Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
Ešte niečo na odlahčenie. S kamoškou, ktorá patrí tiež medzi nás platničkových, sme dnes zostrojili pravidlá pre neurologických pacientov. Vzniklo to z toho, že bolesti nám znemožňujú robiť čokoľvek...:) Je to na odlahčenie a pobavenie:)
1. Vyhoďte všetok riad a kúpte si jednorázovu party súpravu.
2. Obrusy, ktoré musíte prať, vymeňte za plastové .Tie len utrnete.
3. Topánky len našuchovačky, nič na šnurovanie.
4. Záclony predajte na blšom trhu, budú vám len zbytočne zavadzať.
5. Ako prevenciu pred umývaním okien si dajte namontovať žaluzie.
6. Nohavičky netreba, na lekára aj tak dojem neurobíte a vy si zjednodušíte život ich obliekaním.
7. Pred návštevou vášho neurológa si ešte raz všetko premyslite a ostaňte radšej doma.
8. Nečakajte, že vám lekár pomôže. Zapamätajte si, že s riešením musíte prísť vy!
9.Zožente si infúzny stojan a dostatok tekutín. Nevarenie jedla vám ušetrí čas.
10. Čo môžte urobiť hneď, odložte radšej na zajtra. Aj tak dopredu viete, že to vlastne nikdy neurobíte.
11. ŽEHLENIE: konečne sa niečo naučí aj váš manžel.
:):)
pa pa
Ahojte kočky,
Bosulka, rozhodnutie je na tebe. Ja osobne by som to vyskúšala, aby som si to neskôr nevyčítala. A ak ti to preplatí (ešte) poisťovňa, tak... Alebo už máš stanovený termín operácie a vyjadrenie, že sa to musí operovať?
Mrska, Leja, Trinity a ostatne...
pomáha mi, že sem občas píšete, aspoň viem, že v tom nie som sama. Dnes som bola na ďalších vyšetreniach, kvôli včerajšiemu nálezu na obličkách a lekárka správu potvrdila. Len to upresnila. Nádor mám v ľavej nadobličke, jeho rozmer 1,6 x 1,2 x 1,7cm, pričom ľavú obličku mám uloženú trochu vyššie a v pravej obličke mám 7mm cysty. Tie by vraj nemali spôsobovať problémy. Pôjdem tak opäť na MR, ale tentokrát obličiek.
Najviac ma trápi, že sa chrbtica nerieši. Aj dnes som skončila na infúzií, nezvládam ani 15 minútovú záťaž (dnes iba státie), veľmi mi tlačí na hrudi a nedá sa mi dýchať. Tak som to konečne po nejakom čase vzala do vlastných rúk a objednala som sa k MUDr. Kolejákovi. Ďakujem všetkých, ktoré ste prispeli k tomuto rozhodnutiu. Teraz ľutujem, že som to neurobila už skôr (nechávala som to na lekárov). Idem k nemu až 23.9. Pre mňa je to až, ale budem musieť vydržať...
Pozdravujem a držte sa. Pa pá.
ježiš,co to tam pisem-opatrujte sa.hlavne ty makaronka.ahojky.
ahojte vsetci.tak vcera mi lekar povedal ze mi tam daju tu fixaciu a 6 srobov,vraj to je aj na vymenenie oboch platniciek, lebo su roztrhane,ale vraj som mlada,aby mi ich uz vymenili.tym mi upravia vysku chrbtice a co ja viem co este.ale ja si myslim ze za par rokov,dufam ze nie mesiacov,sa budu musiet vymenit.takze idu mi robit to co leji.pytala som sa ho ci este budem niekedy bicyklovat,prechadzat sa po lese:ze sa pokusia ma vratit spat do zivota.dufam,moja znama so mnou debatila a zacala rozpravat co by chcela do domu,a ci sa mi to paci,a ja jej na to,ked si zdrava mas vela zelani a ja len jedno byt zdrava,ale to som niekde citala.aspon na chvilu som bola mudra.dakujem triniti ze ma nakopla a ja som si nasla toto v Ruzomberku,bola by som sa dlhsie trapila.ozaj baby vy ste pred operaciou kazdy den uzivali lieky od bolesti?ja sa snazim vydrzat,lebo ma bolieva aj zaludok od liekov.tak sa majte.opetrujte sa.
LEJA:
tak ja ti gratulujem a tesim sa s tebou!!! :)pises presne tak ako som si aj myslela, kazdy den lepsie a lepsie.to je super.inac ma udivuje, ze vobec nieco z tych spodnych polic nieco dokazes vytiahnut.mne raz cosi spadlo na zem, tesne ked som dosla domov a ja som nedokazala vstat. musela som na 4 a dosmykat sa k radiatoru, aby som sa o nieco oprela. to si na tom teda lepsie. ci ja som taky nemotora? :)
ja od kedy som doma, nezjedla som ziadnu tabletu, ale uteba to bolo predsalen narocnejsie.aku velku mas ranu?
a neboj, tie kila naberies znova. aj mne sa podarilo z toho vylihovania :)
MRSKA:
za chvilu sa uz budes tesit aj ty:)
MAKARONKA:
ty sa nam drz,aby si uz mohla veselo poletovat ako my :)
bosulka:
ty ides na ozon? ci uz si bola? nepochvalila si sa :)
ja som bola vcera u lekara a som stastna,lebo mi oznamil,ze to vyslo a reopaeracia nie je nutna. citim sa dobre, len musim viac cvicit. som lajdak. hanbim sa.
inac nepisala som vam este, ze ten ciastocny mame narok. potvrdila mi to lekarka.
makaronka ty plny urcite.
tak baby myslim na vas! :)a rychle sa liecte!
Bosulka,
pozri sem: www.ozonoterapia.biz
Nájdeš tam všetko o ozonoterapii a dokonca aj to, že je to vhodné práve pri hernii disku.
Mrska,
že ako sa mám? Hrozne. Čakala som na nejaké nové výsledky a dnes mi ich oznámili. Nádor na ľavej obličke (pôvodne mi povedali nádor panvy). Čo ma však zarazilo je odpoveď na moju otázku, že či preto mám problémy s chrbticou a odpoveď som dostala, že NIE. Zajtra ma čakaju vyšetrenia obličiek (ďalšie) a dozviem sa ako ďalej.
Mám pocit, že čím viac ma "pitvajú", tým je to horšie. Najviac ma trápi, že nedokážem robiť žiadnu činnosť viac ako cca 15 minút, potom sa mi nedá dýchať, stenší sa mi hlas a o bolestiach ani nehovorím.
Myslím na Vás,držte sa a keď budem mať niečo nové, ozvem sa.
LEJA.pises ze sa nesmie ohybat.ja som na tom tak ze si drepnem ako tak,ale hore to uz nejde,a ked som na styroch na tu lavu nohu sa ani nezapriem.pred operaciou sa ti dalo drepnut?ja mam tento problem uz od decembra,a je zaujmave ze niekedy ked som v predklone tak sa mi ulavi,niekedy som si lahla aj na loptu aby bolest povolila.myslis ze sa mi vsetky tieto funkcie,aj ze si vylozim nohu na stolicku,po schodoch poriadne,pritiahnut nohu k sebe vratia,drepnut a vstat,klaknut na jedno koleno vratia?ale som otravna,ale uz mam z toho depku.ahojky.