Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

tomasBB

Zdravim mam herniu disku L5S1 asi od roku 2007 bol som pred rokom v piestanoch a na ozonovej terapii, ale nepomohlo mi to, bolest mi vystreluje do pravej nohy a pri chodzi krivam. Tento stav mam rovnaky uz vyse roka. Jedna cast doktorov mi odporuca operaciu a druha cast je zasadne proti.

mrska

ahoj majka.to si musela ist pod noz tak narazovo,ked ti to hned nespravili?ja som cakala na to schvalenie asi 2 tyždne.ale podla mna je to somarina že musia ludi operovat na dva krat.už som to počula,že ked maš velke bolesti a problemy s močeni,tak ti len uvolnia kanal a nervy čo su utlacane, a potom musiš ist ak je to potrebne na dalšiu operaciu.mne hned povedal že sa to musi fixovat alebo vymenit,podla tej MR.ale povedal že vymenit platnicky to je cesta do pekla.tak som trochu na pochybach,ci to menenie je to najlepsie.ale asi ak sa neda...ak su uz roztrieštene,ale najradšej tam nechavaju vlastne.no ja už neviem.každy ma na to iny nazor.kedy ideš majka na tu operaciu?možno sa tam stretneme.ahoj.

majka1102

ahoj mrska
nie, mne tam nič nedávali, len mi uvoľnili miechový kanál - mala som ho zúžený a vysekali vytečenú platničku. Ja mám poškodené všetky driekové platničky a tie mi mali následne fixovať. Keďže na kontrolnej MR po operácii som mala stav podobný ako pred operáciou, hovorili, že mi vymenia dve platničky. Pri výmene musíš ale čakať niekoľko týždňov, či to schváli zdravotná poisťovňa.

majka1102

ahoj mrska
nie, mne tam nič nedávali, len mi uvoľnili miechový kanál - mala som ho zúžený a vysekali vytečenú platničku. Ja mám poškodené všetky driekové platničky a tie mi mali následne fixovať. Keďže na kontrolnej MR po operácii som mala stav podobný ako pred operáciou, hovorili, že mi vymenia dve platničky. Pri výmene musíš ale čakať niekoľko týždňov, či to schváli zdravotná poisťovňa.

mrska

este som sa chcela spytat ci mate niekto v chrbtici ten fixacny aparat,alebo poznate niekoho kto to ma?ako sa s tym citi?ahoj.

mrska

ahoj majka.a tebe tam nic nedavali?ziadnu fixaciu?mne to nejdu orezavat,lebo mne asi ta chrbtica upadla.ja som objednana na 22.9,ale 28.8 idem este na MR,ci tie platnicky viac nepopraskali,lekar hovoril ze ak ano tak mi ich musia vymenit,ale ak nie tak mi tam daju neaky fixacny implantat,pozerala som to na nete.to su take skrutky a taky platik co ide vedla chrbtice,ak to myslel.hovoril že sa to musi zafixovat,ale platnicky by najradsej nemenil.ahoj.

bianka117

bosulka, po ozono sa ti môze ulavit hned, ale aj nemusi , pripadne sa ti môze zdat ze sa ti to zhoršilo, vysledok sa však ukaze najčastejsie po mesiaci ozonoterapie, tak bud trpezliva.

bosulka

bianka117

no veď rehabilitačná ma hne´d včera objednala na ozonterapiu a tam v Dunajskej to mám potom skonzultovať s primárom, lenže neviem keď ju mám tú platničku úplne roztrieštenú ...

majka1102

ahoj mrska,
operovali mi herniu L2-L3, ale bohužiaľ o pár dní tam idem znova na operáciu, hernia sa obnovila na tom istom mieste. Teraz mi už platničku idú vymeniť celú, predtým mi ju len osekali.