Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
trinity ja idem zajtra na posudkovu prave kvoli tomuto,aby mi povedali co mam dalej robit a na co mam narok.doktor mi dokonca hovoril ze v takychto pripadoch sa da aj predlzit PN,na viac ako rok.ale zajtra budem mudrejsia.
ahojte.tak uz mam vsetko vybavene,som zdrava ako ryba,len na pohlad to nevypada.ale dohodla som sa ze v piatok 16.10 sa pojdem prihlasit,a do nemocnice pojdem az v nedelu.operovat ma budu v pondelok.tak sa majte krasne.
1luba:
tak dufam, ze ani mne nic nenajdu..ja som 4. mesiac po.
mrska:
jedna vec je mat na to narok, a druha, ze ja som na PN od maja, kedy som sla na operaciu, aj ked zacala som s tym od 4.10.08. takze nemam rok PN, lebo som sa nechcela dat vypisat kvoli robote a tym padom neviem, ci na to vobec narok mam, alebo ci musim byt PN ten rok. neviem to nikde zistit.
este som zabudla cvicili ste pred operaciou?mam dojem ze ty si triniti pisala ze ano.doma alebo na rehabke?ja trochu cvicim doma aby som nemala ochabnute svalstvo,ale ja som cvicila pilates uz 5 rokov,behala a byciklovala.ale je to citit ze som skysla :)))).dufam ze budem OK.ahojky.
ahojte.trinity,ty mas narok na CID polovicny,tak si to vybavuj,vraj to je z tejto diagnozy automaticke,ja uz marodujem 1 rok,tak si to uz idem vybavovat.
Triniti, s tymi rukami je to zaujímavé. Mňa ruky nebolia, len mi sa v noci občas zobudím, že mi stŕpli prsty na pravej ruky, od zápästia. Bola som na RTG, krčná je vraj v poriadku, sú tam nejaké drobné výrastky a tie spôsobujú pocit stuhnutia. Aj ma dosť často pobolieva hlava, čo som pripisovala krčnej chr. Ale platničky sú našťastie v poriadku.A v kúpeľoch som bola v Sklených Tepliciach, 4 týždne. Ty si koľko po operácii?
1luba:
znova zistujem, ze sa to zhoduje aj s tebou, co sa tyka pooperac. stavu. ja som zvedava, ako dopadnem ja.
sedi mi to aj s tym, co rozpraval moj operater teraz na kontrole.
s krcnou nemas problem? kde si bola na lieceni?
Karlos:
ja som sa este do prace nepytala, tiez citim este krize aj nohu, no ako som pisala bosulke, zacali ma pobolievat tie moje ruky. tie zatial ignoruju. takze znova musim na neurologiu, aby mi dali na zaklade kontroly papier na MR.
ja som uz z lekarov jelen. kazdy inac...
mam ist na kontrolu este raz, ale zase vseobecna mi povedala, ze to uz budem v praci, preto som prekvapena a nerozumiem, kedy vlastne do prace clovek ma ist, ked sa na to neciti. ja mam 4 mes po.
neurolog mal asi pravdu, to iste som pocula aj ja od operatera, takze asi je to pravda. svojim sposobom to ma aj logiku, len smola je, ze najskor musis prejst konzervativnou liecbou a az potom s tebou nieco robia. preto su podla mna tie priznaky podobne skoro u kazdeho.
lekarov sa musis pytat, inac sa toho asi vela nedozvies..moja skusenost je aj mat niekolko nazorov a potom si neviem vybrat.
ja tiez staviam na fyzioterapiu, tam som zacala pred operaciou a pokracujem.s liekmi to riesim podobne ako ty. radsej vydrzim, kedze to uz nie je take tragicke ako pred operaciou.
siel si aj na CID?lebo aj z toho mam chaos..