Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
bosulka:
tento nazor ma inac aj ja, ani mne nik s tymi rukami nic nechce robit, az na zaklade mojej kontroly v NR, kde mi dali opatovnu MR C aj L.
inac som len pocuvala, ze som mlada, musim byt OK. tak to mas tak...
trinity...bolesti mávam len v krížoch, noha je v poriadku. Snažím sa byť bez liekov, nie sú bolesti až také aby som musela užiť lieky. S nohami mám jediný problém a to pri cvičení, z predoperačného ničnerobenia a asi je to aj tým, že som nikdy predtým necvičila, mám skrátené svaly na lýtkach a po cvičení ma pobolievajú lýtka. Ale to chce čas.
Triniti13:
Po kúpeloch som bol ešte asi 3 mesiace doma,to som absolvoval ešte nejaké vyšetrenia, samozrejme som pravidelne cvičil.Do roboty som sa pýtal až keď som cítil, že by to už mohlo byť po fyzickej stránke ako-tak dobré.Teraz po viac ako 2,5 roku po OP mi najviac robí problém dlhšie sedenie, aj pri šoférovaní.Cítim kríže,ale najviac si to odniesla pravá noha,v chodidle mám akoby permanentný kŕč,pri väčšej námahe aj v lýtkovom svale a zadnej časti stehenného svalu.
Neurológ mi povedal, že sa vplyvom dlhodobého útlaku nervového koreňa už nepodarilo obnoviť nervy.To sú vraj dôsledky odkladania OP.Nuž čo ja viem? To mi mal povedať na začiatku, nie až ,,po funuse".Veď som aj zmenil všetkých lekárov, od obvodného až po neurológa.Ale ako sledujem, všeobecne panuje názor, že lekári sú skúpy na slová. Česť výnimkám. Tiež máš také skúsenosti?
Ruky ma po OP neboleli, ale pri kratšom sedení som cítim bolesť medzi pravou lopatkou a chrbticou. Aj teraz, ale cvičením sa to trochu upravilo.Snažím sa stým žiť, chémiu odmietam, iba v nakrajnejšom prípade.Stavil som na fyzioterapiu. Ty berieš niečo?
mrska:
u mna to bolo najskor tak, ze ma strasne boleli niekolko mesiacov krize. na tie ma akoze liecili. potom akoby sa uvolnili a z vecera do rana mi to udrelo do nohy a to bola este vacsia katastrofa, neskutocne krce. takze priebeh podobny...
Leja mala predsalen iny zasah, takze nedivim sa ze si da ibalgin ale ja som bez liekov, poslednykrat som si dala asi 2-3 den po operacii, odvtedy nic neberiem a ani nechcem, hoci citm tu nohu aj krize, ale da sa to prezit. spim v poriadku len rano ma ruky bolia. ozaj som vam pisala ze idem na MR krcnej? :)
Leja:
to ako som ti pisala, bolesti postupne odidu a ustalia sa a krize tie vraj boliet budu a hl pri zmene, hoci ja citim aj nohu.
1luba:
ty mas este nejake bolesti? krivas? ako sa ti to zlepsilo?
leja,ono to neostane len pri jednom.ale uz tu mam aj ja prvu skusenost.ten tramal,vcera mi bolo celkom dobre,tak reku vydrzim,a ono ti mi zacalo hucat v hlave,usiach,taka som bola ako opita.cosi na tej zavislosti asi bude.ale rano som sa zobudila v otrasnych bolestiach ani ranajky som si nevladala urobit,ledva som prepletala nohami,tak som si zasa dala.skuste to baby,aj chlapi vydrzat radsej s tymi slabsimi liekmi,aj ked sa to niekedy neda.ahojky.
Mňa bolela pred operáciou hlavne noha. Kríže, tie som mala skor stuhnuté...
Po operácii bolesti síce trochu zostali, ale fakt sa to nedá porovnať. Lieky v podstate už neberiem - len niekedy večer 1-2 Ibalginy. Platíčko s 24 ks mi vydržalo cez mesiac, a to som vačšiu časť spotrebovala na migrénu (ďalšia moja "radosť").
leja a triniti!ako ste boli na tom pred operaciou,ktora bolest prevladala-krize alebo noha?u mna to je noha.napriklad mne sa niekedy ulavi ked sa zviniem do klbka,alebo lahnem na fitloptu.krize ma zacnu bolit v sede,a pri stati.A vas ako?pisete ze mate po operacii bolesti,su to take ze da sa aj bez liekov?caute.
trinity,aby toho nebolo malo tak ma vcera zacalo boliet aj ucho,no a teraz rad :),uz nechodim,nejem,do usi si asi dam stuple a na oci klapky pre istotu.ale dnes je to uz lepsie,ani nemam dnes take bolesti....aj som si prefarbila vlasy:)))))ahojky.
Leja:
k tym bolestiam. aj ja ich mam. lekar mi teraz na kontrole povedal,ze je to normalne, ten stav do doby zlepsenia moze trvat rok- roka pol.potom sa to niekde zastavi a ostane. takze myslim, ze je to normalny priebeh a nezabudaj, ze to mas este cerstve.
mrska:
ty uz chod do nemocnice a nejedz tolko :)