Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
mrska:
ja som sla domov na 9. den, ale neboj na druhy uz budes pobehovat:)
No baby, ine kecaju o sexe a vy furt o bolesti:)
Leja:
ty to uz mas za sebou, ale myslim na teba. preletelo to urcite ako voda a teraz uz bude len lepsie. dufam teda, lebo ako som citala tie tvoje odbornosti, zacala ma normalne chytat panika a to som uz bola skoro v klude :)
mna skoro nic neboli, teda ak to porovnam s tym co bolo, je zo mna mladica :) akurat, co ma bosulka moja zlata vyplasila, lebo ma bolia prsty na rukach a tu ste o tom este nic nepisali. len nech sa nik neopovazi napisat, ze to ma nieco s krcnou, lebo si to pojdem hodit :)
MRSKA:
tebe sa to konecne blizi, uz nech ti je tiez dobre, lebo mam z vas depresie :)
Makaronka:
poslala som hlasy, dufam, ze to vyhras! a tiez sa drz.
Bosulka:
tebe to prajem kazdy den, tak sa uz konecne tiez uzdrav :)
a vlastne vsetkym vam prajem, aj sebe, aby nam bolo OK a nech sa uz konecne dame do kopy. cmuk pre kazdu :)
a teraz ta tema: sex :)
ahoj.bedrovu.no tak to ma podrz.a ja ze tak 5 dni.
ahojte.kolko dni ste po operacii v nemocnici?
ahoj leja.držim moc palce.
Tak zlaté moje, idem dobaliť tašku a za hodinku vyrážam smer nemocnica. Skoro celú noc som prekecala s manželom, takže už som pokojná a psychicky pripravená. Zajtra popoludní už snáď budem patriť medzi tích úspešne zoperovaných.
Tak sa mi tu majte pekne a nech vás chrbáty moc nehnevajú. Po návrate zo špitála sa znovu prihlásim a podám "raport".
Leja
ahoj Leja, budeme ti držať palce a neboj, keď som to zvládla ja, tak musí každý, pamätáš ako som sa bála a nebyť teba a trinity tak by som to psychycky asi neuniesla,
mimochodom moji chlapi boli tak naučení, že mali všetko pripravené, že aj ja som mala obavy viac z toho čo budú sami robiť, ako zo seba samej a teraz, manžel okrem varenia spraví všetko, pohodlní synovia si odrazu dokážu naložiť na tanier alebo ožehliť (18,20), fakt, že tvoji chlapci sú ešte malí, ale ver, že o to viac budú okolo teba behať, v nemocnici hlavne kľud a nezabudni si zo sebou zobrať malú flašku s uzáverom na pitie:-),
mysli na to, že potom to bude určite lepšie
Ahoj dievčatá, tak si užívam posledný deň pred odchodom do nemocnice. Pomaly aby som začala baliť tašku! Je mi tak nejak divne... Na jednej strane si želám, aby už bolo minimálne tak o týždeň viac a mala som to najhoršie za sebou, na druhej strane by som bola najradšej, keby sa ten dnešok vliekol čo najpomalšie.
Nemám ani tak obavy zo samotnej operácie, ako skor z obdobia "potom". Ako prežijem tie prvé dni (som strašpytel a bojím sa bolesti), ako budú moji chlapi (manžel a synovia 9+5) zvládať domácnosť keď ja nič nebudem mocť robiť, ako prežijem tie mesiace doma, ako vyjdeme finančne... Na druhej strane si hovorím, že ak to zvládli iní, zvládnem to i ja!
Do nemocnice nastupujem zajtra ráno, operácia je plánovaná na pondelok. Tak na mňa myslite a držte mi palce. Prepustiť by ma mali tak po 10 dňoch - potom sa ozvem, ako to všetko šlo.
mucike
ja som doma 10 mesiacov, ale začala som mródiť s úplnou banalitou ako mi vraveli, z toho som sa dostala do NZ na operáciu krčnej chrbtice C4/5,C5/6, teraz mi povedala že mám roztrieskanú platničku L5/S1, dala mi infúzie, ktoré sú mi na dve veci ....., mňa teraz ako som písala kríže nebolia, len to lýtko, ale začali ma neznesitelne bolieť ruky, ešte mám totiž herniu C6/7
čo sa týka antolskej neviem posúdiť, viem že sú tam dobrí na cievnom, tam je tiež neurochirurgia, alebo ťa bude robiť
ortopéd? viem, že výborný ortopéd je dr. rehák v ružinovskej
ďakujem za podrobné vysvetlenie
dievčence viete čo je sranda? v lekárskej správe z 22.10. kedy som mala nehodu sa niečo píše o náleze L5/S1, len tomu nerozumiem, teraz to asi štát výjde lacnejšie keď pôjdem už 4x na MR ako keby ma boli vtedy poriadne vyšetrili