Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

triniti13

karlos
myslim ze tvoja odpoved je spravna, ja som mala problem s kanalom. nikde v sprave som sa nedocitala o ziadnych mm, ale operacia bola nutna prave kvoli tlakom na miechu.

henemene
ty si nebola len nedavno operovana? info o CID ti poskytne vs. lekar, u neho nemas komisie?

MRSKA
tak ti gratulukem ze to mas konecne za sebou :) vsak je hned lepsie ? :)

inac tie bolesti koncatin, neplaste sa, rekonvalesc. moze trvat kludne rok - rok a pol, potom sa to niekde zastavi.
aj ten kotnik by mohol prejst,aj ja som mala tento problem. teraz vela relaxujte a cvicte. ja stale chodim na tu akupunkturu okrem ineho teda. kontrolu som mala 3 mesiace po OP, na dalsiu idem bud. rok.

makaronka123

mucike
neorologovia to konzultovali s neurochirurgom bezo mňa. Mňa osobná návšteva neurochirurga čaká až 4.12. Ale neviem ako to do vtedy vydržím.

anies

Ahojte
Operovat ci neoperovat? S tym som bojovala 6 rokov. Bola som na konzultaciach v Košiciach, Prahe, NZ. Vsade mi odporucali operaciu (hernia 6mm a trpnutie LDK). No stale som vahala a pytala sa mnozstva ludi ktori sa dali operovat a aj tých co sa nedali. A dospela som k tomu nazoru, ze ak mate nalez a robi vam problemy, zhorsuje postupne zdravotny stav a ked ste vyskusali cvicenia, obstreky infuzky a ozony, potom uz netreba cakat na zazrak a dat to operovat. Ten nalez vam sam od seba nezmizne,prave naopak ak je tam neustale drazdenie nervu ten postupne odumiera a jeho poskodenie moze byt uz aj po operacii trvale. Okrem ineho clovek starne a casom pribudaju ine choroby ktore mozu vo vyssom veku sposobovat problemy pri operaciach.
Samozrejme, nie som nadsena ze som musela ist na operaciu, to asi nikto kto to podstupil, ale ak viete ze sa op v buducnosti nevyhnete naco cakat?

mucike

makaronka123

to ma mrzi ze to mas take vazne ...kolko si uz obehala klinik neurochir. ? ani nove zamky ta nechcu ?
a skusala si cez poistovnu zistovat liecbu v zahranici , lebo ak ta nechcu operovat na slovensku a niekde v zahranici by to skusili tak by ti to mozno preplatili ...v cechach v Motole su zevraj dobry - maju tam spinalnu kliniku ...

mucike

makaronka123

to ma mrzi ze to mas take vazne ...kolko si uz obehala klinik neurochir. ? ani nove zamky ta nechcu ?
a skusala si cez poistovnu zistovat liecbu v zahranici , lebo ak ta nechcu operovat na slovensku a niekde v zahranici by to skusili tak by ti to mozno preplatili ...v cechach v Motole su zevraj dobry - maju tam spinalnu kliniku ...

karlos

Makaronka 123 do diskusie k vysunutiu platničky:
Mne to môj operatér /primár ortopédie/vysvetlil asi tak, že nie je rozhodujúca veľkosť vysunutia platničky, ale rozhodujúca je šírka spinálneho kanálu chrbtice.Tá je daná stavbou kostry a kostí,teda je u každého iná.Niekomu spôsobuje obrovské bolesti 3-4 mmm vysunutie platničky,iný aj pri 10 mm nemá väčšie problémy.Faktom ale pri vačšom objeme vytlačenej herniovanej hmoty je, že chrbtica začína mať problémy, pretože sa zmenší objem hmoty medzistavcovej platničky.

mrska

ahojte dievcata.k tomu invalidnemu:jasne ze na to mas narok,ale papiere musis mat vybavene,aj si ta zavolaju na posudenie.a este k tej hernii.ja som mala 2 a iba 4mm,a sposobovalo mi to obrovske problemy,ale to bolo mozno aj tym ze su roztrhnute,a chrbtica mi upadla,a mala som zmeny aj na fasetach.tak sa preto rozhodli pre stabilizaciu chrbtice srobami.ale u kazdeho je to individualne,niekto mozno ani nevie ze ma herniu....a potom je rozdiel kam sa ta hernia vysunie,a ci drazdi nervy.mna uplne opustili nohy,chodila som uz o palicke alebo vobec nikam.teraz tie nohy citim silnejsie.a dufam ze to bude len a len lepsie.ahojte a vela sil.

makaronka123

Tušila som, že dĺžka hernie nie je až taká dôležitá. S bolestami a problémami sa borím už 11 mesiacov, z toho 10 som v nemocnici. Vyskúšala som už všetko a nález sa zhoršuje. Celkovo mám od Th6 až po Th12, štyri herniu disku, ostatné sú degeneratívne zmeny a diskopathie. Operáciu zatial nikto robit nechce, ale to preto, že mám autoimunitné ochornie a to je vraj kontraindikácia. Okrem toho sa liečim na nádor obličky a tak toto odsúvajú. Opätovne som v nemocnici, hernia medzi lopatkami mi tlačí na miechu, denne niekoľkokrát odpadávam, bolesti sú nonstop, nesedím od decebra, chôdza max. 30 min. ale potom vždy odpadnem. Preto som od začiatku októbra zas v nemocnici. Ja neeviem ako to mám už vydržať, tie bolesti sú hrozné. To mám prejsť všetkých neurochirurgov na Slovensku? Uf...