Hernia disku - vysunutá platnička

Príspevok v téme: Hernia disku - vysunutá platnička
orgovan13@centrum.sk

Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena

makaronka123

Bosulka,
áno, zamestnávatel môže vyhodiť zamestnanca čiastočne invalidného. Jediné čoo nemôže, je vyhodiť osobu ŤZP (resp. môže, ale súhlas musí vydať UPSVaR). Viem to na 100%.

bosulka

makaronka123

moja, zisti si najskôr ku komu pôjdeš do NZ, pretože ak nie si objednaná priamo profesora, alebo dr. Harangoza, podľa mňa je zbytočné tam chodiť, mňa teraz tak vytočilo, že tam bol zasa iný lekár ako predtým, potom je to aj taká kontrola, jeden chce od teba jedno vyšetrenie, druhého to nezaujíma

trinity13

mne zasa povedala rehabilitačná že tú zostavu cvikov čo dávajú v nemocnici, je o ničom, tak si vyber, ešte že je slovensko také malé

dievčence - čakateľky na ČID
vie niekto či môže zamestnávateľ prepustiť zamestnanca s ČID?

triniti13

Makaronka
prave ze si to nepisala a ani som nevedela ci si tam vlastne bola. preco neides znova do tej NR? neviem ci je niekto viac uznavany teda s primarom z NZ na SK ako su oni dvaja...je mi to luto, ze to nevyslo.
moj nazor, ze ak to neurobi ani jeden z nich, potom sa ich skor treba opytat, kam by ta doporucili oni. mozno aj mimo SK. myslim ze ZV a MT na tom nebudu lepsie, cim ich samozrejme nechcem podcenovat.
raz som citala o jednej nemocnici v rakusku, ale musela by som sa s tym pohrat. mali tam dost velke uspechy, len neviem,ci si este spomeniem. je to sice o peniazoch, ale poslem ti nieco do mailu

triniti13

MargaretaV

ja som mala podobne bolesti, popripade som sa aj potkla. brnesku zost som hladala, ale nejak sa mi nepodarilo to na nete najst. ale nasla som jednu stranku www.cvicime.cz a tam je to celkom solidne napisane. skus pozriet tam.
ked chodis na akupunkturu, mala by si to povedat lekarovi, mne ked odchadzala noha, napichaval mi lekar brucho + stehno. mne to dost pomohlo.

triniti13

ozaj henemene, nic si z toho nerob, aj ja som bola v aute po leziacky a tiez vsetci cumakovali. takto som lezala mozno aj 3 mesiace, potom som postupne zvysovala sedadlo. teraz uz sedim normalne, ale nejak to neprehanam.

triniti13

henemene
na CID ta upozorni urcite vseob lekar a aj s tou PN. ja som PN 5 mesiacov a to mam tento mesiac pred sebou neurologiu, znova rehabky, MR a tak. teraz to neries, az ked to bude aktualne. PN mozes mat aj rok a potom pojdes CID, ale nemusis, zalezi ako sa budes citit.

triniti13

mrska

to je presne to co pisal karlos a bianka117, ja vam z praxe napisem po dvoch rokoch :)
tie bolesti oni su stale niekde inde,ale aj tie sa postupne pouvolnuju. nechci po tyzdni zazrak,dolezite je, ze citis zmenu k lepsiemu.

triniti13

ARIES:
nam toho v nemocnici boh vie kolko neukazali, teda par cvikov ano, takze zo zaciatku som ich cvicila dookola tak 3x denne asi po 20 min pomaly. potom som si nasla nieco na nete, nieco mi malo ukazali na rehabke a tak si to po svojom co mi vyhovuje menim. rob nieco lahsie a to co vladzes a hlavne pomaly.ono sa to postupne uvolni.

makaronka123

triniti13
nie som tu denne, keďže som v nemocnici a tuším som to už písala..., v Nitre som bola avšak ešte s predošlým MR nálezom. Dr. Koleják mi vtedy napísal, že operácia nie je vhodná nakoľko vzhľadom na ostatné diagnozy by bola kontraindikáciou. Teraz mám však nový nález z MR a dnes mi opätovne neurologovia povedali, že to musí vidieť neurochirurg, lebo už to treba operovať. Zároveň mi však povedali, že nevedia, či sa na to niekto dá. Ja mám velmi vážne prolbémy, tu nie je na to priestor opisovat to. Musím počkat do 4.12 to pojdem do NZ (dlhý čakací termín). Uvažujem však ešte nad Martinom alebo Žilinou. Aký máte na to názor?

anies

MargaretaV
Ja som mala velmi podobne problemy ako mas teraz ty. Trvalo to asi 4 roky: obstreky, atd. Potom sa to prudko zhorsilo a zhorsovalo posledne 2 roky hlavne na jar a jesen. To palenie vychadzalo vyssie a vyssie az ku kolenu a to bolo uz neznesitelne. Mala som pocit ze mi niekto depiluje nohu horakom. Brr. Po PRT v aprili mi to uvonilo. Zacala som tiez cvicit take natahovacie cviky na chrbticu a chrbat prestal byt strpnuty. To by som ti odporucala. Na rehabilitaciach ta ich naucia.