Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahoj, som tu nová a ako čítam, asi patrím medzi Vás.. čakám na MR, som doma PN už 2týždne, moje obťiaže sú však už od polovice Júna, beriem odvtedy lieky, obstreky infúzie.. stav sa mi však zhoršuje, predbežná dg. hernia L5/S1, pre bolesť nespím, ťažko sa mi chodí, noha ako " cudzia", pálivá bolesť od zadku až do päty. Chcem len vedieť, či stačí konzervatívna liečba alebo sa mám pripraviť psychicky aj na operáciu, som dosť z toho v rozpakoch a ako čítam, veľa z Vás tu malo aj horšie príznaky.. či to chce naozaj len pokoj, čas? ďakujem
Boli ste niekto na operacii v BB?Su tam dobri odbornici?Zatial som len objednana na konzultaciu,ale operacia ma asi neminie :(
Tak Mrska a Anies by to už mali mať za sebou - a konečne bude po nervozite:-) Verím, že sa vrátia z nemocnice v dobrej nálade a v oveľa lepšom stave než pred operáciou! Kedy má termín Henemene?
ahojte baby.tak vcera som sa tam bola prihlasit,aj ma prijal lekar,a zajtra tam mam byt do 14:00.ledva to tu pisem,akosi ma trasie,bojim sa ze este do operacie ochoriem,lebo ma vcera ked som presla po chladnom vzduchu skrabalo v hrdle,ale ma neboli,bojim sa ze mi to zasa odlozia.mne sa staci nadychat studeneho vzduchu a skrabe ma,ale nidy neochoriem,mam take citlive hrdlo.niekde som citala ze anesteziolog este pozera aj do hrdla ci nieje zapalene.teraz som vychystala deti na svadbu...no des...dcera ma 16 a chalan 13,tak si to viete predstavit,vsetko bolo na prd,muz sa s nimi vadil,ja som robila dcere uces,ta tam stala znechutene...no nervy.ale nakoniec sme sa tomu zasmiali.tak sa este zajtra ozvem.ahoj.
Mrska
Mne sa ten stav tak nejak divne vyvijal. Vyrazne zhorsenie bolo posledne 2 roky Hlavne v zime a na jar. Mala som bolesti v krizoch a citila som drazdenie nervu do lavej nohy. Potom som zacala mat taku horucu bolest v kotniku smerom ku kolenu Ked bolo vonku chladnejsie tak mi to asi v chrbte opuchlo alebo co a nemohla som sa ani pohnut Doslova milimetrovymi krokmi som sa dosla do lekara. Ozonoterapia pomohla na 1 mesiac A potom znova opuch/zapal a dookola V aprili ma na PRT doniesli skoro na rukacha To sa mi asi vtedy ta platnicka vyliala viac Ale od vtedy ta horuca bolest presla, zacala som cvicit a presli aj bolesti v krizoch Len rano alebo ked sa zle zohnem tak citim trochu horucavu v kotniku. Ala mozem sa ohnut a v podstate nemam ziadne bolesti Preto mam tie pochybnosti o op No chceli by sme mat druhe dieta a s takym nalezom mi to neodporucaju Po operacii by to vraj slo ale az po dvoch rokoch
aries:
to ze sa stav "akoze" zlepsuje nech ta neznepokojuje. ja som mala podobne pocity a realita bola ina. moze to znamenat prave opak, ze nieco nie je OK. bud rada, ze to mas pred sebou a tes sa ze to uz budes mat aj za sebou :)
henemene:
neviem, ci som ta este stihla, ale teplaky si kludne nechaj doma :) tam ides oddychovat, nie chodit na aerobik:)
tak sa drz, a zachovaj klud. uvidis, ze to bude v pohodke.
mrska:
ty sa chces aj malovat? :) to som zvedava, kedy to prvykrat urobis aj s tou zehlickou. moj nazor je, ze ti to bude uplne jedno :)potom mi daj vediet, kolkokrat si to behom toho tyzdna stihla :)
aries:
ty bud tiez v klude. sama vidis, ze my co uz mame po, sme pozitivne naladene. vsetko prejde a bude lepsie. zober si krizovky, aspon nebudes na to mysliet.
vobec neries, co hovoria ini. aj ja som pocula aj pocujem rozne nazory, ale vobec s nimi nesuhlasim, nakolko moja skusenost je ina.
Leja:
ty si ina frajerka :) dufam ze sa uz chystas umyvat okna ako bosulka :)
makaronka:
bola si v tej NR?
anies,ty este chodis do prace?tak to si dobra.ja ledva prepletam nohami.tebe to neudrelo do noh?ja ani nikam nemozem ist.mam uz aj palicku.ahoj.
ahojte vsetky,ano mate pravdu,v hlave mam mravenisko,fujky.a este sa mi vyhodila taka hnusna vyrazka medzi ocami,no des...:))))ahojky.
Mrska
u nas na neurologii na poliklinike Ruzomberok velmi vychvaluju Vraj si davaju na praci zalezat
Tak drzim prsty
Mna budu robit asi 20.10. lebo 19.10. mam prijem
Henemene
Myslim na teba
Ja som navonok este pokojna, chodim do prace do poslednej chvile Ale podvedomie mi pracuje na plne obratky
A ta moja predstavivost !!
Len nechapem preco sa mi stav od aprila zlepsuje a nalez zhorsuje :((