Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

bosulka

mrska

ja som tiež siahla po NOVAX DUO, je to tramal myslím,že 12ka, ale obsahuje to opiáty, tak radšej trpím, lebo som bola z toho dva dni mimo
zajtra ma si ma predvolala posudková

mrska

ahoj mucike.aj ja cakam na operaciu,a tiez sa to len zhorsuje.uz ma to vycerpava.zacala som uzivat tramal od bolesti.ma s nim niekto skusenosti?moc mi nezabera,dnes som si uz jeden dala ale mam stale silne bolesti.mne to niekedy pripada ta operacia ako vyslobodenie.co ti idu operovat?mne sa rozhodovali medzi 2 platnickami a fixovanim chrbtice
, a rozhodli sa pre fixovanie titanovou dlahou.tak sa majte.napiste co este uzivate od bolesti-skusam.zatial nic neprinieslo ulavu.ahojky.

makaronka123

mucike
ahoj, ja som bola v Kováčovej teraz v máji. Kováčová nie je klasické liečenie, je to vlastne rehabilitačná klinika a v tomto duchu sa všetko aj nesie. Procedúr som mala denne medzi 10 až 14, čo je neskutočnočne veľa. Program začína o 7.30 a končí o 15.hod. Potom je už na tebe,ako deň zakončíš, kultúrne podujatia sa tam ale nedejú. Mne osobne sa zdalo, že sa celé dni len naháňam, aby som všetko stihla. 4x za deň do plaviek, minútu na presun na dalsiu procedúru a tak. Ale určite tam velmi vedia pomôcť a tieto diagnozy tam majú na dennom poriadku. Ono závisí od toho, ku akému fyzioterapeutovi sa dostaneš na individuálny nelocvik. Poviem to rovno, sú takí, ktorí s tebou veľmi dopredu pohnú a sú takí, ktorí to neeberú až tak príliš vážne. V konečnom dôsledku je na tebe, či ti to pomôže alebo nie, či budeš na sebe makat alebo nie. Ako prvé ta budú učiť "školu chrbta". tam ti ukážu, čo všetko už nesmieš (a denne robíš), ako vstávať, ako líhať, ako umývať zuby, ako nakupovať... tam vlastne zistíš, že celý živoot si to robila naopak:). Potom je veľa druhov plávania - cvičenie v bazéne, plavecký bazén, termálny bazén, chodecký bazén, akupresúrny... závisí od toho, čo tvoja lekárka uzná za najvhodnejšie (ja som mala všetky, ale mám aj neurologické ochorenie), potom sú dielne (je to liečba prácou), posilňovňa, skupinový telocvik, individuálny telocvik (ten má podľa mna najväčší zmysel), elektroliečba, vodoliečba (vírivka a tak), magnet, vyhrievanie - zýbaly. Ale neboj, myslím, že je to veľmi dobrá voľba:). Držím palce, aby operácia dobre dopadla.

mucike

Baby , lezim na posteli , noha ma taha ako besna ...7.10. idem na operaciu L5 S1 , bola uz niektora z vas na lieceni s touto diagnozou ? ja poznam len Kovacovu a Piestany ...boli ste tam , mate skusenosti? ...ja sa na liecenie chystam ak vsetko bude OK tak v marci...
ako sa blizi operacia tak sa mi aj zdravotny stav zhorsuje...uz nech to mam za sebou.
bojim sa WC a nesedenia po operacii...
ja ked v noci spim tak sa otocim aj 100krat ...ako mam spat rovno , neviem si to predstavit ..asi ma budu musiet privezoat na noc....

mrska

trinity.ja som mala ist na operaciu do Ziliny koncom novembra,ale ty si mi poradila nech hladam nieco skorej,tak som kontaktovala Ružomberok.tam to bude skore,dufam.a ked aj zmenis poistovnu tak ti to plati az od noveho roku,takze to mam jedno.ale pisala som reviznemu do Appola,a on mi odpisal ze ked to tam bude tak sa tym budu zaoberat co najskor.potom si mi napisala ze mam zavolat do nemocnice co je s tym,a tam mi povedala,ze bola v kancelarii aby to dievcata rychlo napisali,aby to mohol prednosta skontrolovat a podpisat v piatok.v pondelok mam zavolat kam to poslali,ci do B.Bystrice alebo do Blavy.ja by som asi cakala a cakala.....susedka mi povedala ze ci sa tak na tu operaciu tesim ked to tak vybavujem,ze niekto by bol rad ze nemusi na operaciu!!!!no iba tu co piseme vieme pochopit,ako nam je.kto to nezazil nepochopi.tazko je to niekomu vysvetlovat,ked ti povie ved aj mna bolia NIEKEDY križe.esteze sa mozem tu postažovat a ist po radu.AHOJKY.

triniti13

MRSKA:

som rada ak ti to pomohlo.ty si taka nakopavacia?:)
volala si do dalsej, ci si myslela ten RK? s tou poistovnou si teraz co urobila?lebo som velmi nepochopila:)

mrska

ahoj triniti.ja este nemam barle,to pisala makaronka:),ale ide to k tomu ze si kupim palicku,lebo doma sa mam kde chytit ale co ked pojdem dakde.sice neviem kde,ale napr. k lekarovi.vcera som aj napisala do poistovne,a hned mi aj odpisal,ze ked tam pride ta ziadost tak ju budu urgentne vybavovat.no som zvedava.ale aspon sa ozval.znamosti nemam ziadne,tak sa spolieham na Božiu prozretelnost,fíha ale som zas mudra.ozaj triniti ty sa ma nakopla k tomu aby som hladala inych lekarov,aj volala do nemocnice.tak ti diky moc.clovek je uz niekedy taky osprosteny a hadze flintu do zita.ahoj.

triniti13

Leja,

tento cirkus vymysleli asi pred par dnami, uz maju byt len 3 zdravotne, zase sa zlucuju. to ako s dochodkovym pilierom, stale nieco riesia v neprospech ludi.

s lekarmi to funguje asi vsade rovnako. bud mas kontakty, alebo stastie ak to nahodou vyjde. stale to tak bolo aj bude.
smutne je, ze ti co ich nemaju, maju relativ smolu.

pocuj a tie skrutky to ti uz ostanu na furt aj s tou sietkou? ci to sa potom vyberie? budes pipat ked pojdes na letisko :)

mrska:

u teba nechapem co furt riesia, ked aj barle mas a nemozes chodit. fakt nerozumiem na co cakaju. ale hadam si uvedomuju co robia. obdivujem ta, ze mas taku vydrz. ja by som uz obvolala cele slovensko.

bosulka

Leja
a ja som sa rozčulovala, že po piatich mesiach sa mi konečne podarilo vybaviť MR, MRI som si vybavila do dvoch dní, neurológa som zohnať nemohla tak som šla sama od seba na neurochirurgiu a termín som mala potom celkom rýchlo ... 6 týždňov

Leja

S tými poisťovňami to máte fakt blbé. Tu v Čechách sa nič schvaľovať nemusí. Pokiaľ špecializované pracovisko (neurochirurgia či spondylochirurgia) doporučí operáciu, ideš pod nož. I keď čakacie doby sú šialené. Tie moje 4 mesiace boli "protekčné", inak sa len na vyšetrenie čaká i pol roka.

Najvačší problém je tu "vybojovať" si MRI a doporučenie do nemocnice od ambulantného neurológa. Najradšej by ťa do zblbnutia liečili len obstrekmi a liekmi, i keď už ledva lezieš. Ja som vystriedala 3 ambulanice. Totálna beznádej a nakoniec som si aj tak musela vybaviť sama. Dohodil mi známeho ortopéda z Motola, ktorý ma poslal na MRI a dohodol mi konzultáciu u kolegu na spondylochirurgii - oboje za jediný týždeň:-)))