Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

mrska

ahojte baby,tak som tu zasa,aj ked po stojacky s klavesnicou v ruke.ja som isla domov na 7 den.vraj sa dobre citim tak ahoj.celkom dobre chodim,momentalne nemam tu slabost v nohach.ale na lavej ktoru som mala najhorsiu ma boli od pol stehna,slabina zadok.ale zadok ma boli aj vpravo,mozno je to uz aj od toho lezania.zatial tiez uzivam novalgi1-2.teplotu som mala iba 2 dni v nemocnici.sediet mozem iba na WC,a na to som dostala nadstavec aby som bola vysoko. ja mam 2 rezy,nie cez chrbticu,ale povedla zlava aj sprava,a na kazdom som mala 14 stehov.stehy mam vybrate,ale este to trocha boli,ale da sa.mam tam 2 titanove neake tycky a 6 srobov a tym mi vlastne upravili vysku chrbtice.lekar hovoril ze tam je kopa zeleza,tak to bude trvat trocha dlhsie.ale lytka mi uz netahaju,a necitim taku drevenu nohu.dufam ze to bude uz lepsie.cvicim len tak na posteli opatrne.prve dni boli ale hrozne,bolo to citit ze je tam toho moc.krize ma moc nebolia.ahojky.

anies

Bosulka
ano izbovy bol Dr. Lambert
Mucike
Aj aj som mala vyssie teploty asi 4 dni, vraj je to normalne lebo telo sa brani
Henemene
Myslim ze nas rehabilitovala ta ista doktorka lebo aj nam dala taky A4 papier s cvikmi na cca 1,5hod ale nekazala nam to este cvicit, az ked nam vyberu stehy
Vraj mame taky specialny vnutorny steh ktory tam musi ostat dlhsie, aby sa to uplne zrastlo Po case tam mozno ani nebude jazva, a ked tak slabo vidilna.

mucike

ahojky ,
tak po 22 dnoch som sa dnes vratila z antolskej domov ...ak si na mna nepametate tak hernia L5/S1 9mm
operovali ma 8.10.2009 , na druhy den rano mi z vhrbta vybrali kateter a postavila som sa na nohy a urobila 5 drepov !!! a nic ma nebolelo :o)) baby som stastna ze uz nemusim jest ziadne lieky na bolest ...
na chrbte som mala sedem stehov , ktore mi na 12 den byvrali , jazve celkom pekna ...hovorim tomu "zips" :o))
od prveho dna po operacii som robila kazd den 5 drepov + 1O cvikov na spevnenie korezetu ...krize nebolia ALE po operacii mi ochrnula prava noha od kolena dola , hovoria ze sa to upravi ...dnes je 22 den a je to lepsie , ale nic moc , nato ze som tam prisla bez problemov (neratam krize )
7 dni som lezala na traume - ortopedickej a potom ma previezli o 6 posch. vyssie na rehabolitacne oddelenie , tam som bola 14 dni a dnes ma priviezla sanitka domov.
Baby na 14 den prisiel za mnou operater ze nech si sadnem na stolicku ! a ja mu hovorim ze som citala ze az po 2 mes. a on ze neh si sadnem , tak som si sadla ..nic nebolelo , takze od 14 dna sedavam pri strave inak zatial nie , mam si pomaly pridavat...
neviem ci som na nieco zabudla ak hej tak sa kludne pytajte ..
otázka : mali ste niekto po OP teploty , ja mam kaszy den do 38st. ale vsetky vysledky krv , moc a pod. su OK....

pa

mucike

ahojky ,
tak po 22 dnoch som sa dnes vratila z antolskej domov ...ak si na mna nepametate tak hernia L5/S1 9mm
operovali ma 8.10.2009 , na druhy den rano mi z vhrbta vybrali kateter a postavila som sa na nohy a urobila 5 drepov !!! a nic ma nebolelo :o)) baby som stastna ze uz nemusim jest ziadne lieky na bolest ...
na chrbte som mala sedem stehov , ktore mi na 12 den byvrali , jazve celkom pekna ...hovorim tomu "zips" :o))
od prveho dna po operacii som robila kazd den 5 drepov + 1O cvikov na spevnenie korezetu ...krize nebolia ALE po operacii mi ochrnula prava noha od kolena dola , hovoria ze sa to upravi ...dnes je 22 den a je to lepsie , ale nic moc , nato ze som tam prisla bez problemov (neratam krize )
7 dni som lezala na traume - ortopedickej a potom ma previezli o 6 posch. vyssie na rehabolitacne oddelenie , tam som bola 14 dni a dnes ma priviezla sanitka domov.
Baby na 14 den prisiel za mnou operater ze nech si sadnem na stolicku ! a ja mu hovorim ze som citala ze az po 2 mes. a on ze neh si sadnem , tak som si sadla ..nic nebolelo , takze od 14 dna sedavam pri strave inak zatial nie , mam si pomaly pridavat...
neviem ci som na nieco zabudla ak hej tak sa kludne pytajte ..
otázka : mali ste niekto po OP teploty , ja mam kaszy den do 38st. ale vsetky vysledky krv , moc a pod. su OK....

pa

henemene

ahoj anies, ty máš ešte stehy? mne ich vybrali v ten den odchodu to bol deviaty po operácii už to nemám ani zalepené. vidíš boli sme v rovnakej nemocnici a každej to robili a radili inak. nam doktor hovoril, že nemusíme chodiť na rehabky lebo aj tak keď tam prídeme budeme cvičiť samé a to môžeme aj doma tam nam rehabilitačna všetko ukazala dnes už cvičím 34 je to skoro hodina a dva krát denne doktor vravel, že mám tri krát ale to je dosť.

anies

Ahojte dievcata
tak ako sa hojite? Ja sa bez ranajsieho Novalginu a cvikov v posteli ani nehnem. Naviac som este dostala alergiu na protialrgicku naplast. Super nie?! Dufam ze ked mi vyberu steh tak to bude bez tej pasky lepsie.
Co sa tyka cvicenia, my sme cvicili postupne od druheho dna po op ale neviem aka je to zostava, asi 8 cvikov. To mam cvicit 3 tyzdne a potom k rehabilitacnej.
Na upratovnie ani nemyslim, dam tak do pracky a koniec. Izbovy lekar v NZ nam vravel ze sa mame spravat ako Princezny na hrasku pol roka. To bude dost narocne :))
Ahojte