Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte.7mm hernia este nemusi hned znamenat operaciu, kriticka je ked je 1cm a viac. Pri 7 mm by som skusila ozonoterapiu a nasledne mckenzyho cviky. drzim palce
ahoj majka.a ako si bola spokojna?co ti operovali?dufam ze to tam je ok.ja uz to nechavam v rukach božich.no,len aby sa aj ten panbožko nesekol:).ahojte.
mrska
ja som bola v októbri minulého roku na operácii v Ružomberku.
mrska
makaronka123
držím ti palce a dúfam, že to nebude také zlé ako na prvý pohľad vyzerá, je hrozné čo si musí človek vytrpieť a tá bezmocnocnosť pokiaľ sa niečo dozvieš
ja som v pondelok tiež vychádzala z plačom od neurologičky, roztrieštená platnička L5/S1, presahom 7mm,viem, že je to oproti tvojmu nálezu nič, ale keď si predstavím, že som mala ísť v septembri do práce a miesto toho ma čaká zrejme operácia, je mi zle,
najnovšie sa nemôžem postaviť na pätu, bola som dnes aj na rongeni, ale výrastky tam nemám, dala mi na to ultrazvuk a laser a ledva som na jednej nohe dokrivkala domov
trinity13
ty beháš ako 15 ročná? tak mrska bude na tom určite lepšie, lebo je mladšia :-)
ahojte.makaronka,teda to nepotesili,najhorsie je to cakanie na odpovede.drzim ti palce,a dufam ze sa to postupom casu da do poriadku.mne dnes volali ze operaciu mam 22.9 v Ružomberku.Mate tam niekto skusenosti?ja tomu vkladam nadej,lebo pomaly ma opuštaju nohy.tak pekny den.ahoj.
triniti13
áno, odpísala som obratom, teraz som ti to preposlala.
Vo všeobecnosti:
Ja mám tiež dosť veľa noviniek. Čo sa týka posledného MR, tak ako som Vám písala, najhoršiu mám hrudnú chrbticu (6stavcov, hernie a tlačí to na miechu), ale zlá je aj lumbálna (L5, S1) a krčná C3-4. Včera som na onkológii absolvovala pozitrónovú emisnú tomografiu (PET) celého tela. Vyšetrenie trvalo 7,5 hodiny!!! V niektorých okamihoch som si myslela, že to už nevydržím - to ležanie na chrbte. Tak strašne to už bolelo. Personál bol veľmi milý. To horšie prišlo potom. prišla za mnou pani docentka, prednostka kliniky a dávala mi zopár otázok. Šokovala ma však tá, v ktorej sa ma pýtala, či ma nebolí panva. Povedala som jej, že to je jediné miesto, ktoré ma nebolí. Ona sa pýtala, či som panvu nemala operovanú. Moja odpoved bola rovnaká. Nie. Potom ma stláčala a opätovne sa pýtala, či ma bolí. Ja som povedala, že nie. Pretože práve na panve našla nález - nádor. Viac mi nepovedala, výsledok mi do ruky nedala, povedala mi, že to spíše a pošle priamo primárovi, ktorý ma sem odoslal. Teraz mám v hlave takýýýýýý zmätok a plno otázok. Súvisí to s chrbticou? Ako to môže súvisieť? Čo bude ďalej? Bude sa môcť chrbtica operovať? Nuž, na odpovede musím počkať asi do pondelka, vtedy mi mohol výsledok doraziť k primárovi. Tak budem čakať.
ahoj trinity.tak na to sa tesim,dufam že aj omladnem :).Teraz som isla k PC,a ledva som sa vydrapala hore schodmi,esteze mame zabradlie,no sen.tak ahojky.
MRSKA
nic sa ty neboj.prezijes, ako sme prezili aj my.uidis,ze sa ti ulavi a budes behat ako 15.rocna :)
dolezite, ze mas konecne blizsi termin. nech to uz mas co najskor za sebou.
ahoj trinity.Tak ta operacia by mala byt v polovici septembra 28.8 idem este na MR,a potom mi uz stanovia presny datum.ale vždy lepšie ako 19.11,to je moc dlho.on chce vediet ci to neprasklo viac ako bolo.inac sodoma gomora,bola som dnes v banke a myslela som si ze skapem,dostala som bolesti tak sme isli s dcerou do cukrarne,musela som uzit liek.ledva som prisla domov.ani sediet,ani stat,ani chodit.už začinam byt pesimistka a myslim si že to bude takto navždy.aj tak mam z toho nervy,ak mi tam budu davat neake sroby do chrbtice,alebo platnicky.dufam len ze to prezijem.ahojky.