Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

henemene

ahoj anies
bola som na ortopedii lebo som tam mala lekara ktorý robí aj taketo zakroky ja nechodim neurologovi ale ortopedovi lebo neurologicka by ma liecila infuziami cely zivot. nezdalo sa mi ze som bola dlho ale som rada ze som uz doma ale ta moja postel mi neurobila v noci dobre. ja som tiez v pondelok pozerala ked bol prijem ci si neprisla ale boli tam same babky a dedkovci tak skoda ze sme sa nestretli. na ktorý den ta postavili po operacii mna na treti a potom som uz chodila ako srnka babky sa ma dokonca pýtali, ze kedy ma budu operovat a ja uz davno po. uz nikdy nebudem vahat nad takouto operaciou mala som vonku platnicku dva cm a mam peknu jazvicku, tak sa drz a cvic ake mas cviky ja brnensku zostavu co poviete baby staci to na cvicenie?
trinity, takze nemam sa obvinovat z toho ak budem nejako dlho marodovat? ak sa citim teraz dobre za dva mesiace to bude lepsie ale ako pises mam kaslat zatial na robotu bude to asi tak lepsie? ty robis z domu?

bosulka

trinity13

si si vedomá toho moja, že keď pôjdem na druhú operáciu, tak v marci sa do kúpeľov ešte nedostanem?

triniti13

Michajela

ja som bola v NR operovana na neurochirurgii, ak by si mala ist na konzultaciu,mas vyhodu, lebo tam mate super primara, ktory odisiel z NZ a patri k spicke.

Lukrecia:

leja je workoholik, ta sa do prace ponahla. srandujem :)
ja som PN od maja, teda vtedy ma aj operovali. dolezite je neponahlat sa, kazdy organizmus je iny a je na kazdom, ci to 100% dolieci, alebo to riskne. my sme to uz rozoberali s karlosom, ked si najdes clanok asi 3-4 tyzdne nazad. myslim, ze ja som mala jednoduchsiu operaciu ako leja, ale urcite by som po 3-4. mesiacoch osobne do prace nesla, hoci som pocula, ze su pacienti, kt. sli kvoli praci aj po dvoch mesiacoch. tym sa teraz netrap, dolezite je, ako dopadne "tvoja" operacia, ako sa budes citit. moj nazor je ze pacient by mal byt min 6-7 mesiacov PN. z vlastnej skusenosti, pritom ja robim doma tiez v lezacej polohe, ale ja by som si teda osobne este netrufla. predsa je to len napor na organizmus. s tym sa s lejou nezhodnem, hoci cvicim, chodim na rehabky...
kazdopadne, tvoj lekar ti poradi najlepsie. ja som napr sediet mohla po 2. mesiacoch tak po polhodine, leja bola operovana v CR, tam je to zase ine...ty sa budes zase riadit svojim lekarom...podla mojho nazoru, na PN po operacii budes podla toho ako ti stanovi tvoj lekar a samozrejme, aky bude tvoj zdrav. stav., ale ak budes pocuvat svojho lekara, po 3. mesiacoch neverim, ze ta do prace posle, uz len ked zratas pooperacny stav, rehabky,kontrola zvykne byt po 3. mesiacoch, kupele atd...to mas min 6. mesiacov.. myslim, ze toto je celkom realne...

anies

Ahojte
V NZ som do utorku (27.10.), dufam. A mam tu vlastny PC.

Chcem sa opytat co ste brali po operacii proti bolesti? Co vam najviac zaberalo?. Mam pocit, ze to moje telo je dost rozmaznane po injekciach a prida sa aj viac pohybu, takze sa zvacsia aj bolesti. Chcem sa predpripravit.:))

Henemene
Preco si bola na ortopedii ked ti operovali chrbticu? A tak dlho?

bosulka

anies

ja som bola u neho na konzultácii a myslela som že ma bude aj operovať, ale nakoniec ma op. profesor, operujú myslím len oni dvaja, tak až pôjdem na tú druhú viem, že je asi jedno kto to bude robiť, sú dobrí obaja dokedy si tam? ja idem v piatok na kontrolu som objednaná o 11,45
máš tam svoj PC?

henemene

ahojte
tak ja som už dnes prišla domov. som šťastná prešťasná, že všetko dobre dopadlo, cítim sa velmi dobre od kedy som sa prebrala z narkózy tak som nezobrala nič od bolesti, dakujem všetkým za podporu.
anies ja som lezala na ortopédii skoro ako na gerietrii naučila som sa aj po madarsky.tak sa majte idem odpočívať

anies

To Bosulka
Operoval ma Dr. Harangoszo. Dufam ze som to dobre napisala. Hovoria ze je velmi dobry. Vraj mi tam musel odsuvat nejaky nerv a bol tam tazsi pristup tak to mam take ubolenejsie a nerv budem este dlhsiu dobu citit. No dufam ze casom a cvicenim sa aj to upravi.
Su tu fakt velmi sikovni, ked to tak pozorujem dookola ake operacie tu robia tak ta moja bola "malina" :))
Zatial pa

anies

Ahojte vsetci
hlasim sa vam v nemocnice v NZ Som 4 den po OP a citim sa kazdy den lepsie a dufam ze to bude tak pokracovat aj nadalej
Ja som tiez dlho riesila ci OP ci nie A tiez som toho nazoru, ze ak ten nalez je operativny netreba dlho vahat lebo stav ci uz vas zdravotny vseobecne alebo"platnickovy" sa moze zhorsit, a tym skomplikovat a predlzit rekonvalescenciu
OP nieje nic hrozne prave naopak ja mam z nej prekvapivo velmi prijemny pocit Po OP to bolo 2 dni trochu viac bolestive ale s injekciami a trpezlivostou sa to da v pohode zvladnut
Tak a teraz bezim este cvicit :))
Pozdravujem a dakujem za pomoc pri rozhodovani a za to, ze ste na mna mysleli

henemene
hladala som ta tu od utorku ale neuspesne Prepustili ta skor?