Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte vsetky.henemene,tak si predstav ze aj ja sa mam lepsie nemam az take bolesti,ale to chodenie je stale na figu.jasne ze uz balim,tie moje knihy,casopisy,kopu kozmetiky,muz sa ma pyta ci idem na kozmetiku.neviem ci ma nepovezie kamion:)))),modlitebnu knizku,svate pismo,zehlicku na vlasy,kremy na vsetko,lieky od vsetkeho.....no sranda.som rada ze ste ma podporili,moc vam dakujem.
ahoj mrska, tak čo už balíš ja si už robím kôpku a som na tom s tou psychikou dosť biedne už týždeň chodím na wc ako malý šakal. tie predoperačné stály zato konečne to mám z krku. už vo štvrtok nastupujem a v piatok je ten deň s veľkým D najlepšie na tom je že sa cítim dobre tuším aj trinity to tak mala, že pred operaciou sa cítila dobre. túto noc sa mi dokonca aj o tom snívalo také bludy uvidíme ako to naozaj bude,strašne závidím ktorý už majú potom nech je už aspoň sobota.
mrska...nič v zlom, a nechcem všetkých chlapov hádzať do jedného vreca, ale ja by som chlapovi neverila:o)) ktorý neumiera keď je trošku chorý?? Možno ho niečo pichlo a už nebol ochotný chodiť po svojich!! Ale vážne. U každého je to individuálne. Lekári ťa zbytočne operovať nebudú. Ak je pochybnosť o operácii, tak ťa pošlú domov a hotovo. TO je môj názor.
pre mrska
Ahoj, ja som sem volakedy pisala ked som bola po operacii, teraz je to uz 1,5 roka, operovali ma v NZ, a mozem ti povedat, ze nelutuj ako si sa rozhodla, ja som tiez vahala, doma som mala ani nie 2 rocne dieta, ku koncu som sa uz len plazila a zila na Tramale a Zaldiare. Od operacii som nevzala ani jednu tabletku na bolest. Nemozem povedat ze uz ma chrbat neboli,ale su to take bolesti ktore hravo zvladnem. A este k tomu odkladaniu, mala som pricvaknuty nerv ktory sa mi uz nikdy neobnovil na 100 percent. Drzim palce, a mysli pozitivne.
mrska:
nestresuj. ja som to velmi nepochopila, ale tak ako ema pisala. jedna pani povedala. ten pan mohol mat uplne inu dg a iny zdravot. stav.
ty sa teraz ukludni, a mysli na to, ze chces, aby sa ti zdrav. stav zlepsil a na to potrebujes hlavne dobru psychiku.svagor vobec netusi, ake mas ty bolesti. chcela by som vediet, ci by spekuloval v takom pripade on.
nebudu ta operovat zaciatocnici, ale lekari, kt. to robia denne. ak by to s tebou bolo katastrofalne, uz ti to povedia a uz si davno pod nozami. po operacii hned behat nebudes, ten nerv mas dlho cvaknuty,musi sa zregenerovat, ale cvic a ono sa to upravi a hlavne prestanu bolesti. o to ide ze? :)
ked to mas ten termin?
ahoj ema.no prave tak som to napisala ako to povedal,ze to ma asi aj taku vahu.ale vies,cloveka zacne trocha ten cervicek nespokojnosti hryzkat.vies ako sa to hovori co keby...ja ked nieco taketo preberam tak najradsej s tym co to zazil,ako pises,a nie cez dvadsiateho cloveka.dik za povzbudenie.a ostatne dievcata kde ste?ak ste teraz po operacii ako tie patnastky,ako pisala kedysi trinity,tak si to viem domysliet....:))))ahojky.
ahojte.tak momentalne moja depka dosahuje najvyssi bod.svagor mi hovoril,a teraz to sledujte:jeden znamy mu povedal ze bol v nemocnici,tiez s platnickami,a tam bol jeden tiez znamy a ten bol po operacii,a uz bol na vozicku!ze on uz mal iba podpisat papiere,to zasa ten co tam lezal na infuzkach,a boli by ho operovali.len zaujimave ze u nas v okrese sa to neoperuje! a ake papiere to mal podpisovat,ked na operacie od nas ta prevazaju do Ziliny.ale ze mu to po troch mes. preslo a je fit.ze on by nesiel.neviem mozno mam malo informacii,ale este som nepocula ze by niekto az takto ochrnul.a potom ma dalsieho znameho a ten bol na operacii platnicky,neviem co mu robili,ale vraj za TYZDEN bol ok.baby,to prehanaju,alebo co?no keby som tu nemala vas,tak mna picne.prosim vas,napiste nieco povzbudzujuce.ahpojte.
triniti ahoj.tak som tam bola,a hovoril ze:ked budete po operacii,niekto vam pojde pre papiere na Socialnu poistovnu,lekar vam to prednostne vypise,poslete to k nam a my vas prednostne zavolame na schvalenie dochodku.ze aj ked budem po operacii musim to trocha vydrzat,vraj dochodok tam je isty.ze uz netreba nic predlzovat.bol taky velmi mily.tak a mne sa to krati dievcata,zacinam pocitovat uzkost.hlavne preto lebo sa mi akoby stratil zmysel,co budem potom robit.mozno ste boli tiez na tom tak.ale mate stastie tie ktore mate taku pracu co nieje tazka,alebo z domu.myslim ze budem musiet trocha zapracovat na svojej psychike.majte sa fajn.
mucike:
uz by si to mala mat za sebou, dufam, ze to nebolo take katastrofalne :)
mrska:
tak ako si dopadla?