Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
michajela
ahoj, mne sa tie poriadne bolesti prihlásili po tom ako som začala cvičiť pilates, tak ako rýchlo som s ním začala, tak som aj skončila, teraz mám väčšie problémy s chrbtom už len keď to nemôžem doma vydržať a rozhodnem sa v jeden deň upratať celý byt, alebo pri zmene počasia
triniti13
s vianocami ešte nestraš, to už potom sa ai vôbec nepostavím
krásny dník všetkým... ďakujem za Vaše riadky, veľmi si to cením, človeka poteší, keď vidí, že mu niekto napíše. Zajtra ma teda čaká MRko, už sa neviem dočkať. Bolesti sa stále akosi stupňujú, ťahanie v stehne a lýtku je už stále, nie len občas. Chcem sa spýtať, lekárka mi kázala cvičiť, dala mi rozpis 18 cvikov, včera som ich prešla všetky, niektoré (ľah na bruchu a zdvíhanie nôh hore )sa mi vôbec nedali. Večer som mala ukrutné bolesti, ktoré trvali celú noc, to že nemôžem dlho sedieť mi je jasné, no bolelo to aj v ľahu, som si normálne poplakala a to som bola po infúzii s kortikoidmi. Niekde som však čítala, že pri bolesti sa nemá cvičiť!! Aké máte skúsenosti Vy?? Momentálne tá bolesť krížov je asi najhoršia, noha sa dá, ani veľmi nekrívam, už som myslela, že by som v piatok ukončila PN a trošku išla do práce,.. len tak sa zúčastniť:-))) Kým budú výsledky z MR. No život s bolesťou poznáte asi všetci, držím palčeky všetkým operovaným kočkám a rýchle hojenie rán:-)))
krásny dník všetkým... ďakujem za Vaše riadky, veľmi si to cením, človeka poteší, keď vidí, že mu niekto napíše. Zajtra ma teda čaká MRko, už sa neviem dočkať. Bolesti sa stále akosi stupňujú, ťahanie v stehne a lýtku je už stále, nie len občas. Chcem sa spýtať, lekárka mi kázala cvičiť, dala mi rozpis 18 cvikov, včera som ich prešla všetky, niektoré (ľah na bruchu a zdvíhanie nôh hore )sa mi vôbec nedali. Večer som mala ukrutné bolesti, ktoré trvali celú noc, to že nemôžem dlho sedieť mi je jasné, no bolelo to aj v ľahu, som si normálne poplakala a to som bola po infúzii s kortikoidmi. Niekde som však čítala, že pri bolesti sa nemá cvičiť!! Aké máte skúsenosti Vy?? Momentálne tá bolesť krížov je asi najhoršia, noha sa dá, ani veľmi nekrívam, už som myslela, že by som v piatok ukončila PN a trošku išla do práce,.. len tak sa zúčastniť:-))) Kým budú výsledky z MR. No život s bolesťou poznáte asi všetci, držím palčeky všetkým operovaným kočkám a rýchle hojenie rán:-)))
Ahojte
vcera som prisla domov, aj mi je trochu smutno, lebo som tam mala na izbe super kamosku. Sestricky nas volali vysmiata izba. Bolo fakt dobre hlavne po 3 dnoch.
Mrska
Ja mam jeden rez asi 8cm A jeden vnutorny steh ktory idem vybrat v piatok. Aj mne bolo po op zla a vlastne dodnes mam take stavy, ze studeny pot, na zvracanie atd. Vraj treba vela pit a nic nerobit
Tak zatial
Ahoj,mate niekto skusenost s trpnutim chrbta pri vysunutej platnicke?Ja uz druhy tyzden citim ako trpnem,najprv prava strana chrbta,teraz uz citim cely bok a bolest ako pri natiahnutom svale,no pritom som nic take,co by to mohlo sposobit nerobila...alebo to moze mat nieco spolocne s magnetoterapiou,na ktoru teraz chodim?alebo to s tymto nema nic spolocne? k doktorke idem az o dva tyzdne,dufam,ze dovtedy nestrpnem cela :)dakujem za kazdu radu.
Ahoj,mate niekto skusenost s trpnutim chrbta pri vysunutej platnicke?Ja uz druhy tyzden citim ako trpnem,najprv prava strana chrbta,teraz uz citim cely bok a bolest ako pri natiahnutom svale,no pritom som nic take,co by to mohlo sposobit nerobila...alebo to moze mat nieco spolocne s magnetoterapiou,na ktoru teraz chodim?alebo to s tymto nema nic spolocne? k doktorke idem az o dva tyzdne,dufam,ze dovtedy nestrpnem cela :)dakujem za kazdu radu.
ahoj mrska, teším sa že si už doma a tiež máš po tom ja som z vás išla na operáciu prvá a skoro posledná domov. mna po operácii boleli iba kríže ako pri menzese ale inak nič, keď som sa postavila tiež ma ťahala noha ale to boli šľachy ale teraz po týždňovom cvičení je to dobre. prečo máš tak veľa stehov ja som mala iba 6 lekar hovoril, že jazvu mám ako modelka. už cvičíš aké máš cviky ja tu brnenskú zostavu už som stihla dobre natiahnuť stehenný sval bolí to ako šlak. ja som sa tiež v nemocnici malovala dalo sa ked sme uz boli na nohách tak nech sme aj pekné však? tak sa drž a cvič, mne sa zdá, že celý den ani iné nerobím.
ahojte vsetci.tak uz som od pondelka doma,ale teraz nemozem tak casto k pc.tak po operacii to bol trochu des lebo mi bolo zle od zaludka,ale postupne sa vsetko dalo dokopy.a zehlila som si vlasy vo stvrtok aj jemny mejkap asom zvladla.prepana ved tam boli mlady lekary a ja budem ako strasiak?velmi ma tesil kazdy moj pokrok po operacii,vstanutie,umytie.....no a k bolestiam este neake mam v krizoch nalavo a do pol stehna nalavo.tahanie lytok a drevena noha su zatial prec.bolia ma este rezy.mam 2 rezy vedla chrbtice a mala som 28 stehov,a tie mi vybrali v pondelok.hlavne som zvedava na to ako budem chodit,ta slabost noh zatial nieje.len kusok telavej nohy a zadku,ale asi ani vam vsetko nepreslo hned,vsak?tak sa mate krasne,kazdy den robim pokroky a som stastna.ozaj boli ste po operacii uplne bez bolesti?ahojky.
henemene:
v prvom rade sa daj do kopy. ono to s porovnanim ked si mala bolesti pred operaciou a teraz je urcite neporovnatelne, ale ak nieco zanedbas, vrati sa ti to ako bumerang.
ja mam mozno trocha vyhodu, ze robim z domu, lebo som sama sebe panom a mozem to tak robit.je urcite rozdiel, ak je niekto zamestnany. napriek tomu to nechcem zjednodusovat, pretoze si myslim, ze zdravie je prvorade a ak nebude zdravie, nebude ani praca. asi tak.
BOSULKA:
ked ty ma vobec nechces pocuvat, ale tusim budem musiet pritvrdit :)
s tymi kupelami si nerob starosti, pojdeme inokedy :)
PS: ozaj a nedosla by si na vianocne upratovanie? vies, kym si vo svungu :)
henemene
moja, na prácu a dom. povinnosti vôbec nemysli, aj keby ti bolo ako dobre, ja som op. nevydržala a začala som trošku viac zhurta, ani nemôžem napísať čo som robila týždeň po operácii, teraz som si povedala, že nepreložím ani noviny a budem veľmi poslušný pacient, trinity dá na mňa pozor, však? :-)