Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
makaronka123
dlzka hernie asi nie je dolezita , ale to ake problemy a bolesti sposobuje..
ja som mala od maja 2008 9mm
pred operaciou som bola na konzultacii u 2 neurochirurgov - v Ružinove mi povedal ze co tam chcem , ze s takym nalezom tam chodia aj ludia co behaju maraton a podobne blaboly ....a na antolskej kde ma nakoniec aj operovali sa somnou ani nebavil rovno sme dohodli termin operacie - zevraj extremny nalez.
drzim palce aby si trafila na super neurochiruga co ti pomoze .
Ahoj Dana,
ja som ho tiež nevedela zohnať, nakoniec som mu napísala mailom (majú ho na stránke) - dala som mu do mailu komplet výsledky vyšetrení a on mi asi po týždni sám napísal, aby som sa ozvala a dal mi číslo na jeho mobil (bohužiaľ už ho nemám odložené).
Prípadne si u sestričiek zisti kedy má nočnú a vtedy sa dá tiež zohnať.
Ahojte
chcem vas poprosit ci niekto nevie ako sa dostat na ozonoterapiu k primarovi Vyletelkovi do Žiliny. Ja sa mu snažím už tretí mesiac dovolať a nedarí sa mi ho zastihnúť. Je stále taký rozlietaný. Ja mám hrozné bolesti a už mi je do plaču. A nechcem ísť k nikomu inému len k tomu lekárovi. Prosím Vás pomôžte mi. ďakujem Dada
Ahoj
s tým vysunutím platničky je to asi rozdielne, ja mám 7 mm vraj s tým s tým môžem žiť a pozeral na mňa, že čo tam akože hľadám, mala som jednoducho smolu, že v deň kontroly svietilo slnko a mňa nič nebolelo, zato dnes ....
9mm začína byť vraj už kritických,ale to som len čítala
sto lekárov, sto názorov, ja som bola u dvoch a k tretiemu nemám odvahu ísť
ahojte, v poslednej dobe sa tu rozoberajú hlavne operácie. Ja som sa tomu našťastie vyhla. Pomohla mi hlavne ozonoterapia (3x) a každodenné cvičenie.
Cviky som spísala na svojej stránke, ak niekomu pomôžu, budem rada.
Dúfam, že som cviky popísala zrozumiteľne.
dakujem za informacie, tak sa mozem do toho pustit teraz mam tolko casu tak ked mi ho schvalia tak budem 28 rocna ciastocna invalidna dochodkyna keby ma to koleno tak strasne nebolelo neviete co to moze byt budem musiet ist asi ortopedovi.
ahoj henemene.najskorej si musis zajst pre papier na Socialnu poistovnu,alebo niekto z rodiny,najlepsie manzel.tam ti da papier co vypise lekar,a papier kde bude napisane ake potrebujes k tomu papiere napr. kde si robila,materske,ukoncenie skol a ine.mne to tam podciarkla co mi treba.vacsinou uz mam doma,ale manzel mi este musi ist v pondelok po papiere z materskej.potom to vsetko odovzdas na Soc.poistovnu a cakas kym ta nezavolaju.neviem ako to dlho trva kym ta volaju.ale stym mas pravdu,vela ludi berie rozne davky,len s tym ze to vybavili......aj ja som si myslela ze je to hanba byt na dochodku v 34.ale mi uz nie sme ako predtym....nech sa hanbi ten kto podvadza.....ahojky.
Makaronka 123
Nemyslim ze velkost vyliatej platnicky urcuje operaciu Skor by som povedala ze to urcuju problemy, ktore sposobuje. Ja som mala v januari 6 mm a bolesti ukrutne. V septembri to uz bolo 13mm a bolesti ziadne, lebo ozon tu vyliatu cast posunul nizsie, kde to uz na nervy netlacilo. Podla neurologa a snimkov som uz nemala citit ani mocovy mechur a ja chodila ako modelka :))
A dakujem za radu :)