Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
mrska
krize zvladnes, dolezite je, aby si mohla chodit. ja ked citam co pises a predstavim si seba, ake to bolo, je mi z toho zle aj teraz a boli ma to s tebou. brr :) neboj, uz to mas len za par. spievaj:)
janula86
skus ho porosit este MR a vybav si konzultacie, popripade opytaj sa aj dalsich lekarov na nazor.
lekari radi liecia konzervativnym sposobom, kym sa da...a pacient trpi, dni utekaju...
keby som mala tu skusenost co dnes mam, urcite by som to takto riesila.
1luba:
pokial si OK, tak asi fungiuje aj takato metoda. vidis, kazdy lekar, iny nazor...
ten CID ti v pohode kazdy rok odsuhlasia? aj v tomto som uz citala rozne nazory...
Karlos:
este ma zaujima,do kupelov si siel po 4. mesiaci od operacie, lekar ta nechal doma este na PN ked si sa vratil, alebo si siel do prace uz na vlastnu ziadost?
Karlos:
dakujem za nazor, potvrdil si mi len to, co som si myslela, ze by to takto malo byt a takto by to mohlo fungovat.
kedze to vsetko dodrziavas a tiez mas aj sedavu pracu, mas teraz este nejake bolesti? resp. coho si sa uplne nezbavil?
bola som na kontrole po operacii, tam mi bolo povedane, ze krize pravdepodobne neprestanu boliet, a je mozna citelnost hlavne pri zmenach pocasia. co sa tyka nohy, tie "mensie bolesti" by mohli pretrvavat rok - rok a pol, kym sa to na nejakom bode ustali.
neboleli ta po operacii ruky?teda prsty na rukach a ramena?
Leja:
za tu otazku mozem ja, ale nemala s tebou vobec ziaden suvis. mna prekvapila skor neurologicka, ked som jej ju dala, kedy chodia pacienti po takejto operacii do prace. odpovedala, ze niekto po mesiaci, niekto po dvoch. toto ma trocha zarazilo, lebo ja osobne si to v takom cerstvom stave neviem ani predstavit, preto som sa na to aj karlosa pytala, aky ma na to nazor. ja mam 4 mesiace po a neviem si vobec velmi dobre predstavit ist do prace, lebo tie krize citim a dost. takze z mojej strany slo skor o informaciu, ci je to realne a ci to nemoze sposobit dalsi navrat do nemocnice.
Leja:
napísal som svoju reakciu na konkrétnu otázku,a nemal som to v úmysle paušalizovať.Koniec koncov ani otázka tak určite nebola myslená.Ja som si to tiež odskúšal na vlastnej koži, mám tiež školopovinné deti a takmer ročná PN urobila ,,dieru" v rozpočte a škrty v plánoch.Ale realita nepustí, systém Matrixu ženie ľudí do práce,aj nedoliečené a prechodené nádchy nám v neskoršom veku predložia svoj účet. To nie je o tom, že by bolo fajn zostať doma pol roka a rehabilitovať, to by mala byť úloha lekárov a zdravotníctva nepustiť človeka skor do aktívneho procesu, kým nie je dostatočne fyzicky sposobilý.Samozrejme to predpokladá trochu velkorysejší systém hmotného zabezpečenia pacienta.Štatistiky o recidívach našej diagnózy nie sú bohvieako optimistické, aj preto sledujem toto fórum, niečo sa dozviem, v niečom možem snáď poradiť.Ak som sa Ťa dotkol, tak prepáč.
ahojte, uz asi 6 mesiacov trpim bolestami a trpnutim koncatin, chodim k neurologovi a na rehabilitacie, ale bolesti neustupuju.. na ct mi bol zisteny nalez - dorzalna cirkularna protruzia.. moj neurolog mi stale dava len lieky proti bolesti.. da sa s tym nieco spravit? na bolesti sa budim uz aj v noci.. co by mi pomohlo?
trinity... odpovedám ti na otázky: ja neviem ako je to inde, ale ja som nebola naozaj na PN ani deň. Keď ma lekár chcel vypísať, ja som sa nedala, lebo tak či tak som doma a s PN by som mala len starosti zanášať papiere, aj tak nárok na nemocenskú nemám...a proti mojej vôli ma nikto nevypíše :o) Bolesti mávam, ale bolia ma len kríže. Keď som bola na operácii, na izbe bola so mnou pani po operácii krížovej platničky a druhá pani po operácii hrudnej. Vyslovene som sa pýtala lekára, či môžem sedieť, lebo som sa predtým tu dočítala všeličo. Bolo mi doslova povedané, že môžem, síce nie presedieť celý deň, a mám sedieť spevnená, opretá o niečo. Toho som sa aj držala a som na tom dobre.
dadula123...ja som pred operáciou mala opiátové náplasti a tiež mi bolo zle z nich, lekár mi povedal že môžem prestrihnúť a nalepiť si polovičku.