám teraz, to už snáď nemôže byť.
Asi nám nezostáva nič iné, len byť trpezliví.
makaronka123
ja som dnes mesiac po operácii krčnej menili mi C4-5 a C5-6, ešte mi zostal C6-7 a to sa dozviem až pri kontrole v septembri čo s tým, ale bolesť vystreluje z krku do hlavy a medzi lopatkami je to niekedy hrozné, tak ma napadlo či to nemôže byť z hrudnej, pretože mávam chvíle kedy sa nemôžem nadýchnuť, internistka mi povedala, že od srdca to byť nemôže, preto neviem, či robí problém ešte ten jede disk, alebo je to zasa niečo nové, už bude rok čo som doma a len sa ťahá, vraj silné žiarenie, v priebehu pol roka mi 3x rengenovali krk a o mesiac idem znova
bosulka:
Čo sa týka krčnej chrbtice, opakovane som mala blokové postavenie troch stavcov, mám už aj poruchu sluchu, hučanie v uchu, závraty a pod. Čo sa týka hrudnej, mám silné bolesti i hrudnej chrbtice a mám zmenenú citlivosť na hrudi, resp. hneď pod prsiami až po prsty na nohách. pocitovo cítim akoby tlak na hrudi, hlavne, keď sa chcem vystrieť. a nakoľko mi MR ukázala diskopatiu dvoch posledných hrudných stavcov (hrudná ich má 12), tak chcú urobiť ešte aj toto.
a prečo to nerobia naraz? hovoria, že je to silné ožarovanie a že na jeden krát sa môžu ožiariť len 3 stavce. tak mi to bolo vysvetlené, ale stráca to svoju opodstatnenosť, nakoľko MR krčnej (7stavcov) a hrudnú (12stavcov) mi napokon budú robiť naraz.
A ty máš problémy s ktorou časťou chrbtice?