Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
ahojte dievcata.ano mucike na vychadzky mas narok tak ako pises.ja momentalne vybavujem dochodok.je to smutne ale je to tak.
baby ja som bola na PRT pod CT v auguste a vobec mi to nezabralo , dokonca operater mi hovorli ze mi este pohorsili , pretoze ked ma mal otvorenu (8.10.) tak tie nervy boli roztrapkane - zevraj od ihly z PRT - 3x sa mi nevedela trafit ...neviem co je na tom pravdy
mne tiez len oskrabali tych 9mm , bolesti nemam vobec , len taky tlak v krizoch ale kazdy den je to lepsie , len mne zas ochrnula ta prava noha po operacii - mrtvi členok totalne , a to som pred operaciou mala problem od krizov po lytko , nikdy neboleli clenok a prsty a tie dopadly najhorsie ...citim zlepsenie ale ide to pomaly..
ked sedim pri strave tak ma nic neboli , ale ze aj tak to nemam prehanat ..
baby ako sadnut do auta aby som sa nepredklonila ???sak to je nemozne ...
baby narok na vychazdky pocas PN je 2 hod. rano a 2. hod. poobede ? aj si mozem vybrat tie hodiny ? alebo mi to urci lekar ?
Bosulka
Co sa tyka ozoniterapie tie narozy lekarov sa skutocne roznia, asi podla toho aku mali ich pacienti skusenost
Ja som ozon podstupila, injekcie do chrbta na ambulancii 2 krat aj PRT pod CT 2 krat. Z vlastnej skusenosti viem, ze ak je nalez mensich rozmerov ozon zabera. Utlmi bolest aj opuch no treba dodrziavat kludny rezim aspon 2 tyzdne. Skoro ako po operacii. Po prvej davke som to nevedela a rychlo sa mi problemy vratili. Najucinnejsi je PRT no ked sa netrafi ku nervu, smola. Ucinok by mal byt taky ze ti tu vyliatu platnicku casom trocha stiahne. Nefunguje to tak ze je clovek po tyzdni - dvoch fit. Ak to nepomoze tak uz len op. Co bol aj moj pripad. Po PRT som bolesti nemala ale nalez ostal nezmeneny aj po pol roku. V podstate sa stalo to, ze ozon oklamal organizmus ale neodstranil nalez lebo bol velky.
A ma aj vedlajsie ucinky tak ako vsetko: vypadalo mi mnozstvo vlasov, posuva sa mi menstruacia a pri zmene pocasia citim kazdu ihlu ktora mi kedy bola pichnuta do chrbta.
Zalezi uz len od toho ako to vyargumentuje tvoj lekara podla toho sa rozhodnes. Ja som chcela vyskusat pred op vsetko co sa dalo aby som potom nemala vycitky.
Tak zatial pa :))
anies
ja som bola operovaná 25.6. na kontrolu ma objednali presne po troch mesiacoch, dnes som bola už druhýkrát a začínam byť sklamaná z celých NZ, zakaždým tam bol iný lekár, ten čo bol minule, chcel odomňa kontrolné EMG ruky, dnes tam bol iný, toho to nezaujímalo, vraj som tam kvôli krížom, ten prvý lekár keď som sa ho pýtala na ozonoterapiu, tak ju hneď zamietol, dnes mi ju zasa vrelo odporučil, idem znova na MR, tentokrát hrudnej chrbtice,našťastie som si to vybavila v jeden deň aj s kontrolou,MR mám o 8,00 hod. a kontrolu o 11,00, takže výsledky dovtedy budú mať hore,
po roku som akoby na začiatku, teraz sa bude zasa pár mesiacov zisťovať prečo ma bolí chrbát
len neviem, čo mám povedať v práci
...sorry odoslalo sa skor:))
ze tak skoro zazraky cakat nemozem
Asi to chce cas
Mam taku prakticku otazku, mozeme klacat a cupiet dlhsie?
ahoj Mrska
v NZ sme mali zienku ktorej vkladali srubky a zeliezka a tiez sa stazovala ze jej to tam praska a hrka, vraj to tak ma byt.
Mne robili len MIKRO , orezali, ale lavu nohu, do ktorej to vyrazalo, mam tiez taku divnu akoby sa nevedela nastartovat Po cviceni ma to viac boli ale potom ustupi. Lekar mi vravel, ze t
ahoj Mrska
v NZ sme mali zienku ktorej vkladali srubky a zeliezka a tiez sa stazovala ze jej to tam praska a hrka, vraj to tak ma byt.
Mne robili len MIKRO , orezali, ale lavu nohu, do ktorej to vyrazalo, mam tiez taku divnu akoby sa nevedela nastartovat Po cviceni ma to viac boli ale potom ustupi. Lekar mi vravel, ze t
ahoj Mrska
a este otazka:je to mozne ze este bolesti tej nohy mam?som 11 dni po.hlavne ked pocvicim a ked ju zatazujem,lebo pred operaciou som ju setrila...ahojte.som rada ze sme uz tu vsetky co sme cakali....ahojte.
ozaj prve dni mi to tam hrkalo,ja ze odpadnem.ale lekar povedal ze sa to usadza na svoje miesto.