Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Bosulka:
a ty si rozum potratila? ty ides zavarat? moje nervy.ved setrit sa mas :)
na tom CT ti hadam zistia viac,zvysok v maily :)
ahojte. Makaronka,mna boli aj trpne noha na lavej strane a tam mam herniu na lavo,ale tie hernie su medialne co znamena ze tlacia na vsetky korene,teda ide tam o to na aky nerv ti to tlaci,ci na ten do lavej nohy,alebo do pravej,a nemusi to byt len diskom,mozes mat zuzene priestory kade vychadzaju nervy,a tlaci to na nerv.mna ked seklo tak mi to hned islo do lavej nohy,a tam to aj ostalo.fuj,uz mam s toho depky,uz ma druhy den boli cele chodidlo,este kym lezim tak ok,ale sedenie to je nanic,zacne boliet cele stehno.dievcata co mate po operacii,mali ste pred operaciou aj dni ked vam bolo lepsie?bolieval vas aj klb a pol ovica zadku?bojim sa ci to bude po tej operacii lepsie,mam aj problemy s cievami modrali mi nohy,tak som bola az v Blave,ale tam ten profesor povedal ze to nieje cievna choroba,aj preto lebo sa to zacalo s tymi platnickami,a teraz mi to potvrdil aj neurochirurg ze je tam porusene prekrvovanie,uzivam troje lieky na cievy.tak sa majt krasne.
ahojte
trinity13
jaj moja to ti pekne ďakujem, že písať makarónke, o krčnej nie je problém, ale ...
makarónka
chúďa moje, ja keď čítam aké máš problémy tak si hovorím bosulka čo stoneš, o viac ako polovice problémov čo píšeš som ani nepočula, to tŕpnutie nohy ja síce neviem ešte v akom stave mám bedrovú, na CT idem až budúci týždeň, ale tŕpne mi tá noha na ktorej strane som mala vyskočené krčné stavce, po operácii som už zajtra dva týždne, bolí ma hrozne chrbtica medzi lopatkami a krk, ale dúfam, že to je len stuhnuté stvalstvo, aj keď v nedeľu mi bolo tak dobre, že som to asi prehnala ... varila som a žehlila, skôr ako pôjdeš na operáciu krčnej, tak si vybav cez rehabilitačnú lekárku anatomický vankúš, ja si ho idem pýtať až zajtra a myslím, že aj v tom je problém, že ráno vstávam ako dolámaná, samotná operácia nič nie je, ja som robila paniku, ale trinity13 a Leja mi psychicky veľmi pomohli, pretože kto nezažil takúto bolesť tak nevie o čom hovorí keď povie že to nič nie je, ale keď to napíšem ja, že sa nemusíš naozaj ničoho báť ...píšem stále o krčnej ... tak sa neboj, teraz po oprácii je to asi naozaj už všetko len na mne ... jaj obdobie zavárania ide ma poraziť
držím ti palce
MAKARONKA
ja som ti uz pisala, ano mna bolela ta noha, kde bola vyskocena platna, ale kto vie, ci to je pravidlo?
co je zas diskopatia?:)normalne sa kvoli tebe vzdelavam.
co sa s tym da urobit? prinajhorsom operovat a o krcnej ti bude pisat BOSULKA. ta to ma uz za sebou :)
degenerativne zmeny maju skoro vsetci, zalezi co je dalej este na snimku. no z krcnej by ti asi noha nemala trpnut...
lumbalku som nezazila chvala bohu a dufam, ze nezazijem...aky to ma priebeh?
uz len nech s tebou nieco robia, aby sa ti ulavilo...
keby som mala tu moc, normalne ta vyliecim...ale nemam :(
Tak, už zajtra ma prevážajú do Blavy. Bojím, bojím... Lebo mi zas idú robiť lumbálku (robili mi ju už 6x a naposledy 12/2008). ach jáj. držte palce!
Triniti, Leja, Mrska a ostatné...
mali ste tŕpnutie nohy na tej strane, kde bola vyskočená platnička alebo na strane opačnej?
Robili mi opätovné CT a zistilo sa, že mám už aj diskopatiu Th11 a Th12. Bolo mi to vysvetlené tak, že mám degeneratívne zmeny posledných dvoch krčných stavcov. A s tým sa dá čo urobiť? Neviete?
Ešte nie som v BA nemocnici, čakám kým sa uvolnia lôžka. Neviem do kedy vydržím tento boj a tieto bolesti. Baby, držte sa!
Pa pa
Leja:
do kelu, to je smola, a ja som ti dnes normalne drzala prsty. este som na teba myslela, ze to uz budes mat za sebou :(veru na konci aug by si uz bola aj mobilna, teda ked to porovnam so sebou. a keby si skusila SK?len kto vie, ako su s terminmi tu...mna by urcite trafilo.
no fakt ma to mrzi...
MAKARONKA:
mna najskor boleli krize, potom presli a strelilo mi to do nohy.bolesti som mala ako opisujes ty, akurat, ze mne trpol len palec, ale krce som mala kvalitne. potom som zacala s akupunkturou, a ta mi nejakym zazrakom pomohla tym sposobom, ze nohu som sice mala strpnutu, ale krce v lytku ustupili. bola sice slaba, ale oproti tomu co bolo, to bola lahoda.
po operacii som okrem bolesti krizov pre zmenu, nohu uz necitila.a relativ necitim ani teraz, akurat ked je zmena pocasia sa to vo velmi minimal bolestiach trocha ozve. ale to by malo byt vraj normalne..predsalen sa ten nerv musi ukludnit. takze znova chodim na akupunkt a o mesiac napisem, ako mi je :)
ahpojte vsetci.tak ja som si dorobila dynamicke RTG,a celkom tam vyzeram k svetu:),ale mala som piatok a vikend taky hrozny ze som ani nemohla chodit,nohy mi vypovedali,ale dnes je to uz lepsie.21.7 idem s tym snimkom,aj prsty mavam take drevene na neurochirurgiu,lekar hovoril ze sa potrebuje na to pozriet odkial sa to bude operovat.chcem sa spytat mali ste aj vy niekto stale tu nohu taku drevenu,slabu,nevladzem ist hore schodami,nezdvihnem ju na stolicku,a ked si cupnem tak sa nepostavim,aj prsty mavam take drevene,a to ju mavam stale taku,alebo aj horsiu.krize ma dnes tak nebolia.trinity mavala si pred operaciou silne bolesti v krizoch?ako sa spravala tvoja noha?co ti tam urobili pri operacii?mna najviac trapi ta noha,a poslednu dobu nevydrzim dlho sediet,bolia krize.tak sa majte krasne.