Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

makaronka123

Anies,
na to pomôže najlepšie len rozmasírovanie, malo by to štípať len chvíľu, potom by to malo ustúpiť. Masíruje sa to preto, aby sa neurobili hrčky. Dôvodom bolesti (štípania) môže byť alergia na niektorú z látok danej injekcie alebo na roztok s čím sa riedi. To je napríklad aj môj prípad.
henemene
na invalidný dôchodok nemusíš čakať až do absolvovania kúpeľov. Zväčša sa dôchodok vybavuje po 1 roku trvania PN. Dá sa oň požiadať aj skôr.
mucike
čo sa týka hodín voľna počas PN, určuje ich lekár a zväčša sa davajú od 10-12 a od 14-16hod. Ale môžeš požiadať lekára, aby ti hodiny upravil. Upraví ti však len interval, nie ich celkový počet.

Ja by som sa vás zas chcela opýtať, aký musí byť rozsah dĺžky hernie disku, aby ju už operovali. Kamoška ma 15mm a už je objedaná na operáciu, ja mám 8mm. Je rozdiel v dĺžke hernie a v šírke?

anies

Ahojte zienky
Potebovala by som poradit s trochu inym problemom. Mam neskutocne bolesti po injekciach od bolesti. Neviem co si mam na to dat. Skusala som octanove obklady no je kazdym dnom horsie, lebo este aj lezim na bokoch. Nemoze sa mi to nejak zapalit? Ked si to snazim rozmasirovat dost to potom stipe. Uz som fakt bezradna :((
Dakujem

henemene

ahojte
mrska, u koho mam zacat s vybavovanim dochodku, lebo ja sa v tom nevyznam, najprv som nechcela ale jeden clovek mi otvoril oci a povedal mi ze to nieje hanba ked mam nato narok tak nech si ho uplatnim lebo to zneuzivaju taky ludia co podplacaju a nic im nieje. je pravda, ze musim ist najprv do kupelov inak mi to nedaju?
ja sa zatial nestazujem na bolesti akurat krize trochu, koleno uz neriesim nieco s nim je ale neviem co stalo sa mi to pri drepoch tak sa nemozem zohnut ani do kolien tak vsetko co mi spadne cakam ze niekto zdvihne, ja to budem moct posudit ci som fit po siestich tyzdnoch ked si sadnem lebo to bol moj najvacsi kriz. tak ahojte

anies

Ahojte
to porusenie nervov moze byt z PRT lebo ako som spominala lekar sa musi vediet trafit. To mi potvrdili viaceri zdravotnici. Je mozne ze sa to da do poriadku len tobude dlho tvat lebo kazdy poruseny nerv sa dlho hoji.

mrska

mucike,ty sa nam tu neako opakuješ:)a tie hodiny si asi nemozes vybrat,mne to lekar napisal sam.aj tak su mi nanic,uz som 4 mesiace nevytiahla z domu nohu.ahoj.

mucike

baby ja som bola na PRT pod CT v auguste a vobec mi to nezabralo , dokonca operater mi hovorli ze mi este pohorsili , pretoze ked ma mal otvorenu (8.10.) tak tie nervy boli roztrapkane - zevraj od ihly z PRT - 3x sa mi nevedela trafit ...neviem co je na tom pravdy

mne tiez len oskrabali tych 9mm , bolesti nemam vobec , len taky tlak v krizoch ale kazdy den je to lepsie , len mne zas ochrnula ta prava noha po operacii - mrtvi členok totalne , a to som pred operaciou mala problem od krizov po lytko , nikdy neboleli clenok a prsty a tie dopadly najhorsie ...citim zlepsenie ale ide to pomaly..

ked sedim pri strave tak ma nic neboli , ale ze aj tak to nemam prehanat ..

baby ako sadnut do auta aby som sa nepredklonila ???sak to je nemozne ...

baby narok na vychazdky pocas PN je 2 hod. rano a 2. hod. poobede ? aj si mozem vybrat tie hodiny ? alebo mi to urci lekar ?

mrska

a este,starostlivost v Ružomberku bola na jednotku,sestry su tam anjeli.operoval ma dr.Durny,a ak ma vrati do zivota ako hovoril,tak mu budem do konca zivota vdacna.asi zacinam byt rozcitlivela,aj to sa mi stava po operacii.ahojte.

mrska

ked si zacvicim tak si tie bolestive miesta natieram-masirujem konskou mastou,alebo neakym masaznym gelom,je to celkom fajn.ale chladivym,lebo ked stale lezim tak je to uz aj otlacene.ale este si davam aj od bolesti.baby drzim vam vsetkym moc palce.len vsetko pomaly davkujte.ahoj.

mrska

a este ako sa citim teraz po 12 dnoch po operacii?no nechcem to zakriknut ale celkom fajn,este tie bolesti lavej nohy su,hlavne na vrchu stehna,aj rana pobolieva,ved som rozrezana ako slepica:))))ale co ma prekvapilo:tah v lytkach zmizol,nohy sa mi nepodlamuju,nie su slabe,ked zdvihnem lavu nohu tak mi ju tak netrasie a vylozim ju aj na stolicku:)z postele vstavam bez sedu,alebo hned do klaku a potom hore.ale rano vstavam fakt ako 15-rocna,ako hovorila triniti,a dufam ze to aj tak bude.samozrejme ze to chce cvicit-opatrne,zatazovat tu ochabnutu stranu.ahojky.

mucike

baby ja som bola na PRT pod CT v auguste a vobec mi to nezabralo , dokonca operater mi hovorli ze mi este pohorsili , pretoze ked ma mal otvorenu (8.10.) tak tie nervy boli roztrapkane - zevraj od ihly z PRT - 3x sa mi nevedela trafit ...neviem co je na tom pravdy

mne tiez len oskrabali tych 9mm , bolesti nemam vobec , len taky tlak v krizoch ale kazdy den je to lepsie , len mne zas ochrnula ta prava noha po operacii - mrtvi členok totalne , a to som pred operaciou mala problem od krizov po lytko , nikdy neboleli clenok a prsty a tie dopadly najhorsie ...citim zlepsenie ale ide to pomaly..

ked sedim pri strave tak ma nic neboli , ale ze aj tak to nemam prehanat ..

baby ako sadnut do auta aby som sa nepredklonila ???sak to je nemozne ...

baby narok na vychazdky pocas PN je 2 hod. rano a 2. hod. poobede ? aj si mozem vybrat tie hodiny ? alebo mi to urci lekar ?