Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mrska

ahojte baby.Leja tak ja uz uzivam ten tramal piaty den 1,ale nezabera to.tak idem vyskusat zasa nieco ine.najhorsie na tom su moje nohy,cim dalej tym su menej pohyblive,a citim ich ako drevene.vobec na nich neustojim bez opretia.ja som zvedava ako vybavim tie predoperacne vysetrenia.baby,zacinam byt zufala.vsetkym vam zelam pekny den.

triniti13

MUCIKE:
podla toho by si mala mat to co ja.tak sa neboj. 3 dni zvladnes, potom coraz lepsie. budes na infuzkach zo zaciatku, tie to utlmia.

triniti13

MUCIKE:

moja mama sla teraz na liecenie, ja som tam napisala poziadavku, kolko by stala izba, ak by bola sama a odpisali mi cca 10.000sk(3 tyzdne), ale v inych kupeloch. takze len si tam zavolaj ak to uz budes mat potvrdene,alebo tam napis mail,mala by si ho mat v tom liste,ktory ti kupele potvrdia, oni ti napisu cenu.

LEJA:
ty uz mas 3 tyzdne po? to nejak rychle uteka...pozor s tym NB v posteli, lebo clovek sa pokusa davat do polosedu a to nie je OK. z vlastnej skusenosti.velakrat som sa pritom prichytila. uz si davam sakra bacha.
ale inac je to superrobit z postele.ze ?:)

Leja

To Mrska:
Tramal som tiež mala predpísaný, ale brala som ho len chvíľu. Mne osobne takmer nepomáhal (mne už vlastne nezaberalo nič), tak som ho vysadila. Ale to može byť individuálne... Inak to nie je klasický plnohodnotný opiát, takže je nízko návykový.

To Mucike:
Ležanie po operácii je síce strašná otrava, ale dá sa to prežiť. Ja už sa povaľujem 3 týždne a ešte sa ďalšie 4 budem. S hŕbou kníh, TV, notebookom do postele a ochotnou rodinou to uteká celkom rýchlo:-)

Z WC nemusíš mať obavy. Možeš naň chodiť už druhý či tretí deň po operácii, podľa toho ako ťa postavia na nohy. Ja som šla sama na 3. deň a to mám šróby. Sedenie na wc je povolené, len musíš opatrne. Na prvé dni po operácii odporúčam opatriť si vopred čípky - peristaltika je spomalená.

mucike

baby,
uz neviem ktora sa co pytl tak pisem vsetkym...

tramal - od januara som ficala na myolastan + diclobene ...prestalo ucikovat tak som skusila Mamrbon retart - tramal ...hrozne , bolo mi na vracanie a hlava sa mi tocil ..bolest pestala , ale som to radsej vysadila.
5.8 som isla na obstrek nervoveho korena pod CT - Antolska - nepomohlo a ten zazistok bol hrozny...polezala som si na neurologii 7 dni , naliali do mna infuzky a lepsie ...odvtedy ficim na Lyrice 75g 2x1 a diclobene 150 retard 1x1 celkom fajn kombinacia , ale zhorsuje sa to ..mozno by stacilo pridat lyricu ale uz nechcem , pecenove testy mam na h.... a bojim sa aby mi internista nepovedal ze mam zlu pecenku a nebudu ma operovat.

Operacia - mam herniu L5 S1 o 9mm a tlaci mi to na duralny vak ...tak ze mi idu odseknut to co precnieve , asi nebudu srobovat .. o tom sme sa nebavili..rohodla som sa pre Antolsku lebo je tam jediny neurochirurg dr. Uhnavy a je dobry ...poznam ludi co im operoval platnicky...
vsteci ma nahovarali na nove zamky alebo kamare ale tam su dlhe cakacky...
Ked som bola v nemocnici tak ma chcel dokonca operovat o tyzden , ale ja som si to dala posunut o 2 mesiace , aby som si zariadila veci a tak.

liecenie - no tak to behanie v kovacovej ma odradza ...
Dudince su fajn ..sice som tam nebola na lieceni ale na rekondicnom pobyte 2x a bolo fajn

Baby som rada ze si tu mozem s vami popisat o tejto hnusnej chorobe...

triniti13

MUCIKE

mne doporucili dudince v nemocnici, ale este som tam nebola, takze netusim, ake to tam je.
nic sa nestrachuj, ani wc. tam pojdes po svojich najneskor 3.den. zvladnes, tak ako sme zvladli aj my. zo zaciatku ako robocop, ale potom to ide den co den lepsie, a je to fakt citelne.
teraz sa stav zhorsuje, ale uz mas len par dni pred sebou, potom sa ti hned ulavi. ja som zmenu citila hned ako som sa prebrala po operacii. teda co sa tyka nohy. prestala uplne boliet. cloveku sa to zda neskutocne, ale tu zmenu pocitis aj ty. hlavne si udrzuj psychiku, a hlavu hore :)

MRSKA:
tak ty si sikulka :)dolezite, ze sa to znova pohlo do predu.

tie lieky to je katastrofa, clovek sa ich naje na cely zivot, ale po operacii uz nic brat nebudete, teda dufam, ze nebudete musiet. ja som zatial nic nevzala...sem tam este nieco poboli, ale nie je to na lieky.

MAKARONKA:
tebe sa to uz tiez blizi,tak sa teraz setri, nie ze ta zase zatvoria do nemocnice :)
ja som myslela, ze tie cviky by ti mali ukazat na rehabke. ja mam ist od stvrtka, aj ked stale chodim na tu akupunkturu. toto si neskusala? mozno by to mohlo urobit nejaky zazrak..

inac aj Vam odporucam, ak mate nejakeho lekara, co ju robi, ja som chodila aj pred operaciou, bolesti nohy mi to uvolnilo a neviem, ci je to tym, ale fakt sa citim skoro OK.

mrska

bosulka aj tramal,ako som tam citala je opiom,jeden som dnes zjedla a chystam sa na druhy.asi to chce nieco silnejsie,len neviem ci je to riesenie,co potom po operacii?ja som bola tiez mimo,hucalo mi v usiach a bola som spomalena,ale na treti den,uz bol v hlave poriadok.musim cakat a vydrzat,ako mi vsetky.ahojky.