Milí chorí a zdraví, určili mi diagnozu hernia disku - L4/5 a doporučujú mi operáciu, na ozónoterapiu je vraj neskoro. Máte prosím nejaké skúsenosti s doktormi, nemocnicou, máte nejakých známych alebo sami trpíte na toto ochorenie? Prosím dajte mi vedieť o všetkom, čo môže byť v mojej neľahkej situácii potrebné. Veľmi pekne ďakujem. Ružena
Hernia disku - vysunutá platnička
michajela
ja som asi vystihla posledný voľný termín v NZ, sestrička vravela že už potom si berú dovolenky, kam chodíš k neurologičke? radila som to aj makaronke, zisti si ku komu ideš na konzultáciu, včera som bola so správou u neurologičky a dnes u rehabilitačnej a obe sa zhodli v názore, že konzultácie by mal vykonávať neurochirurg a nie sekundárny lekár, ja som fakt z toho celého sklamaná a rozmýšlam kam pôjdem keď budem mať MR
mrska
z teba mám dievča radosť :-)
práve som dovolala s ambulanciou v NZ, termíny majú až na budúci rok...dúfam, že ma zoberú v NR..
ahojte, ste zlatí, ďakujem za odpovede. Bola som poobede na neurolódii, p. dr. ma chcela poslať na príjem, tiež sa jej nezdal rozsah popisu a klinický nález, tie problémy s nohou sa zhoršujú, mám sa obj. na na neurochirurgii v NR, len tam ma obj. až v stredu. Najhoršie je to, že nespávam a som z toho unavená, trasú sa mi ruky. Keď si dám Noax, je mi zle od žalúdka a celý kolotoč sa opakuje. Viete, už som bola zmierená " iba " s herniou, zoperujú a bude dobre. Teraz toto ďalšie čakanie a trpenie ma vyčerpáva, viem, že nie som sama, čo trpí a preto dúfam, že to zvládnem ako vy všetci. Najviac ma trápi ta dlhodobá PN, rada by som išla medzi ľudí.. uvažujem, či sa nedám radšej vypísať a pomaličky si budem krivkať v robote:-))
Michajela
Tiez mi tvoj vysledok toho vela napovedal ale evidentne je to nieco vaznejsie a zlozitejsie. Na tvojom mieste by som hned volala na neurochirurgiu NZ, NR alebo inde a dohodla si konzultaciu. Lebo aj na konzulatacie sa musi nejaky ten tyzden ci mesiac cakat cím sa stav len zhorsuje.V NZ beru aj akutne pripady a urobia si aj vlastnu MRI.
michajela,tak som trocho kukla na to kyfoza a Scheurmann to je zle zakrivenie chrbtice,cize gulaty chrbat.a tie lipomy -Pri lipómoch ide o bujnenie buniek tukového tkaniva.to je zmena tkaniva v stavcoch,ja tam mam tento stupen napisany ako modic I.a facety to su neake klbiky na stavcoch,kde ked narastu vyrastky tiez robia problemy.takze mas tam toho tiez dost.dufam ze som ti aspon trocha pomohla.ale nebojkaj.ja som si myslela ze to nezvladnem,ale treba byt trpezlivy.ak chces napis mi na MRSKA92@azet.sk
este som to precitala raz.to bude nieco zo stavcami,su tam asi vyrastky,zmeny v telach stavcov,a asi stavce nemas v jednej rovine,a je mozne ze ti to kontaktuje nervy,co idu do nohy.vies ono kazde pracovisko MR,ti da iny popis.uz som sa s tym stretla.ja som tam mala tiez zmeny v stavcoch aj na fasetach,ale aj hernie platnicieka boli aj prasknute,pret mi nemenili platnicky ale srobovali chrbticu s titanovou dlahou,aby sa vyriesili vsetky tie problemy naraz.tak sa drz.
ahoj michajela.neviem ti vysvetlit co to vsetko znamena,ale ak si tie slova zadas do googlu tak sa tam nieco dozvies.hlavne tie medicinske vyrazy ti povedia co to je.ale viem ako sa citis,ja som bola na tom rovnako s lavou nohou,a tiez som mala uz psychiku pekne naburanu.teraz som po operacii lava noha je ok a zacala ma boliet prava no des.pred operaciou som uz nemohla chodit a asi 3 mes. som bola zatvorena iba doma a teraz musim este aspon 5 tyzdnov lezat.hlavne neprepadaj panike,nie si v tom sama,je nas tu takych viac.co najskorej popros lekara nech ti vysvetli o co ide.drzim ti palce.ahoj.
krásny deň všetkým.. mám už výsledok MR, chcem poprosiť ak to niekomu niečo vraví alebo to mal, aby mi napísal, ako bol liečený.. teraz neviem, či by som nebrala herniu :-)))
Porušenie L lordózy- kaudalizácia Th kyfózy, blokové postavenie L2-L5, deformácia súhlasných krycích platní tiel stavcov segm. Th10/11/12/L1/2/3 s početnými Schmorlovými uzlíkmi a s predlžením AP diametru tiel stavcov - v.s. stav po m. Scheurmann, v tele stavca L3,4,5 a L1 prítomné menšie lipómy do 8mm, spondylartropia L3/4/5/S bilateralne v štádiu sklerotizácie facet
ďakujem za každý príspevok lebo som už totálne vyčerpaná od bolesti, nohu si necítim, lečba mi nezaberá a psychika ide dole vodou
ahoj triniti.vies co ma najviac trapi ze ma zacala boliet prava noha.myslis ze to je ok?ze by sa to po tom srobovani ked sa to srobovalo z oboch stran davalo dokopy? cas asi ukaze.mas pravdu.uz tu davno nebola Leja.ahojky.
ahoj makaronka.ja som bola na opracii v Ružomberku.je to jedno s tych lepsich pracovisk ,viac sa zaoberaju driekovou chrbticou a su tam naozaj odbornici. v Martine sa viac zaoberaju CNS.ale aj Zilina ma velke uspechy ale sa tam dlho caka.ja som Dr. Durnemu z Ruzombera napisala mail,a hned mi aj odpovedal.za vsetko hovori toto,co tam boli somnou po operacii alebo v izbe tak to bola Nitra,Trnava,Trencin,Levoca,Ban.Stiavnica.Dr.Durny je prednosta ale je to jeden ochotny clovek,ludsky a pristupny.skus mu napisat.ale ked som odchadzala mal ist do Ameriky,tak ti mozno neodpise hned.najdi si stranku nemocnica Ruzomberok.moc ti drzim palce.ahoj.