Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mrska

triniti.vies ako som pisala ze mam volat na poistovnu.tak som tam v piatok volala,a vraj to dostali vo stvrtok,v piatok to uz mali schvalene,a povedala ze v pondelok to posielaju do nemocnice.asi si viete dievcata preco to tak rychlo schvalili.tento mesiac sa predsa menia poistovne!taka bola ku mne mila,ze samozrejme,vsetko pre spokojnost,az ma dojala :).

mrska

1luba-ahoj.aj mne idu spajat stavce ale 3.len ma zarazilo ze si mohla hned sediet,lebo tu mame jednu kocku ,leja,ktoru teraz operovali,a zakazali jej sediet az 6 tyzdnov a chodi pomocou barli.ma tiez fuziu stavcoch.ale je to asi to iste co budu robit aj mne,vola sa to transpedikularna fixacia.aj ty si cakala kym ti to schvali poistovna?ja som si to vybavovala priamo s poistovnou.

1luba

triniti... operovali ma v júli 2008. Bolo mi povedané, že bolesti v krížoch vyrieši keď sa spoja napevno dva stavce, oškrabanie vytečeného jadra odstránilo bolesti do nôh. Ale pokiaľ nie je horšie, tak sa na druhú operáciu nechystám. Ja som nemala zakázané sedieť, lekár povedal, že môžem sedieť, ale mať spevnený chrbát a nesedieť veľa. Takže pár dní po návrate z nemocnice som už normálne fungovala doma, akurát som nedvíhala ťažké, nepredkláňala sa a dodržiavala som pravidlá školy chrbtice. Je pravda že teraz to zanedbávam, sedím všelijako ale nič ťažké nedvíham. A kúpele mne urobili dobre, rozhýbali ma tam.

triniti13

henemene:

ja mozem tiez potvrdit, ze po operacii som prestala mat bolesti nohy. boleli trocha krize, ale neda sa to naozaj porovnat. sama uvidis, ze sa ti ulavi.
nicoho sa neboj, cele to prespis a potom dostavas infuzky od bolesti, ja som tusim tiez 2-3 dni mala. na druhy den z postele a na treti sama. kazdym dnom sa to zlepsuje. ja som na rehabkach teraz 3,5 mesiaca po operacii.
vraj narok na ciastocny mame,ale PN minim.rok. je to individualne, niekto sa trepe do prace po 2.mesiacoch, co obdivujem,ale kazdy o tom rozhoduje sam.
myslim, ze na vianoce by si to uz mohla zvladnut. na chvilu si aj budes moct sadnut k stolu :)sediet sa pomaly zacina cca po 2.mesiacoch, aj ked to dokazes hned, no neodporuca sa.

makaronka123:
ja som mala najskor krize,potom vsetko preslo do nohy. chrbtica ako taka ma nebolela.

karlos:
ani ja nelutujem, ze som sa dala operovat, hoci ja som na vyber nemala. ty si na ciastocnom? ako to potom pokracuje po kupeloch?

1luba:
citam,ze ta pobolievaju krize, aj mna, ak trocha dlhsie sedim.to neprejde po case? lebo ja som pocula, ze bolesti mozu byt kludne aj rok po operacii. teda nemyslim bolesti,ako predoperaciou. to sa neda porovnat.
ako sa toto da odstranit?aka operacia je na toto? a este jedna otazka,ako dlho mas po?

1luba

henemene... operovali ma v NZ. Pred operáciou som nevládala chodiť. Trpla mi pravá noha, malíček a vedľajší prst. Nevládala som chodiť, ale ani nie kvôli tým prstom, ale jednoducho som nevládala dávať nohy jednu pred druhú a nedokázala som pohnúť panvou a ani pohyb v krížoch. Hneď po prebudení z narkózy som pocítila zlepšenie, dokonca ma nič nebolelo. Večer som už sama išla na WC, lebo do misy ja neviem. Na druhý som ešte jedla v posteli, lebo sa mi blbo vstávalo. A potom už sama všetko. Rehabilitáciu som absolvovala doma cca po troch mesiacoch od operácie. Po pol roku som bola v kúpeľoch. Od operácie prakticky lieky neberiem žiadne, pobolievajú ma kríže, ale to ma upozorňovali pred op. že to sa týmto nevyrieši, na to je iná operácia. Takže keď ma bolí, tak sa teším že ma bolí len to :o)) A inak tiež som mala L5-S1, hernia 13 mm.

karlos

henememe:
ja som bol s HEDI na L5/S1 operovaný v NZ v1/2007 a po cca 2,5 roku múžem povedať, že nelutujem. Po OP sa mi okamžite ulavilo, lieky som prestal brať 4 dni po OP. Treba velmi zodpovedne po operácii pristupovať k rehabilitácii. Ja som chodil na reha takmer 2 mesiace do nemocnice a opatilo sa. Dodnes nelutujem, že som sa dal operovať.Svoju genézu som už tu dávnejšie opísal,ale sledujem pravidelne diskusiu a občas sa zapojím. Dievčatá, držím vám palce!

makaronka123

Žienky,
a mali ste pred operáciou bolesti priamo v chrbtici? Mnohé píšete, že hneď po operácii ste pocítili zlepšenie. V čom konkrétne? V bolesti v chrbtici alebo len nohy?

henemene

1luba
ďakujem hneď mi je lepšie a teraz sa ako cítiš už je všetko v poriadku? niektorí mi hovoria, že keď mi budú operovať jednu po čase pôjdu ďalšie

1luba

henemene, ja tiež neviem z čoho to mám, ja som sa s touto diagnózou trápila prakticky od narodenia mojej staršej dcéry (teraz má 19). Ale vždy to nejak časom prešlo. Posledné roky to už bolo na nevydržanie a operovaná som bola v júli minulého roku. Keby som bola vedela ako mi to pomôže, už dávno by som sa bola dala operovať. Ja som zlepšenie pocítila hneď, ako som sa po narkoze prebrala.

henemene

ešte by som sa chcela spýtať, že či každý po operácii platničiek ide do nejakého invalidného alebo iba tí ktorý majú nejaké následky asi sa pýtam nejakú hlúposť